Acht handige tips bij verhuizen

Acht handige tips voor wanneer je gaat verhuizen

Door:
Woonhome.nl

21 november 2017

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Dan heb je een flinke klus die je moet klaren. Verhuizen kan namelijk enorm veel tijd en energie kosten. Niet alleen het verhuizen zelf is een hele klus, er zijn ook een heleboel andere dingen die je moet regelen. Lees acht handige tips die je zeker niet mag missen wanneer je gaat verhuizen.

1. Denk vooraf goed na over een planning

Wil je het verhuizen en het eventuele klussen soepel te laten verlopen? Dan is het handig om van tevoren alles een beetje in te plannen. Het is bijvoorbeeld makkelijk om te gaan klussen wanneer de grote meubels nog niet geleverd zijn. Ga je een compleet nieuw meubilair aanschaffen? Spreek dan af met de leverancier wanneer deze precies komen. Het is fijn als deze meubels (waaronder een bed) zijn geleverd, wanneer je je nieuwe huis intrekt.

Ook voor een juiste volgorde van klussen is een verhuisplanning fijn. Helemaal als er mensen komen helpen!

2. Dubbele woonlasten aanvaarden

Wanneer je aan het verhuizen bent, heb je meestal dubbele woonlasten. (Die van jouw oude- én nieuwe huis.) Niemand heeft daar natuurlijk zin in, dus je wilt die overlappende tijd zo kort mogelijk houden. Toch is het wel verstandig om die dubbele woonlasten even te aanvaarden. Zo kan jij de woning vanwaar je vertrekt netjes achterlaten. En alle puntjes op de ‘i’ zetten om helemaal fris in je nieuwe huis neer te strijken.

3. De kosten van een verhuizing

De aankoop van een nieuw huis is vaak al een grote kostenpost. Je zit er dan natuurlijk totaal niet op te wachten om ook nog eens een hoop geld kwijt te zijn voor de verhuizing zelf. Je kunt de kosten van een verhuizing heel gemakkelijk laag houden door je familie en vrienden in te schakelen om je te helpen. Verhuisdozen kun je bijvoorbeeld ook aan je vrienden vragen. Of neem dozen van de supermarkt mee.

4. Huur een verhuisbedrijf uit de buurt

Heb je veel (grote) spullen die je moet verhuizen. Een verhuisbedrijf is ook een goede optie. Meestal zijn je spullen nog goed verzekerd. Kijk dan wel in de buurt naar een verhuisbedrijf. Vaak betaal je namelijk verhuisbedrijven voor de kilometers die zij rijden. Kijk dus goed naar de te rijden aantal kilometers en het tarief die de bedrijven hiervoor rekenen.

5. Regel vervoer voor de kleine spullen

Kleine spullen kun je gemakkelijk zelf verhuizen. En voor zware meubels kun je nog relatief goedkoop een verhuisbusje huren. Schat wel van te voren in hoelang je deze nodig hebt. Want je betaalt meestal per dag(deel). Daarnaast is het soms goedkoper om een busje doordeweeks te huren, dan in het weekend (wanneer de meeste mensen verhuizen).

6. Vergeet niet je adres te wijzigen

Het is even wat regelen, maar het moet toch gebeuren: je adres wijzigen. Natuurlijk hoef je direct bij alle instanties separaat jouw adres te wijzigen. Maar doe dit wel bij de belangrijkste, zoals je bank, provider, zorgverzekeraar, huisarts en werkgever. Je kunt ook een doorstuurservice van PostNL aanschaffen. Deze stuurt automatisch alle post door naar je nieuwe adres. Handig, want zo loop je geen belangrijke post mis. Ook weet je precies welke instanties je allemaal nog op de hoogte moet brengen. Let wel op! Er zitten wel kosten verbonden aan deze doorstuurservice. Ook sturen niet alle bedrijven hun post via PostNL.

7. Zorg dat het licht meteen aan kan

Niets is vervelender dan al in je nieuwe huis te moeten intrekken wanneer er nog geen gas, water en licht is. Zorg er voor dat je de contracten vóóraf al hebt afgesloten. Ook als je eerst nog gaat klussen!

8. Kies voor een opslagruimte

Soms kan er een tijd zitten tussen de overdracht van twee huizen. Erg vervelend om dan te bedenken waar je met al je spullen heen moet. Het is dan vaak handig om een opslagruimte te huren. Dit is vaak relatief goedkoop en je weet zeker dat jouw spullen veilig staan. Dit is vaak de voordeligste manier om je spullen bij een overbrugging te stallen!

Bekijk ook

Tuintrend 2013: felle, neon kleuren

Dit jaar zijn er weer hele mooie en bijzondere tuintrends. Een mooie trend is bijvoorbeeld …

Bekijk

Een unieke visgraat vloer in je interieur: PVC en Parket

De visgraat vloer is weer helemaal terug van weggeweest. Een geweldige houten vloer met een …

Bekijk

Gratis kaartjes voor de vt wonen & design beurs 2 t/m 7 oktober

Yes, het is bijna zover! De vt wonen & design beurs in de RAI vindt …

Bekijk

5x Trendy complete tuinsets mét korting!

Een complete loungeset of tuinset is ideaal. Je wilt namelijk het liefst in één keer …

Bekijk