Ben jij al overgestapt op glasvezel? 

Ben jij al overgestapt op glasvezel? 

Door:
Woonhome

16 juli 2019

De nieuwste games online spelen,  met z’n allen tegelijk series streamen én al jouw domotica’s bedienen. Voor al deze mooie innovatieve mogelijkheden heb je een snelle internetverbinding nodig in huis. En voor een snelle internetverbinding is glasvezel zeker de toekomst. Gelukkig komt er in steeds meer (rand)gemeenten en buitengebieden glasvezelkabel te liggen. Ben je benieuwd welke voordelen het overstappen naar internet via glasvezel heeft? Lees dan snel verder. 

Glasvezel is voor gamen, internetten en video's streamen de meest snelle oplossing.

Glasvezel is voor gamen, internetten en video’s streamen de meest snelle oplossing.

Wat is glasvezel eigenlijk?

Glasvezel (ook wel fiber genoemd) is een verfijnde vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Het is zo dun als een draadje, maar wel ontzettend sterk. Glasvezel is geschikt voor het versturen van signalen op een snelle en betrouwbare manier over grote afstanden. Dit gebeurt met een bepaald soort laserlicht. Dankzij deze techniek beschik je over razendsnelle verbinding. Je kunt het niet alleen gebruiken voor internet, maar ook voor digitale telefonie en televisie.

Voordelen van internet via glasvezel

Het grootste voordeel van glasvezel is de supersnelle verbinding. Het kan in Nederland oplopen tot wel 1 Gbit/s (dat wil zeggen dat je een full HD film in bijna 1 minuut(!) kunt downloaden). Ook hoef je je hoeft het signaal niet te delen met anderen. Elk huishouden krijgt namelijk zijn eigen glasvezelkabel. Voordeel is een stabiel en betrouwbaar signaal. Daarnaast biedt glasvezel nog een voordeel voor de echte gamers. Je kunt bij glasvezel namelijk kiezen voor een pakket met een gelijke uploadsnelheid en downloadsnelheid. Zo speel je jouw spellen super strak online, zonder vervelende haperingen.

Verdiep je zeker eens in glasvezel van KPN voor meer specifieke informatie hierover. Deze provider biedt hoge constante kwaliteit en werd in januari 2019 als beste getest door de Consumentenbond.Met glasvezel kun je gebruik maken van razendsnelle en krachtige (internet)verbinding. Het is een slimme keuze, ook op het gebied van duurzaamheid, want het gebruikt 60% minder energie dan de reguliere oplossingen.

Voor het streamen van jouw favoriete films in 4K kwaliteit is glasvezel de meest ideale oplossing.

Voor het streamen van jouw favoriete films in 4K kwaliteit is glasvezel de meest ideale oplossing.

Beschikbaarheid glasvezelnetwerk

Om zelf gebruik te maken van snel internet via glasvezel moet je eerst aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Hoewel het steeds populairder is, heeft (helaas) nog iedereen toegang. Je kunt via verschillende websites een ‘glasvezel check’ doen om te zien of er in jouw buurt een glasvezelverbinding beschikbaar is. Voer simpelweg je postcode in en je krijgt direct een overzicht. Is jouw gemeente aangesloten op het netwerk? Goed nieuws! Dan kun je gaan uitzoeken welke aanbieder en welk pakket er het beste bij jouw wensen past. Is er nog geen glasvezel beschikbaar voor jou? Dan is er (nog) niet genoeg vraag naar in jouw gemeente. Dan is internet en tv van KPN wellicht een goede (tijdelijke) snelle optie.

Bekijk ook

Kunststof verven: zo doe je dat 

Een muur schilderen doe je gewoon met muurverf en hout kan je lakken met houtlak. Maar je …

Bekijk

Dekentjes in je interieur brengen extra sfeer

Menig vrouw zal het eens zijn met de volgende stelling: een huis is niet compleet …

Bekijk

Binnenkijker – Prachtige verzameling van vintage en creatieve woonspullen

Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Marije, dat vol opvallende en unieke woonitems …

Bekijk

Slimme trucs tegen inbraak in je tuinontwerp

De meeste mensen weten tegenwoordig wel welke trucs je kunt toepassen in je woning om …

Bekijk