7 tips om een kleine ruimte groter te laten lijken

  • 01 maart 2016

  • Door Woonhome.nl

Iedereen droomt ervan: een mooie, grote ruimte waar je veel in kwijt kan. Helaas is dat niet voor iedereen de realiteit. De meeste mensen hebben een kleine ruimte waar ze ontzettend veel in kwijt willen. Gelukkig zijn er heel wat tips en tricks om een ruimte tóch groter te laten lijken. En je zult het soms niet geloven, want zelfs de manier waarop je je laminaat laat leggen kan hieraan bijdragen.

woonhome-tips-kleine-ruimte-groter-laten-lijken-vloer-vloertips

Tips voor een kleine ruimte groter te laten lijken, de vloer diagonaal leggen

Eén geheel met je vloer

Maak gebruik van dezelfde vloer in verschillende ruimtes. Het lijkt dan alsof de ruimte één geheel is. Wanneer je allemaal verschillende vloeren gebruikt, ogen ruimtes veel kleiner. Probeer je vloer, bijvoorbeeld laminaat, massief hardhout of steen, diagonaal neer te leggen. Als je voor laminaat kiest, gebruik dan de meest brede vloerplaat die er is. Je hebt dan minder naden in de vloer, waardoor een ruimte groter lijkt. Ook zorgt het voor een meer open patroon. Bij Praxis heb je een ruime keus in laminaat. Daar kunnen ze je misschien ook nog meer tips geven.

Gebruik lichte kleuren

Gebruik lichte, luchtige, koele en natuurlijke kleuren. Dat laat jouw huis ruim lijken. Vooral kleuren als blauw en groen vergroten het effect. Dit geldt zowel voor de muren als voor de vloer. Gebruik ook niet te veel verschillende kleuren, maar blijf in dezelfde tinten werken. Één geheel oogt altijd groter dan een druk allegaartje.

woonhome-tips-kleine-ruimte-groter-laten-lijken-gordijn-gordijnen-tips

Tips voor een kleine ruimte, gordijnen in een lichte kleur kiezen

Gordijnen van top tot teen

Kies voor gordijnen die tot aan het plafond komen. Dat trekt je oog naar boven en laat het plafond hoger lijken. Belangrijk: gordijnen moeten ook altijd eindigen op de vloer, want dat zorgt voor een mooie, brede en verticale lijn.

Spiegels voor een dubbel effect

Spiegels op de grond of aan de muur zorgen voor licht en diepte. Door het gebruik van spiegels lijkt een ruimte soms wel twee keer zo groot. Een grote spiegel reflecteert het licht rond een ruimte.

Reflecterende oppervlakten

Spiegels zorgen voor meer licht in een ruimte, maar reflecterende oppervlakten doen dat ook. Denk hierbij aan glanzende vloeren en gelakte meubels. Ze creëren licht en diepte, waardoor een ruimte groter lijkt.

Glazen meubels in huis

Een andere truc om een ruimte groter te laten lijken, is door gebruik te maken van glazen meubels. Doordat je er doorheen kunt kijken, lijkt een ruimte groter en lichter. Denk hierbij aan een glazen tafel of kast.

woonhome-tips-kleine-ruimte-groter-laten-lijken-meubels-op-pootjes

Tips voor een kleine ruimte meubels op pootjes

Meubels op hoge poten

Hoe meer je van de vloer kunt zien, hoe groter een ruimte lijkt. Kies daarom voor meubels op hoge poten, want dat doet ruimtelijk aan. Veel vintage designmeubels hebben hoge poten, maar ook bij nieuwe meubels zijn hoge poten helemaal trendy.

“Heb jij al zin om aan de slag te gaan? Wij wel!”

Bekijk ook

Inbraak in je woning? Dit is wat je moet doen

Je wenst het niemand toe: woninginbraak. Toch is soms een inbraak in je huis niet …

Bekijk

Het belang van goed onderhouden dakgoten (Tips van dakdekker in Den Haag)

Op Woonhome.nl lees je voornamelijk artikelen over de inrichting van de woning. Maar je moet …

Bekijk

Schutting plaatsen? Dit zijn de opties

Voor meer privacy en beschutting tegen de wind is een schutting essentieel in je tuin. …

Bekijk

Duurzame tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

Nu het officieel lente is gaat het bij veel mensen weer kriebelen om het huis …

Bekijk