Binnenkort verhuizen? Lees deze tips

Binnenkort een verhuizing regelen? Lees deze tips!

  • 05 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Na het zetten van je handtekening bij de notaris of de woningbouwvereniging kun je vast niet wachten totdat je aan de slag mag met verhuizen! Wat is het eerste wat je doet na het ontvangen van de sleutel van je nieuwe woning? Sla je flink aan het ‘doe-het-zelven’ of heb je een huis waar je zo in kunt? Welke van de twee voor jou van toepassing is, in beide gevallen betrek je een andere woning. We zetten een paar handige tips voor je op een rijtje hoe jij het beste jouw verhuizing kunt regelen.

Regel je een verhuisbedrijf of ga je zelf tillen?

Ga je zelf het tillen met de verhuizing regelen of ga je het uitbesteden? Het is verstandig om beide opties goed te vergelijken. In sommige gevallen kan uitbesteden zelfs een betere optie zijn, omdat je nieuwe huis bijvoorbeeld op een tweede verdieping ligt. Zo kun je mooi het zware tilwerk overlaten aan een verhuisbedrijf!

Nieuw interieur kun je ook goedkoop aanschaffen

Een nieuw huis vraagt natuurlijk om een nieuw interieur! Maar heb je een beperkt budget en wordt het daarom lastig om bij een dure woonwinkel in te slaan? Geen probleem. Tegenwoordig is het assortiment van de meeste low-budget winkels super hip! En vaak stiekem ook ietwat geïnspireerd door de wat duurdere warenhuizen.

Een nieuw interieur aanschaffen voor je nieuwe huis? Dat kan ook zeker bij hippe low-budget winkels!

Is je budget iets meer toereikend, dan is het leuk om een stylist in de arm te nemen. Hij of zij kan je adviseren op gebied van type en kleur van meubels en accessoires. Daarnaast heeft een stylist vaak een originele kijk op de indeling van de leefruimtes.

Natuurlijk ben je zuinig op je aanstaande woning. Zeker als je deze net hebt laten inrichten! Maar hoe voorzichtig je ook gaat zijn, er is altijd kans op schade. Bijvoorbeeld door brand, inbraak of extreem weer. Daarom is het slim om, zodra de woning op je naam staat, een woonverzekering af te sluiten. Bij een koophuis wordt dit zelfs verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker.

Laat een rookmelder plaatsen door de brandweer!

Daarop aansluitend; je kunt tegenwoordig de mannen en vrouwen van de brandweer uitnodigen in je nieuwe paleis. Uiteraard voor een kop koffie, maar vooral voor een gratis woninginspectie en brandveiligheid advies. En indien nodig zelfs een rookmelder! Toch een fijn idee dat je huis goed gecontroleerd is en je op deze wijze een eventuele brand kunt voorkomen.

Zorg dat je na het uitpakken van alle dozen de juiste verzekeringen afsluit om eventuele schade te dekken.

Zorg dat je na het uitpakken van alle dozen de juiste verzekeringen afsluit om eventuele schade te dekken.

Zodra je het laatste sierkussen op je bank legt, kun je gaan genieten van je nieuwe inrichting. En hoe duur of goedkoop je nieuwe uitzet ook is, in beide gevallen is het een goed idee om aan een inboedelverzekering te denken bij het regelen van een verhuizing. Daarmee dek je eventuele schade van meubels tot serviesgoed en van woonaccessoires tot kleding op deze manier.

Bekijk ook

Een veranda plaatsen? Vijf overwegingen

Met dit heerlijke weer is het fantastisch om urenlang buiten te kunnen zitten. Een veranda …

Bekijk

De nieuwe trend van het moment: volledig zwart sanitair

Ooit is besloten dat sanitair nu eenmaal wit hoort. Of toch niet? De nieuwste trend …

Bekijk

Tips voor een kindvriendelijke tuin

De tuin is een plek met veel functies. Voor de een is het een plek …

Bekijk

Zo creëer je met de trend upcycling een nieuwe keuken

Om de trend upcycling kan je eigenlijk niet heen. Upcycling is namelijk dé manier om …

Bekijk