Behangen of schilderen? Gebruik een kamersteiger!

Behangen of schilderen? Gebruik een kamersteiger!

Door:
Woonhome.nl

13 maart 2019

Iedere woning, jong of oud, heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Want goed en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je huis in orde blijft. Zo is het belangrijk om het dak goed te onderhouden om lekkages te voorkomen. Maar ook het houtwerk heeft onderhoud nodig en hierdoor ontkom je er soms niet aan te behangen of te schilderen. Niet alleen aan de buitenzijde van het huis maar ook aan de binnenzijde. Hoe pak je nou zo’n klus binnenshuis het beste aan?

Uitbesteden of zelf doen?

Als je zelf niet zo handig bent dan neig je al snel naar het uitbesteden van klussen. Maar wanneer je het zelf doet scheelt dat vaak een hoop geld. Ook al ben je niet super handig, je kan vaak meer dan je zelf denkt! En zeker met behulp van een handig vriend of vader kom je een heel eind. 

Schilderen: nieuwe look met een hippe muur

Iedere zoveel jaar ontkom je er niet aan om binnen opnieuw te moeten schilderen. Zeker bij lichte kleuren is dit het geval. Of misschien wil je wel een ruimte een geheel nieuwe look geven? Let er hierbij goed op dat je muren goed afstemt met de vloer. De kinderkamer is een ruimte die we vaak veranderen door bijvoorbeeld een nieuw hip behang te gebruiken. Met een nieuw behang geef je een ruimte in een handomdraai een geheel nieuwe look. Wanneer je begint met een verf- of behangklus zorg dan voor het juiste materiaal. Hierdoor werk je beter, netter en sneller! 

De juiste verfbenodigdheden voor een nieuwe look op je kamer.

De juiste verfbenodigdheden voor een nieuwe look op je kamer.

Ga aan de slag met een kamersteiger en de juiste voorbereiding

Ga je zelf aan de slag? Bereid je dan goed voor op de klus. Plan altijd genoeg tijd in en zorg voor goede materialen en gereedschappen. Als je bijvoorbeeld gaat verven of behangen dan wil je ook bovenaan de muur nog stabiel staan. Dit doe je met een kamersteiger bijvoorbeeld. Met een kamersteiger sta je stabiel, hoog én evt. met meerdere mensen naast elkaar. Zo werk je dus netter, sneller en veiliger. Een kamersteiger komt ook van pas tijdens andere klussen in en rondom het huis. Wanneer je bijvoorbeeld de kozijnen moeten verven of het plafond een beurt wilt geven. Dan sta je op een kamersteiger stabiel en veilig!

Bekijk ook

Maandspecial Woonhome.nl tweede helft 2013

De maandspecials voor de tweede helft van dit jaar zijn bekend. Zo inspireren we je …

Bekijk

Maandspecial april: van blauw tot groen!

Het is tijd om je interieur weer helemaal op te vrolijken! Eén manier om dat …

Bekijk

Weekendspots: Markthal Rotterdam

Geïnspireerd op de versmarkten in Stockholm, Barcelona en Valencia heeft Rotterdam nu ook een prachtige …

Bekijk

Resthout. Weggooien of hergebruiken?

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met overgebleven hout. Wat doe je daarmee? …

Bekijk