Alles zorgeloos verhuizen naar het buitenland

Alles zorgeloos verhuizen naar het buitenland

  • 27 februari 2020

  • Door Woonhome.nl

Ga jij verhuizen naar het buitenland? Dan is het zaak om een verhuisbedrijf in de arm te nemen die deze klus in één keer en zorgeloos voor jou afhandelt. Voor internationaal verhuizen zoek je dus een verhuisbedrijf met veel ervaring op het gebeid van internationale verhuizingen.

Neem je gelijk alle inboedel mee in jouw verhuiswagen? Of ga je een deel opslaan?

Neem je gelijk alle inboedel mee in jouw verhuiswagen? Of ga je een deel opslaan?

Een verhuizing in Nederland is al een hele gebeurtenis. Maar bij een verhuizing naar het buitenland komt nog veel meer kijken. Waarschijnlijk neem je niet alle inboedel mee en zal je dus een gedeelte moeten opslaan. Ga je verhuizen binnen Europa dan kan dat in de regel het makkelijkste met één of meerdere verhuiswagens. Een grote verhuiswagen heeft ongeveer een inhoud van 50 kubieke meter (te vergelijken met ongeveer 50 tweezitsbankjes). Verhuispersoneel weet precies hoe zij een verhuiswagen zo effectief mogelijk kunnen laden. Zo bespaar je extra kosten!

Verhuizen naar het buitenland over zee of over land?

Wanneer je binnen Europa gaat verhuizen gebeurt dat over het algemeen met verhuiswagens. Wanneer je over zee gaat verhuizen, bijvoorbeeld naar Canada, dan zal dit per zeecontainer gebeuren. Een zeecontainer heeft een gemiddelde inhoud van 70 kubieke meter. Een gemiddeld gezin van vier personen heeft ongeveer een inboedel van 50 kubieke meter.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de inboedel per container over zee te verschepen. Zo is er Port to Port ofwel het transport van de haven van het huidige land naar de haven in het toekomstige land. In dat geval huur je de container van een containerverhuurbedrijf. De container moet je dan zelf vullen. Het vervoer moet je dan zelf regelen, hier en in je nieuwe thuisland. Daarbij komt dan ook nog dat je alle papieren en verzekeringen ook zelf moet regelen.

Kies voor een internationaal verhuisbedrijf

Zoals gezegd bestaan er verschillende mogelijkheden om je inboedel te verschepen. Bij een internationaal verhuisbedrijf kun je de inboedel verschepen volgens het systeem Drop & Fill. Het verhuisbedrijf plaatst dan een container voor jouw deur. Je laadt zelf deze container met jouw inboedel. Daarna komt het verhuisbedrijf de container ophalen en zorgt alléén voor transport van A naar B. Wanneer je echt zorgeloos wilt verhuizen ga je voor Door to Door Moves. Ofwel de Fullservice verhuizing met een persoonlijke verhuismanager.

Kijk goed naar de verschillende soorten verhuisbedrijven, want wil jij zelf een hoop doen of geef je alles uit handen?

Kijk goed naar de verschillende soorten verhuisbedrijven, want wil jij zelf een hoop doen of geef je alles uit handen?

Hoe werkt een Fullservice verhuizing?

Onder een Fullservice internationale verhuizing vallen de volgende onderdelen:

  • Uw eigen verhuismanager
  • Het inpakken, verpakken en uitpakken van uw hele inboedel;
  • Alles klaarmaken voor internationaal transport;
  • Alle douaneformaliteiten zijn door de accountmanager voor u geregeld;
  • Tijdelijke of langdurige opslag voor de inboedel wordt geregeld, wanneer het nodig is.
  • Heeft u huisdieren dan zorgt de accountmanager ervoor dat deze op de meest diervriendelijke manier behandeld en verhuisd zullen worden;
  • Wanneer je de auto of motor mee wilt nemen naar je nieuwe adres dan zorgt de accountmanager voor de benodigde papieren en een schadevrije over huizing.

Het is wel duidelijk dat je bij een Fullservice verhuizing niets aan het toeval overlaat. Eén persoon is verantwoordelijk voor de hele verhuizing terwijl jij je geen zorgen over de verhuizing hoeft te maken. 

Bekijk ook

In 3 stappen 100% groene én voordeliger energie

Het koude seizoen is weer begonnen. Het najaar is in volle gang en de winter …

Bekijk

Interieur inspiratie: een kijkje bij Iris

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)Iris is mijn oud-huisgenootje en woont tegenwoordig met haar vriend Joost in Scheveningen. …

Bekijk

slaapkamertrends 2020: inspiratie voor je slaapkamer

2020 staat bol van goede woon- en interieurtrends. Blauwe woonaccessoires, houten en ronde meubels. Ook …

Bekijk

Helemaal hip met houten jaloezieën in je woonkamer

Zet één stap een woonkamer binnen en je ziet direct of iemand een heuse interieurliefhebber …

Bekijk