Deze apparaten zijn onmisbaar in de keuken

  • 20 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Er zijn talloze apparaten uitgevonden die ons leven makkelijker maken. Met name in de keuken gebruiken we veel apparatuur om koken en schoonmaken te versimpelen. Je kunt echter niet je hele aanrecht vol bouwen met keukenmachines, zeker niet als je beperkte ruimte hebt. Als je een kleine keuken hebt, moet je dus een selectie maken van de meest essentiële machines. Deze apparaten zijn onmisbaar in de keuken.

Een waterkoker om eten sneller op tafel te hebben

De waterkoker is niet alleen praktisch maar ook simpel in gebruik. Je vult de kan met water, zet deze op het onderstuk en wacht tot het kookt. Dit is natuurlijk handig als je thee zet maar ook ideaal als je water verwarmt om mee te koken of tomaten mee te vellen. Waterkokers helpen elke kookklus versimpelen. Daarom zijn deze handige apparaten zijn onmisbaar in de keuken. De Emma waterkokers van het merk Shelton is niet alleen praktisch maar vaak ook een stijlvolle aanvulling op je keuken.

De Emma waterkokers van het merk Shelton is niet alleen praktisch maar vaak ook een stijlvolle aanvulling op je keuken.

De verschillende functies van een waterkoker

In principe hoeven waterkokers maar één ding te doen: water koken. Toch zijn er verschillende functionaliteiten die jouw waterkoker nog praktischer maken. Zo zijn er waterkokers die een functie hebben om water slechts te verwarmen tot vlak voor het kookpunt. Dit is ideaal voor kruiken en bepaalde soorten thee. 

Een vacuümmachine om langer van je eten te genieten

In Nederland gooien we 9 procent van ons voedsel weg. Dat komt neer op ruim 34 kilo voedsel per persoon per jaar. Vaak gooien we eten weg omdat het niet meer eetbaar is. We gooien bovendien veel weg omdat we geen goede manier hebben om het te bewaren. De vacuümmachine maakt het mogelijk om je eten goed en lang te bewaren. 

woonhome-vacuummachine-eten-verpakken-vacuum

Je kunt vrijwel elk voedsel vacuüm verpakken, van kaas tot groente en vlees.

Dit doet een vacuümmachine

Met dit apparaat verpak je al je etenswaren vacuüm. Dit houdt in dat de lucht eruit is gezogen zodat het voedsel langer meegaat. Voedsel verpakt met behulp van een vacuümmachine is tot vijf keer langer houdbaar.

Keukenmachines voor al het hak- en snijwerk

De keukenmachine wordt ook wel foodprocessor genoemd en is een zeer divers apparaat. Er zijn veel verschillende soorten keukenmachines. De functionaliteiten verschillen dan ook sterk, maar vrijwel elke keukenmachine kan etenswaren hakken, snijden en pureren. Sommige keukenmachines kunnen ook voedsel mixen en kneden. Deze machines gebruik je dus ook om gebak en koek te bereiden.

Een van de bekendste keukenmachines is die van KitchenAid. De keukenmachine is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook kun je de collectie uitbreiden met andere machines ,zoals blenders en staafmixers.

Een van de bekendste keukenmachines is die van KitchenAid. De keukenmachine is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ook kun je de collectie uitbreiden met andere machines ,zoals blenders en staafmixers.

Hoe je een kleine keuken optimaal inricht

Heb je weinig plek om je aanrecht? Ook dan zijn er keukenapparaten voor jou. Steeds meer merken verkopen compacte versies van hun populairste machines. Bovendien kun je altijd in de hoogte werken: bewaar pannen, machines en andere keukenspullen bovenop je kastjes, aan een pannenrek of in een hoge kast. Zo is zelfs de kleinste keuken van alle markten thuis.Bekijk ook

4 handige apps voor jouw interieur

Stel je voor: je besluit om jouw interieur hélemaal om te gooien. Je gaat verbouwen …

Bekijk

Tips om je badkamer groter te laten lijken

Een warme douche, tanden poetsen, scheren, smeren of even heerlijk tot rust komen in bad. …

Bekijk

Tuinfeest: de vrolijkste accessoires voor jouw tuin!

Het voorjaar zit er weer aan te komen! Tijd om in de tuin te gaan …

Bekijk

Een mancave inrichten: dit mag niet ontbreken

Samenwonen met je vrouw, vriend of vriendin is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wellicht …

Bekijk