Altijd fijne wooninspiratie: gietvloeren

Altijd fijne wooninspiratie: gietvloeren

  • 16 augustus 2018

  • Door Woonhome.nl

Vergaap je je ook regelmatig aan de prachtige interieurs in woonmagazines en op Pinterest? Hoe doen ze dat toch, die perfecte stijl? Het begint in ieder geval met een goede basis: mooie afwerking van wanden en vloeren. De vloer die de zeldzame eigenschap heeft je huis en interieur éxtra tot zijn recht te laten komen is de gietvloer.

Welke stijl je ook in huis hebt, een gietvloer past overal goed bij!

Welke stijl je ook in huis hebt, een gietvloer past overal goed bij!

De vloer die álles mogelijk maakt

Gietvloeren zijn strakke, gegoten vloeren van hoogwaardig kunststof die naadloos gelegd zijn. Of gegoten, in feite. Die egale afwerking geeft dus een énorm gevoel van ruimte! Op zo’n vloer kan je werkelijk alles maken. Een strak, modern interieur, een industriële inrichting en ja zelfs een landelijke styling combineert prima met een gietvloer.

Gietvloeren zijn leverbaar in meer kleuren dan je voor mogelijk hield. Grijs is een populaire kleur voor deze vloer, maar ook wit of bruintinten zien we regelmatig voorbij komen. De betonlook gietvloer is ook erg trendy op het moment. Deze speciale afwerking heeft die extra rauwe uitstraling, maar wel de voordelen van een gietvloer! Win-win dus.

Tip voor als je niet kunt kiezen: combineer een gietvloer met hout of natuursteen. Dat levert pas echt een unieke vloer op.

Een gietvloer wil je overal hebben, woonkamer, badkamer of slaapkamer. Het kan allemaal!

Een gietvloer wil je overal hebben, woonkamer, badkamer of slaapkamer. Het kan allemaal!

In (w)elke ruimte een gietvloer

Door alle voordelen van gietvloeren (zoals duurzaam, onderhoudsvrij, te combineren met vloerverwarming) zou je deze vloerafwerking in elke ruimte van je woning willen. En dat is ook gewoon mogelijk! De vloeren zijn heerlijk om op te spelen, wonen, werken en leven. Elke woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer krijgt die cleane, strakke uitstraling door een goed gelegde gietvloer.

Wist je trouwens dat de gietlagen ook over bestaande vloeren heen kunnen? Beton, zandcement, maar ook tegels en zelfs een houten vloer hoeft geen probleem te zijn.

Gietvloer is duurzaam én dus voordeliger

Als je kiest voor een gietvloer van kwaliteit heb je daar jarenlang plezier van. In principe zijn de vloeren onderhoudsvrij en oersterk. Dankzij deze eigenschappen zijn ze op de lange termijn voordeliger dan elke andere vloer. Dat zet je toch aan het denken…

Vloerverwarming onder je strakke gietvloer is warm en voordelig.

Vloerverwarming onder je strakke gietvloer is warm en voordelig.

Bij Van Hollandse Bodem hebben de voordelen en de prachtige uitstraling van de vloeren gezorgd voor een diepgewortelde passie. Ben je dus op zoek naar een gietvloer, dan ben je op hun website of in de showroom aan het juiste adres. Er zijn vele soorten en de kosten zijn afhankelijk van de gietlagen en het materiaal. Wil je echt jaren plezier hebben van je vloer, wees je dan bewust dat je niet de goedkoopste materialen gebruikt voor een goede vloer. De gietvloerspecialisten van Van Hollandse Bodem geven je duidelijk advies over de juiste vloer voor jouw budget.

Gave gietvloer-inspiratie

Of je nu eigenaar bent van een klassieke Chesterfield of een robuuste boomstamtafel. En of je nu een gave industriële locker kasten kwijt wilt in je woonkamer óf een uniek dressoir in jouw slaapkamer. Met een gietvloer komt komt vrijwel ieder meubel tot z’n recht. Laat je dus inspireren door meubels in combinatie met gietvloeren!

Gave gietvloer-inpiratie: gietvloer voor op de slaapkamer

Gave gietvloer-inpiratie: gietvloer voor op de slaapkamer

Bekijk ook

Een aangepaste woning voor ouderen leuk inrichten

Als we denken aan een aangepaste woning voor ouderen, dan zal de reeks aan aanpassingen …

Bekijk

Deze soorten tegelvloeren zijn op het moment razend populair

Door het coronavirus zijn veel van ons thuis deze zomer. Gelukkig heb je nu tijd …

Bekijk

De houtenvloer vervangen voor beton

Jaren 30 woningen zijn al jaren erg gewild. Niet heel gek want deze woningen hebben …

Bekijk

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk