woonhome-huis-beveiligen-tegen-inbrekers-huis-1

8 manieren om je huis te beschermen tegen inbrekers

  • 11 februari 2021

  • Door Woonhome

Heb je net een nieuw huis gekocht, zelf gebouwd of wil je je huidige woning graag beschermen tegen inbrekers? Lees dan hier 8 eenvoudige manieren die je zelf kunt toepassen voor beveiliging. Een inbraak kun je natuurlijk nooit helemaal vermijden, maar je kunt er wel alles aan doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken.

Ga slim om met je reservesleutel

Sommige mensen verstoppen een reservesleutel ergens rondom het huis voor het geval ze zichzelf buitensluiten. Maar de reservesleutel onder de deurmat of de plantenbak verstoppen is niet zo verstandig. Dat is namelijk de meest voor de hand liggende plek en dat weten inbrekers ook. Geef liever een extra sleutel aan de buren zodat er altijd een reserve in de buurt is.

Doe altijd alle deuren en ramen op slot

Het lijkt misschien logisch, maar het op slot doen van de deuren en ramen als je weg gaat of gaat slapen gebeurt lang niet altijd. Dit is de meest belangrijke barrière om inbrekers buiten te houden en mag dan ook niet vergeten worden. Je kunt ook je ramen voorzien van extra beveiliging door een goed raamslot te plaatsen.

woonhome-thuis-huisbeveiligen-tegen-inbrekers-1

Zorg dat de ramen een extra slot hebben, zodat inbrekers minder snel binnen kunnen komen.

woonhome-thuis-huisbeveiligen-tegen-inbrekers-1.

waardevolle spullen niet in het zicht liggen.

Zorg voor goede buitenverlichting

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat er niets vervelender is voor een inbreker dan een fel schijnend licht dat aan de hele buurt laat zien waar hij of zij mee bezig is. Zorg dus ook zeker voor een goede buitenverlichting met bewegingssensor. Die bewegingssensor kun je trouwens ook op de verlichting binnenshuis toepassen zodat eventuele inbrekers ook binnen niet ongestoord hun gang kunnen gaan.

Laat post weghalen tijdens vakanties

Deze tip komt van een interview met een ex-inbreker. Zorg dat er tijdens de vakantie geen post opstapelt. Een stapel post voor de deur is voor een inbreker een teken dat het huis onbewoond is. Spreek daarom af met een familielid of een goede kennis dat zij regelmatig de post weghalen om de kans op inbraak te vermijden. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je huis er bewoond uitziet als je op vakantie bent door gebruik van een tijdschakelaar op je lampen. Het laten staan van kopjes op het aanrecht of het laten liggen van kranten of tijdschriften op tafel kan ook helpen om te verbergen dat je op vakantie bent.

Hang geen adreslabel aan je sleutelbos

Niets is zo makkelijk voor een inbreker als het adres aflezen van een verloren of gestolen sleutelbos. Dit geldt ook voor reservesleutels die bij buren, kennissen of familieleden liggen. Maak het inbrekers niet te makkelijk.

woonhome-huis-beveiligen-tegen-inbrekers-huis-2

Bewaar je reservesleutels bij de buren of een kennis. Leg ze niet onder de deurmat.

Bewaar kostbare spullen buiten het zicht

Je hebt erg weinig verbeelding nodig om je voor te kunnen stellen dat een huis met veel kostbare spullen in het zicht een interessant huis is voor een inbreker. Bewaar daarom je kostbare spullen buiten het zicht en laat ze niet liggen achter het raam. Ook kan het helpen om je gordijnen dicht te doen ‘s avonds zodat niemand zomaar naar binnen kan kijken. Zorg voor een goede verzekering voor het geval er onverhoopt toch kostbare spullen worden gestolen.

Vermeld niet op social media dat je op vakantie gaat

Tegenwoordig is het heel makkelijk om informatie te krijgen om er achter te komen of iemand op vakantie is. Heel veel mensen delen hun enthousiasme om op vakantie te gaan op Facebook, Twitter of Instagram. Hierdoor geef je eigenlijk aan inbrekers cadeau dat je de komende periode niet thuis zal zijn. Beter kun je dus al je verhalen van je vakantie achteraf plaatsen, als je weer thuis bent en op je huis kunt passen.

Schaf goede sloten aan

Sloten met het keurmerk SKG moeten minstens 3 minuten bestand zijn tegen openbreken. Dit kan net genoeg zijn om een inbreker te ontmoedigen of voor iemand die langsloopt en de inbraakpoging onderbreekt. Zo’n keurmerk staat gegraveerd in het slot, dus controleer zeker je sloten en laat ze vervangen als ze geen keurmerk hebben. Helaas zijn inbraken nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het inbrekers wel heel moeilijk maken. Zoek je nog meer tips om inbrekers uit je huis te houden, kijk dan zeker op de website van de politie met preventietips over woninginbraak.

 

Bekijk ook

8 manieren om je huis te beschermen tegen inbrekers

Heb je net een nieuw huis gekocht, zelf gebouwd of wil je je huidige woning …

Bekijk

Interessante producten

Cappa gordijnstang Umbra duo 183-366cm nikkel

De Cappa gordijnstang Umbra duo nikkel is onderdeel van een reeks kwalitatieve Umbra produ ...

Rollit Zijprofiel Cassette Rolgordijn 175 cm (set G2)

Als je deze accessoireset (G) in combinatie met een verduisterende stof gebruikt, dan word ...

Twilight gordijnstang Umbra 122-224cm

De Twilight gordijnstang is onderdeel van een reeks kwalitatieve Umbra producten. De Twili ...

Zijprofiel Cassette Rolgordijn 175 cm (set G2)

Als je deze accessoireset (G) in combinatie met een verduisterende stof gebruikt, dan word ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop