7 toffe tips om je schoenen te ordenen

  • 05 februari 2014

  • Door Sheelagh Alexander

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)

“Schoenen. Als je mijn blog regelmatig leest of me persoonlijk kent weet je het: I love them! Tot voor kort had ik 100+ paar.”

Laatst hield ik een flinke opruimsessie in mijn kast, en daarbij heb ik ook een behoorlijk aantal paar laarzen, gympen en pumps vaarwel gezegd. Inmiddels is alles weggegeven of verkocht bij de IJhallen. Ik heb dus weer ruimte voor nieuwe juweeltjes :) Mijn enige probleem is het storen van mijn precious shoes. Ons appartement is groot zat, maar ik heb nergens genoeg bergruimte: een deel staat in het schoenenrek in de gang, in de kast in de studeerkamer, slaapkamer, het washok, en een zelfs een deel in de berging. Tijd om de boel wat meer te ordenen dus.

“Ik deed op Pinterest de nodige DIY schoenen-opberg-inspiratie op, kijk je mee?”

Geverfde fruitkratjes in allerlei kleuren

De eerste oplossing vind ik een leuke: groente en fruitkratjes geverfd in verschillende kleurtjes en aan de muur vast gemaakt. Naast schoenen kun je er ook nog andere items in stoppen. Voor mij is het alleen niet echt een oplossing… Ik zou er minstens 15 nodig hebben…

woonhome-geschilderde-groentenkratten-schoenen-opbergen

Originele oplossingen om schoenen op te bergen

Er kwam ook nog andere originele oplossingen tegen. Een erg leuk en en decoratief idee: een oude vintage ladder om je schoenen op te hangen. Geschikt voor gympen en sneakers maar minder voor mooie suède of leren pumps: een houten pallet om je schoenen tussen te klemmen.

woonhome-schoenen-ophangen-vintage-ladder-brickwall

woonhome-schoenen-opbergen-houten-pallet

Mooie grote schoenenkasten

Je kunt natuurlijk ook voor een echte schoenenkast gaan, handig! Ik vind de gele schoenenkast van otto.nl erg tof en vrolijk, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. IKEA heeft ook voor veel een oplossing :) gebruik bijvoorbeeld hun vakken- of boekenkast als schoenenopslag!

woonhome-grote-schoenenkast-ikea-vakken

woonhome-gele-schoenenkast

Nette oplossingen om je schoenen op te bergen

Dit vind ik ook een leuk idee: een willekeurige kast met een gordijn ervoor, zo ziet het er ook nog eens netjes uit. Erg tof en lekker kleurrijk: een soort rails waar je pumps aan kunt hangen: staat ook heel netjes!

woonhome-schoenenopbergrekken-vrolijk

woonhome-schoenenkast-van-oud-hout-met-vintage-gordijn

“Wat vind jij de leukste manier? Hoe berg jij je schoenen op? Heb je nog leuke tips die hier niet bijstaan? Laat het mij weten op mijn weblog Sheelaghmairi.nl! Hier staan ook nog andere leuke posts op!”

Bron foto’s: Pinterest

Bekijk ook

Tips voor een wit interieur door LENTstyles

Wit kan altijd en hoeft zeker niet saai te zijn. Door verschillende materialen te combineren, …

Bekijk

Woonagenda – Top 5 woonevents in juni 2014

In de maand juni worden er gigantisch veel evenementen georganiseerd. Talloze designbeurzen, rommelmarkten en woonevenementen …

Bekijk

Waarom zou je kiezen voor een hor?

Eigenschappen en voordelen horren De meeste mensen kiezen voor de functionele eigenschappen van een hor. Houd …

Bekijk

Infographic met onmisbare woontips!

Dromen van wonen in een villa of groot huis, wie doet het niet? Een vrijstaand …

Bekijk