woonhome-verhuizen-verhuistips-2

Verhuizen? Deze 10 belangrijke dingen moet je niet vergeten

  • 11 november 2020

  • Door Woonhome

Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Van het wijzigen van je adres tot het inpakken van al je spullen. Omdat je zoveel moet doen, is de kans groot dat je iets vergeet. Deze 10 belangrijke dingen worden het meest vergeten tijdens verhuizen.

Adreswijzigingen: doe het op tijd

Bij een nieuw huis hoort een nieuw adres. Het is belangrijk dat je dit adres zo snel mogelijk doorgeeft. Niets is zo vervelend als het ophalen van je oude post bij je oude huis. Geef je nieuwe adres door aan de gemeente, de belastingdienst, je werk, de bank, je familie en vrienden en je zorgverzekeringsinstantie. Let ook op bij het online bestellen. Ook deze adressen moet je niet vergeten.

Begin op tijd met slim inpakken

Het inpakken kost meer tijd dan je denkt. Door ruim op tijd te beginnen, geef je jezelf vlak voor de verhuizing een hoop rust. Je zult verrast zijn wat je allemaal van zolder haalt. Haal voldoende dozen in huis. Schrijf op elke doos wat erin zit. Zo kan je gericht je spullen uitpakken. Zo kan je alle dozen met kleding gelijk naar de kledingkamer tillen. Dit scheelt je erg veel tijd!

Pak je verhuisdozen zorgvuldig in.

Inpakken kost veel tijd, begin daarom op tijd met inpakken.

Pak niet al je spullen in

Wat vaak wordt vergeten is dat je nog niet alles gelijk moet inpakken. Er zijn namelijk een boel dingen die je wel nodig hebt tijdens de verhuizing. Denk aan spullen als gereedschap, scharen en glazen. Niets is zo vervelend als je wat wil drinken en de glazen zijn al ingepakt. En waar stond de serviesdoos ook al weer? Uh…

Sommige spullen heb je nog nodig tijdens de verhuizing, pak dus niet alles al in.

Denk aan de levertijd van meubels

Vaak wordt vergeten dat je niet alle meubels meteen mee naar huis kan nemen. Soms duurt het wel twee maanden voordat meubels geleverd worden. Houdt hier rekening mee en bestel op tijd je meubels. Zo voorkom je dat je in een leeg huis zit. Of dat je een tijdelijk meubel moet kopen.

Regel transport bij de verhuizing

Als je gezegend bent met een grote auto of bus, heb je mazzel. Hier kan je veel spullen in kwijt. Als je dat niet hebt en je afvraagt of je kleine Fiat wel zo een grote aanhangwagen kan trekken, is het tijd voor een plan B. Huur een boedelbak, een verhuisbus of leen een auto. Heb je echt heel veel spullen? Dan is het slim om een verhuisbedrijf in te huren. Een gewaarschuwd mens telt voor 2: deze service is erg duur.

Zorg voor vervoer waar je veel spullen in kwijt kan.

Gooi de benzinetank vol

In een aanhangwagen kan je ontzettend veel spullen kwijt. Erg fijn, maar je hebt niets aan een aanhangwagen als je tank leeg is. Tanken wordt erg vaak vergeten. Gooi van tevoren de benzinetank vol en voorkom dat je onverwachts moet tanken. Moet je lange afstanden rijden? Dan kan je altijd een jerrycan met brandstof meenemen.

Voorkom schade aan je spullen door gebruik te maken van een verhuisdeken

Schade aan je mooie spullen tijdens het verhuizen wil niemand. Zonder bescherming gaat er altijd wel iets kapot. Of komt er een lelijke kras op. Voorkom onnodige schade en maak gebruik van een verhuisdeken. Ten eerste bescherm je zo de kwetsbare hoeken van het meubilair. Ook bescherm je zo de meubels tegen vocht en verf. Verhuisdekens zijn er in verschillende soorten en maten. Het is van belang om van tevoren te bedenken voor welke spullen je de dekens wil gebruiken, zodat je het juiste formaat deken(s) koopt. Advies nodig? Daarvoor moet je bij Kortpack zijn.

Regel genoeg hulp tijdens het verhuizen

Verhuizen is een flinke klus. Om het leed wat te verzachten, is het slimmer, sneller en gezelliger als je dit met familie en/ of vrienden doet. Begin op tijd met zoeken van hulp zodat iedereen er rekening mee kan houden. Vergeet ook de herinnering niet!

Sorteer je snoeren en kabels van te voren

Trek niet rakelings overal de stekker uit. Dat dit niet zo’n handig idee was, besef je pas als je alles weer moet installeren. Welk snoer was ook alweer waarvoor? En waar moet het snoer in? Voorkom een hoop stress door een foto te nemen hoe de snoeren aangesloten zitten.

Reken ook de bijkomende kosten mee in je verhuisbegroting

Je gaat verhuizen. Je maakt een begroting. Maar je vergeet de verhuisdozen, labels, de benzine, de lunch én de vele stroopwafels in deze begroting. Neem al deze vergeten kosten mee zodat je zeker weet dat het niet goedkoper was om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Bekijk ook

Je woning een nieuwe uitstraling geven

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droomhuis. Maar die krijg je niet vanzelf. …

Bekijk

Verhuizen? Deze 10 belangrijke dingen moet je niet vergeten

Bij een verhuizing komt erg veel kijken. Van het wijzigen van je adres tot het …

Bekijk

Waar moet je op letten bij een nieuwbouwwoning?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er heel wat op je af. Veel mensen …

Bekijk

Interessante producten

HEMA Verhuisdoos 48x32x23

HEMA Verhuisdoos 48x32x23 nu voor slechts %E2%82%AC1,75,-. HEMA Verhuisdoos 48x32x23 nu vo ...

HEMA Zolder Verhuisdoos 58.5 X 59 X 39.5 Cm

HEMA Zolder Verhuisdoos 58.5 X 59 X 39.5 Cm

HEMA Zolder Verhuisdoos 58.5 X 59 X 39.5 Cm nu voor slechts €2,5,-. Een verhuisdoos met ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop
HEMA Verhuisdoos

HEMA Verhuisdoos

HEMA Verhuisdoos nu voor slechts €1,75,-. Een verhuisdoos in een vrolijk blauw stippende ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

HEMA Zolder Verhuisdoos 58.5 X 59 X 39.5 Cm

HEMA Zolder Verhuisdoos 58.5 X 59 X 39.5 Cm nu voor slechts %E2%82%AC2,5,-. HEMA Zolder Ve ...