Buitenleven: Dit zijn de tuintrends van 2016

  • 25 januari 2016

  • Door Woonhome.nl

De tuin is het verlengde van ons woonhuis geworden. Het jaar 2016 belooft ons daarom veel gezelligheid en vrolijkheid in de tuin of op het terras. Het draait vooral om samenzijn. Natuurlijk doe je dit in een mooi ingerichte tuin of op een prachtig terras. Wat zijn de trends voor buiten leven in 2016? Wij hebben 5 trends voor je geselecteerd.

woonhome-tuintrends-2016-tuinhaarden-fakkels

Tuintrends haarden en kachels

#1. Tuindecoratie met tuinhaarden of fakkels

Genieten doe je natuurlijk tot in de laatste avonduurtjes of wellicht zelfs diep in de nacht. Tuinhaarden of fakkels zorgen niet alleen voor verlichting en warmte, maar zijn bovendien erg sfeervol. Je hebt ook speciale buitenkaarsen waarmee je je tuin of terras uitstekend kunt decoreren of verlichten.

woonhome-tuintrends-Natuurstenen-natuurlijke-look-tuin

Tuintrends natuurstenen met bielsen

#2. Natuurstenen voor een natuurlijke look van je tuin

Natuurlijke bestrating speelt in 2016 een belangrijke rol. De grote zwarte en grijze tegels verdwijnen naar de achtergrond. Dit past volledig in het gedachtegoed dat het in de tuin steeds meer om een natuurlijke uitstraling gaat. Zo zijn hardsteen en kinderkopjes in 2016 weer volop in de mode. Je kunt zelfs boomstamschijven als tegels gebruiken. Hoe bijzonder is dat?

woonhome-buiten-trends-buitentrends-2016-buitenkeuken-keuken

Buitentrends, natuurstenen buitenkeuken

#3. Veranda of outdoor living voor het echte buitenleven genot!

Een veranda of outdoor living past uitstekend bij de trends voor het buitenleven in 2016. Een fraaie terrasoverkapping stelt je in staat om gedurende het gehele jaar te genieten van het buitenleven. Combineer dit met een mooi loungeset en je aankoop is compleet. Steek je graag de barbecue aan? Schaf dan ook een mooie buitenkeuken aan. En als je extra opbergruimte nodig hebt in de tuin, dan is een blokhut , eventueel met een veranda, ideaal. Er zijn specialisten die je uitgebreid kunnen adviseren over de mogelijkheden, zoals Daalder.

woonhome-vijvertrends-vijver-trend-trends-rond-verhoogd

Buitentrends, vijver met natuursteen terras

#4. Vijvertrends: rond en verhoogd

De vijver is weer helemaal terug in 2016. Voerden rechthoekige vijvers de boventoon de afgelopen jaren, inmiddels is het tij gekeerd. In 2016 draait het om ronde vijvers die voorzien zijn van een verhoogde rand. Uiteraard stem je de vijver zoveel mogelijk af op de beplanting in je tuin.

woonhome-vintage-tuinaccessoires-industriele-tuinitems-tuintrends-2016

Tuintrends, vintage accessoires

#5. Tuinaccessoires van handgemaakte materialen

Handgemaakte accessoires en materialen voeren de boventoon in 2016. Naast stenen en keramische vazen en potten, kun je bijvoorbeeld ook denken aan plantenbakken van katoen. Dit natuurlijke materiaal kun je terugvinden in kussens en plaids. Dit hoeft zeker niet duur te zijn in aanschaf. Een bezoekje aan de rommelmarkt kan je ongelofelijk veel opleveren!

“Check ook op Woonhome.nl voor vintage tuinaccessoires

Ga aan de slag met de trends van 2016

Heb je budget gereserveerd om in je tuin te investeren? Dan doe je er ongetwijfeld goed aan om met de trends van 2016 aan de slag te gaan. Daarmee creëer je een tuin of terras waar je ‘u’ tegen zegt en waar je ongetwijfeld veel plezier aan beleeft. Ga daarom vandaag nog aan de slag en ontdek zelf welk effect het met zich meebrengt.

Bekijk ook

Nieuwe collectie moderne badkameraccessoires van Brabantia

Afvalemmers, wasmanden, strijkplanken en broodtrommels. Brabantia is een van de bekendste Nederlandse interieurmerken voor huishoudelijke …

Bekijk

Vriendelijke oplossingen om dierenoverlast in je tuin voorkomen: 6 tips

Dierenoverlast in de tuin kan heel erg lastig zijn. Bijvoorbeeld als iemand zijn hond laat …

Bekijk

Duurzaam douglas hout is de nieuwe trend als vervanger van steigerhout

Je kan er niet omheen: houten loungeset. Terrassen, balkons en tuinen staan er vol mee. …

Bekijk

Buitenleven: Dit zijn de tuintrends van 2016

De tuin is het verlengde van ons woonhuis geworden. Het jaar 2016 belooft ons daarom …

Bekijk