Bulbo lights: speciaal zonlicht voor jouw planten in huis

  • 18 september 2017

  • Door Woonhome.nl


Groen, Groener, Groenst. Dé woontrend van dit moment is een interieur vól met planten, cactussen en boompjes. Je haalt letterlijk de natuurlijk in huis. Van een botanische slaapkamer tot aan verse kruidenplantjes in je keuken. Helaas heeft niet elke kamer voldoende zon- of daglicht voor je planten. Om je planten in huis toch groen te houden heeft het Italiaanse ontwerpbureau Bulbo speciale LED-verlichting ontwikkelt. Geïnspireerd op de natuur én met de beste technieken zorgen deze oplossingen dat je planten in alle kamers het hele jaar door het nodige licht krijgen.

Bulbo Cynara Tafellamp

Weinig licht in je woonkamer of keuken? Met de Cynara Tafellamp van het merk Bulbo creëer je voldoende licht voor je planten of kruiden. Steek de lamp in de pot of hang deze op boven de plant die je wilt laten groeien.

Haal het zonnetje in huis voor jouw planten

Zet je planten maar in de schijnwerpers. Bulbo biedt diverse oplossingen om jouw planten of urban tuintje voldoende licht te geven. De stijlvolle Cynara bijvoorbeeld: een terracotta pot waarin een energiezuinige LED-lamp is verwerkt die het licht focust op jouw planten. Deze lamp hang je makkelijk aan z’n katoenen kabel op. Of je steekt ‘m in de pot via een aluminium standaard. Perfect voor kruidenplantjes of medium kamerplanten.

De Cynara is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Verbouw je eigen minituin in huis

Heb je een minituintje? Of wil je zaadjes planten? Dan is Quadra ideaal. Een in hoogte verstelbare armatuur, gemaakt van hoogwaardig aluminium met Italiaanse design. De Quadra kun je vrijstaand boven je planten plaatsen, maar je kunt de frame ook ophangen aan je muur of plafond.

De Quadra is verkrijgbaar in twee maten en met beukenhouten basis.

 

Speciaal plantlicht voor in jouw meubels

Als derde variant biedt Bulbo ook nog de Systema. Een speciale LED-plank die je heel eenvoudig in je kast of onder een muurplank monteert. In de ruimte daaronder is er voldoende licht voor je planten om te groeien.

De Systema heeft een soft touch aan/uit-schakelaar en een geintegreerde timer om een dag-nacht cyclus te reproduceren.

Over de start-up Bulbo Lights

Bulbo Lights is gestart door Lorenzo Antonioni. Hij studeerde aan technische Universiteit ‘The Politecnico’ in Milaan en deed onderzoek naar de interactie tussen licht en plantenleven. Enkele jaren later richtte hij samen met drie vrienden start-up Bulbo op. In 2012 won Bulbo de Spinner European Competition en in 2014 het TIM #Wcap Programma. In 2015 verhuisde het bedrijf naar Nederland om beter samen te werken met bedrijven met kennis van verlichting op landbouw.

De speciale LED-verlichting van Bulbo

LED-lampen hebben veel voordelen voor tuinieren in huis. Jaren onderzoek heeft aan aangetoond dat het gekleurde spectrum van rode en blauwe LED-lampen planten het beste laten groeien. Blauwe frequenties stimuleren de productie van bladeren in de eerste groeistadium. En rode frequenties bevorderen de bloeifase die later tot fruitontwikkeling leidt. Bovendien heeft LED-verlichting een minimale energieverbruik en het koude licht is veilig voor de planten.

Bekijk ook

3x3 originele must-haves voor je kinderkamer

De kinderkamer is hét domein van jouw kids. Daar zijn ze misschien wel het liefst. …

Bekijk

Dé manier om je woonkamer de benodigde update te geven

Word jij ook enorm blij van Pinterest borden creëren, muurkleuren veranderen en accessoires stylen zodat …

Bekijk

Dé interieurtrend van 2020: ronde meubels en accessoires

Wellicht is het je al opgevallen in tijdschriften, meubelwinkels en interieurs. Ronde meubels en woonaccessoires …

Bekijk

Tuinstoelen, zwembad en badgoed kopen en de vakantie kan beginnen!

Veel Nederlanders blijven de komende zomervakantie gewoon lekker thuis. Ben jij van plan om je …

Bekijk