LED-inbouwspots 2 cm ruimte in een landelijke keuken

Compacte LED inbouwspots met maar 2 cm inbouwdiepte

  • 03 april 2019

  • Door Woonhome.nl

LED-spots zijn tegenwoordig niet alleen duurzaam maar ook de sfeerbrengers in huis. Ze zijn subtiel, soms zelfs bijna onzichtbaar, en nemen weinig ruimte in beslag in het plafond. De duurzame factor speelt ook een grote rol want LED inbouwspots zijn energiezuinig. In combinatie met een LED-dimmer brengen ze mooie nuances in de sfeer van het interieur. Maar wat nou als je maar heel weinig ruimte hebt voor spotjes?

LED spotjes voor 2 cm ruimte

Bij een verlaagd plafond, een koof met leidingen of kasten heb je zeer weinig inbouwruimte om mee te spelen. Het zijn plekken met weinig ruimte voor verlichting. Om toch op deze plekken met verlichting te werken zijn er verfijnde spotjes verkrijgbaar die maar 2 cm inbouwdiepte nodig hebben. Deze handige LED inbouwspots met kleine inbouwdiepte zijn inclusief een lange snoer waarmee je de lichtdriver en schakelaar op een andere aansluit. LED-spots zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en designs zodat het aansluit op je interieur. Bijvoorbeeld spots met een zwart, witte of verzilverde RVS rand. Maar ook spots met een plateau die je draait en kantelt om in de juiste hoek te verlichten.

Spot aan: verlichten maar!

Waar pas je deze handige LED-lampen nou toe in je interieur? We hebben een aantal leuke plekken in huis gevonden die wel een beetje meer sfeer en verlichting nodig hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de boekenkast die je verlicht met LED-licht. Een prachtige kast op maat, vitrinekast of buffetkast die jouw prachtige vintage servies tentoonstelt. Maar ook de kledingkast verdient meer verlichting om alle mooie jurken goed te zien.

Led inbouwspots nemen weinig ruimte in beslag en kun je dus ook in allerlei kasten verwerken.

Led inbouwspots nemen weinig ruimte in beslag en kun je dus ook in allerlei kasten verwerken.

LED-spots voor in allerlei ruimtes

In de keuken maken we graag meer gebruik van verlichting en sfeer op verschillende plekken. In de keukenkastjes is extra verlichting ontzettend fijn maar ook onder de keukenkastjes. Zo bereid je het eten veel gemakkelijker doordat je het beter ziet.

De badkamer verlicht men ook met LED-spots zoals boven de spiegel, boven het bad of de douche. De meeste LED-spots zijn geschikt voor vochtige ruimtes.

Tenslotte past men LED-spots ook toe in de dakrand van het huis, onder een afdak bij de voordeur of onder overkapping in de tuin. Verlichting biedt hier meer veiligheid én het verlicht je huis op de mooiste plekken.

Bekijk ook

Tip! Blitse lampen tijdens de Summersale

Heb je het al gehoord? Made heeft van 22 juni tot en met 30 juli …

Bekijk

Haal de Oosterse sfeer in huis

Houd je van veel kleur, traditionele patronen en authentieke decoratie? Dan is de kans groot …

Bekijk

Energiekosten besparen door radiatorfolie op te plakken

De energierekening; elke maand betaal je een fiks bedrag aan je energieleverancier. Om zo veel …

Bekijk

Zo voorkom je dat je laminaat of parket bol komt te staan

Yes, je bent eruit, de ideale vloer is gekozen. Het is een mooie laminaat- of …

Bekijk