Besparen op energie met isolatie

Besparen op energie met isolatie

  • 18 januari 2019

  • Door Woonhome.nl

Goede isolatie is ontzettend belangrijk om allerlei redenen. Niet alleen voor het comfortabel wonen maar ook om kosten te besparen. Besparen op je energierekening doe je niet alleen door een gunstig contract af te sluiten. Maar ook door daadwerkelijk minder energie te gebruiken. Daarnaast stoot je ook nog eens minder CO2 uit. Op deze manier draag je bij aan een beter milieu!

Spouwmuurisolatie voor jouw huis

Een woning isoleren begint vaak bij de bouw of verbouw van je huis. Daarom is het goed om vóór het bouwen van je huis na te denken over welke isolatiemethode het beste werkt.

Spouwmuurisolatie is een goeie methode als het gaat om de isolatie van gevels. In zo’n 4 jaar tijd bespaar je net zoveel op je energierekening als de kosten voor het aanbrengen. Deze methode van isolatie heb je dus in 4 jaar afbetaald. En na 4 tot 5 jaar (afhankelijk van je verbruik) heeft de besparing dus ook effect op je portemonnee.

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

Een spouwmuurisolatie kan een hoop geld schelen per jaar op je energierekening!

De berekening van kostenbesparing met isolatie door een spouwmuur

Het installeren van een spouwmuur kost bij een tussenwoning zo’n € 800,-. Het bureau MilieuCentraal berekent dat zo’n spouwmuur in een tussenwoning zo’n 210 euro per jaar moet besparen op de gemiddelde energiekosten. Na 4 jaar zou dit bedrag dus terugverdiend moeten zijn.

Spouwmuurisolatie bij bestaande woningen

Spouwmuurisolatie kun je ook nog aanbrengen bij reeds bestaande woningen. In veel gevallen heeft deze vorm van isolatie een nog groter effect op de isolatie. De woning moet hiervoor wel een spouwmuur hebben. Voor de meeste woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd geld dit. Woningen die voor deze tijd zijn gebouwd beschikken meestal niet over een spouwmuur en hierbij is het helaas niet mogelijk.

Hoe beter de isolatie in huis, des te lager de kosten voor je energie.

Hoe beter de isolatie in huis, des te lager de kosten voor je energie.

Besparen op de energierekening

Nog meer besparen op de vaste lasten? Vergelijk op de grootste energievergelijkingssite van Nederland alle aanbieders op de Nederlandse markt. Sinds 2004 is de energiemarkt geliberaliseerd waardoor energieleveranciers met elkaar concurreren. Afhankelijk van de duurzaamheid (groene of grijze energie) is het product dat de diverse bedrijven aanbieden (energie) gewoonweg hetzelfde. Alleen de administratie gebeurt via een ander bedrijf. Energie vergelijken loont dus en zorgt er voor dat je voor het zelfde product minder betaalt.

Wil je nog minder CO2 uitstoten? Kies dan zeker een energieleverancier die duurzame (groene) energie aanbiedt. Lees hier meer over de voordelen van groene energie.

Bekijk ook

8 tips wanneer je zelf meubels gaat maken!

Ben jij een echte klusser of een gepassioneerd meubelmaker? Misschien heeft het je altijd wel …

Bekijk

De verschillende soorten laminaat

Wanneer je nieuw laminaat gaat kopen dan zijn er ontelbare opties, zo lijkt het soms …

Bekijk

Een aangepaste woning voor ouderen leuk inrichten

Als we denken aan een aangepaste woning voor ouderen, dan zal de reeks aan aanpassingen …

Bekijk

Langer thuis wonen voor senioren, wat komt daar allemaal bij kijken?

Wanneer je jouw leven lang hebt gebouwd aan jouw eigen nestje, wens je uiteraard hier …

Bekijk