Veel buiten in de zomer? Denk ook aan je huis!

Veel buiten in de zomer? Denk ook aan je huis!

  • 27 juni 2020

  • Door Woonhome.nl

Kijk jij ook zo uit naar de warme zomerdagen in eigen land? Die dagen dat je heerlijk geniet van het zonnetje in de tuin. Warme avonden buiten en daarna koele nachten binnen? Dat vergt enige voorbereiding. Want tijdens de warme dagen warmt het ook al gauw binnen erg op. 

Zoek tijdens de warme zomerdagen vooral ook de schaduw op!

Zoek tijdens de warme zomerdagen vooral ook de schaduw op!

Wat mag je zeker niet vergeten voor de zomerse dagen?

Bijna iedereen geniet van de zomerse dagen met een zonnetje en hoge temperaturen. Maar wanneer het buiten warm is wil je het binnen juist koel houden. Is het buiten te heet of benauwd? Dan zoek je binnen de verkoeling op. Maar hoe krijg je het zo koel binnenshuis? Er zijn diverse manieren om de temperatuur laag te houden wanneer het buiten warm is.

Investeren in verkoeling met een minimaal budget? Ga dan eerst eens testen of het goed afkoelt met alle ramen en deuren tegen elkaar open. Zet ramen en deuren open die aan tegengestelde zijdes van een kamer zitten. Op die manier waait het lekker door en komt er frisse lucht binnen. Wel is het van belang om horren voor de ramen en deuren te hebben. Zo blijven insecten maar ook pollen buiten de deur!

Gebruik onze tips en je kunt buiten heerlijk genieten in de zomer.

Gebruik onze tips en je kunt buiten heerlijk genieten in de zomer.

Tip: lucht voornamelijk in de avond en ochtend wanneer het koeler is. Laat de ramen en deuren overdag dicht om warmte buiten te houden.

Laat de zonnestralen buiten met zonwering

Niet alleen de warme lucht van buiten maar ook zonnestralen warmen het huis op. Zonnestralen vinden hun weg naar binnen via ramen en deuren. Dit is dan ook de plek waar je zonwering wilt gebruiken. Op die manier heeft de zon geen kans om binnen te schijnen en het huis verder op te warmen. Zo zijn er screens voor de ramen verkrijgbaar die de zon weren. Maar ook andere type zonwering die past bij jouw huis. Kijk eens bij Woningcenter voor de verschillende type zonweringen.

Goede zonwering kan op de warme dagen een hoop hitte tegenhouden.

Goede zonwering kan op de warme dagen een hoop hitte tegenhouden.

Water, water en nog eens water!

Het huis is goed afgekoeld en nu jijzelf nog. Hoe koel je zelf nog wat af? Het lichaam heeft tijdens de warme dagen meer vocht nodig dan gebruikelijk. Met vocht koelt het lichaam af en dus is het meest ideale om minstens 2 liter te drinken per dag. Water is het beste maar thee, melk, groente- en fruitsappen zijn ook goed om goed te blijven drinken. Alcohol is daarentegen juist geen goed idee tijdens warme dagen in de zomer. Alcohol onttrekt juist nog meer vocht uit je lichaam.

Tip: Naast voldoende drinken is regelmatig eten ook erg belangrijk wanneer het heel warm is. Eet drie maaltijden per dag in een lekker koel huis!

Bekijk ook

4 DIY tips voor een veilig huis

Een inbraak maak je liever niet mee. Een huis dient een veilige haven te zijn, …

Bekijk

Met 'Wij Wonen Duurzaam' naar de beurs Eigen Huis

Wil je jouw huis verbouwen of heb je een kavel gekocht waarop jouw nieuwe droomhuis …

Bekijk

Verschillende opbergmogelijkheden voor je badkamer volgens de loodgieter Amsterdam

Om de inrichting van een badkamer zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen …

Bekijk

Last van houtworm? Deze stappen kun je ondernemen!

Houtworm is een van de meest vervelende soorten ongedierte. Dit is niet voor niets! Er …

Bekijk