Abstracte schilderijen voor in je interieur

  • 21 februari 2017

  • Door Woonhome.nl

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten schilderijen. Je hebt wel tientallen categorieën waar je uit kunt kiezen. Mensen kiezen vaak een schilderij met een voorwerp of een afbeelding erop. Iets dat ze kunnen herkennen. Een vaak vergeten thema is het thema abstracte schilderijen. Abstracte schilderijen zijn creatieve schilderijen omdat ze zo vrij zijn in kleur en vormen. Maar wat zijn abstracte schilderijen nu precies en hoe plaats je deze in je interieur? Dat lees je hier.

woonhome-abstracte-schilderijen-interieur-paars-roze-groen

Wat zijn abstracte schilderijen?

Je hoort het best vaak abstracte kunst en abstracte schilderijen maar wat betekent het woord abstract nu precies? Abstract betekent eigenlijk gewoon vrij. Het valt onder moderne kunst. De kunstenaar streeft er niet naar om objecten uit de echte wereld realistisch af te beelden. Hij of zij maakt er een eigen perceptie van een onderwerp en is in principe helemaal vrij om te werken. Denk aan verschillende kleuren, ritmes, vormen, dieptes en contrasten. Hierdoor ziet iedereen het schilderij anders.

woonhome-abstracte-kunst-kunstenaar-artiest-interieur

“Abstracte schilderijen zijn in het begin van de 20ste eeuw ontstaan. Bekende kunstenaars (of artiesten) waren Piet Mondriaan, Karel Appel, Willem de Kooning en Pablo Picasso.”

Kies abstracte schilderijen bij de stijl van je interieur

Vanwege de artistieke vrijheid kunnen abstracte schilderijen best druk en bont zijn. Daarom komen abstracte schilderijen goed tot hun recht in een strak en modern interieur. Ook in een interieur waar het nog aan kleur ontbreekt geeft een abstract schilderij net die ene colorboost. En wil je het liever een beetje rustig houden dan kun je ook een abstract schilderij op hangen in een neutrale kleur of aardetint. Je kunt de kleuren uit je interieur terug laten komen in het schilderij maar dit hoeft niet!

woonhome-abstracte-schilderijen-interieur-neutrale-kleuren

Een abstract schilderij hoeft niet per se in een modern interieur. Heb je juist een hele drukke kamer, maar ontbreekt er nog iets aan de muur? Dan zijn er ook tal van minimalistische schilderijen. Je kunt alle kanten op!

“Vaak brengen abstracte schilderijen evenwicht in een moderne interieurs die vaak strak, geordend zijn ingericht.”

woonhome-abstracte-schilderijen-voor-interieur-advies-kleurrijk

Abstracte schilderijen als cadeau

Abstracte kunst is heel persoonlijk. Sommige schilderijen zullen je ontzettend aanspreken. Je kan er echt een goed gevoel bij krijgen. Soms kom je er ook dingen in tegen die ontzettend goed passen bij de band tussen jou en je vriend(in) of familie. Dan is het super gaaf om een abstracte schilderij cadeau te geven! Kies bijvoorbeeld een abstract schilderij in de kleuren die de ander mooi vindt. Ga voor een ruige stijl voor iemand die avontuurlijk is. Er zijn heel veel mogelijkheden!

“Het gaat er bij abstract kunstwerk uiteindelijk om wat voor gevoel deze bij iemand kunnen oproepen!”

Bekijk ook

De beste verlichting voor in huis: de mooiste lampen

Ben je op zoek naar nieuwe lampen? Met ontzettend veel soorten en designs is het …

Bekijk

Jouw eigen kast ontwerpen: lees hier tips!

De kast is één van de opvallendste onderdelen van je interieur. Door z'n grootte trekt een …

Bekijk

Dit zijn de voordelen van een gietvloer in je woning

Strak, onderhoudsvriendelijk en trendy: dat is de gietvloer. In fabrieken, werkplaatsen en winkels zijn gietvloeren …

Bekijk

BAM! Tot 50% korting op servies, pannen, bestek en keukengerei

Kookliefhebbers, culi’s en keukenfans opgelet! Cook&Co houdt een opheffingsuitverkoop met heel veel korting. Korting op …

Bekijk