Aanleg van sierbestrating en begroeiing in de tuin

  • 25 maart 2017

  • Door Woonhome.nl

Steeds meer mensen kiezen ervoor om sierbestrating en nieuwe begroeiing in de tuin uit te besteden. Dit levert niet alleen heel veel tijd op. Het resultaat is meestal ook veel beter dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Professioneel aangelegde straten verzakken minder snel, en gekozen planten en bomen sluiten aan op jouw specifieke wensen en behoefte

Een goed ontwerp voor jouw tuin

Het inrichten van een mooie tuin start altijd met het ontwerp. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, door schetsen te maken van wat je precies wilt. Sommigen nemen al vanaf het begin een hovenier aan om ook te helpen bij het maken van de tekeningen. Het uiteindelijke ontwerp van de tuin kun je het beste in 3d (laten) maken, zodat je al een nog beter beeld krijgt. Een professionele hovenier kan goed inschatten welke beplanting welk effect behaalt. Planten kunnen prachtig met elkaar matchen en hoewel de meeste begroeiing groen is zijn er heel veel kleurschakeringen. Heb je een grote tuin, dan kun je ook overwegen om een tuinarchitect in te schakelen.

woonhome-tuin-aanleg-begroeiing-beplaning-bestrating-tuin-tegels

Het aanleggen van sierbestrating

Groot, strak, gebakken, geometrisch, duurzaam, plage of sierlijk. Er is heel erg mooie sierbestrating verkrijgbaar. Maar elke soort bestrating moet vereist wel een andere aanpak. Zo heb je voor het leggen van betontegels een bijzonder degelijke fundering nodig, omdat de tegels groot en zwaar zijn. Voor het leggen van natuurstenen tegels heb je sowieso een stratenmaker nodig, want de (meestal) zware tegels moeten strak in je tuin met de juiste ondergrond. Ook voor kleine siertegels is een stratenmaker te overwegen. Juist het leggen van deze tegels is een tijdrovend en secuur werkje. Kies bij voorkeur voor een stratenmaker die is aangesloten bij de Vereniging Modern Straatwerk om goede kwaliteit te garanderen.

Het plaatsen van begroeiing in je tuin

Begroeiing in de tuin is altijd goed. Beplanting zorgt voor de nodige beschutting (van je zithoek of bloemen). En de sfeer in een tuin hangt ook voor een heel groot deel af van het type begroeiing dat je kiest. Zo is het in een moderne tuin belangrijk om subtiel te werk te gaan. Vaak staan de planten netjes in borders of in bloembakken. Dit is weer anders voor planten in een klassieke of onderhoudsvrije tuin. En heb je al eens nagedacht over het aanplanten van heggen, boompjes of andere grotere begroeiing?

woonhome-tuin-aanleg-begroeiing-beplaning-bestrating-tuin-bloemen

De kosten van een hovenier wegen heel vaak makkelijk op tegen de uitdagingen waar je tegenaan loopt als je het zelf wilt doen. Een goede hovenier vertelt je namelijk alle eigenschappen van de planten en je kan helpen bij de juiste keuzes voor je tuin.

Bij het aanleggen van sierbestrating en begroeiing in je tuin is het praktisch om professionele hulp te hebben. Dit kan in de vorm van een hovenier die je helpt bij het maken van tekeningen of het aanplanten van begroeiing. Wil je sierbestrating in de tuin, dan kun je een stratenmaker in de arm nemen om dit zware en vervelende karwei te laten doen. Zo hoef je zelf niet aan de slag en weet je toch zeker dat je bestrating mooi en degelijk wordt gelegd.

Bekijk ook

Maandspecial april: van blauw tot groen!

Het is tijd om je interieur weer helemaal op te vrolijken! Eén manier om dat …

Bekijk

Tips om je huis beter te ventileren

Iedereen weet dat het belangrijk is om het huis goed te ventileren. Een goede ventilatie …

Bekijk

Kerstmis en nieuwjaar in huis met House Doctor

In de koude, donkere wintermaanden kan jouw interieur best wel wat vitamientjes gebruiken! House Doctor …

Bekijk

Je tuin zomers inrichten: 4 tips

Hoera! De zomer staat voor de deur. Buiten eten, zonnen in de tuin, de deuren …

Bekijk