Bank of fauteuil? Lees over de 1001 mogelijkheden

Bank of fauteuil? Lees over de 1001 mogelijkheden

  • 29 mei 2018

  • Door Woonhome.nl

Één van de belangrijkste meubels in huis zijn mooie zitmeubels. De bank is vaak het middelpunt van het interieur. Maar ook dé plek om lekker ontspannen te zitten. Hoekbanken, tweezitters of fauteuils: het zijn meubels waar je goed op wilt zitten. Zo’n meubel moet er natuurlijk ook stijlvol uit zien. Een zitmeubel dat past bij jouw interieur en smaak. Gelukkig zijn er ontzettend veel verschillende soorten en stijlen zitmeubels. 1001 mogelijkheden die ervoor zorgen dat jij jouw ideale zitmeubel vindt!

De keuze tussen een bank of fauteuil ligt vooral aan wat je al in huis hebt, maar je kan natuurlijk ook voor allebei gaan!

De keuze tussen een bank of fauteuil ligt vooral aan wat je al in huis hebt, maar je kan natuurlijk ook voor allebei gaan!

De ideale opstelling voor de zithoek

Richt een complete zithoek in, of vul de huidige zithoek aan, met een fauteuil of bankstel. Stem de uitstraling van de bank of fauteuil af op jouw stijl en kleur. Maar houd ook rekening met de ruimte die er is en welk type meubel hier bij past. Voor een ideale inrichting heeft ieder zitmeubel minimaal 80 cm aan de voorkant en 50 cm aan de zijkant nodig. Kijk dus eerst naar de ruimte en formaat mogelijkheden in jouw interieur. Er zijn fauteuils en banken in de meest diverse maten verkrijgbaar. Kies voor een fauteuil met een breedte van 60 tot 90 cm. Een ruime tweezitter van 155 cm breed. Óf wat dacht je van een compacte driezitter? Deze hebben een breedte van 165 cm. Wil je met het hele gezin op de bank zitten? Ga dan voor een vierzitsbank van wel 2 meter breed.

Naast de breedte is de hoogte van een zitmeubel ook van belang. Staat er een kleine salontafel in de woonkamer? Ga dan voor een zitmeubel met hogere poten.

Een relaxte fauteuil in je zithoek is altijd een goede keus!

Een relaxte fauteuil in je zithoek is altijd een goede keus!

Customize de basics van jouw bankstel

Heb je al nagedacht of je een fauteuil, tweezitter of hoekbank wilt? Bij Montèl vind je een collectie van bijna 100 bankstellen. Bovendien kun je de meeste basics van deze fauteuils of bankstellen helemaal aanpassen naar jouw stijl. Het samenstellen van een bank begint met de breedte van de armleuningen. Een strakke smalle armleuning van 12 cm, medium van 17 cm of een extra brede van wel 24 cm. Ook een verstelbare rugleuning of extra hoofdsteunen zijn fantastische opties voor een goede zithouding.

Wil je net even iets anders? Kies dan andere pootjes voor onder een bankstel of fauteuil. Denk bijvoorbeeld aan brede houten voeten of verchroomde hoekpoten.

Een designfauteuil met stoelverwarming en ingebouwde USB-aansluiting

Naast wel 100 banken is er ook een veelvoud aan fauteuils en relaxfauteuils. De relaxfauteuils uit de unieke collectie Excellente zijn op maat samen te stellen. Kortom de collectie relaxfauteuils is geheel op maat en ook nog te customizen. De ultieme relaxervaring gaat namelijk op sommige modellen zelfs nóg verder. Deze fauteuils zijn te customizen met elektrische bediening, massage, stoelverwarming en USB-aansluiting.

Samen met een zitspecialist kijk je naar jouw ideale zithoogte, -diepte, armleuningen en zitcomfort.

Kijk goed om je heen in je eigen interieur, want misschien past bij jou meer een kleine fijne bank zoals deze!

Kijk goed om je heen in je eigen interieur, want misschien past bij jou meer een kleine fijne bank zoals deze!

Ga los met stoffen en kleuren in de Colour Centres

Heb je een bank of fauteuil gekozen? Het is nóg leuker om de stof en kleur uit te kiezen. Om het je gemakkelijker te maken heeft Montèl speciale Colour Centers in elke vestiging. Hier bekijk je in alle rust de talloze tinten, materialen en stoffen. Klassieke warme kleuren, trendy felle kleuren of juist Scandinavische pastelkleuren. Zo zijn er wel 1001 mogelijkheden voor jouw fauteuil of bankstel op maat. Genoeg stof tot nadenken! Met een kleurspecialist kom je tot jouw droom bankstel of fauteuil.

Mooie blauwe designbank gecombineerd met blauwe woonaccessoires.

Mooie blauwe designbank gecombineerd met blauwe woonaccessoires.

Tip: Lees hier hoe je een knusse zithoek creëert met zo’n prachtige hoekbank.

Bekijk ook

Met deze zwarte badkameraccessoires creëer je een New Yorkse Loftstijl

De badkamer is een ruimte in huis die we nog al eens vergeten in te …

Bekijk

Kleuradvies voor je interieur

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur …

Bekijk

4x Onmisbare items om je badkamer compleet te maken

De basis elementen in een badkamer zijn vanzelfsprekend: een douche, wastafel, soms een bad en …

Bekijk

Woning inbraken verminderd

Toch valt dit aantal nog veel verder terug te dringen, bron: Slotenmaker Almere. Je kunt …

Bekijk