woonhome-thuiskantoor-tips-thuis-werken

Creëer het beste thuiskantoor met deze tips

  • 07 mei 2020

  • Door Brechtje van Dam

Thuiswerken is soms fijn maar ook een uitdaging. Vaak heb je niet dezelfde voorzieningen voor handen als op kantoor. Bovendien ben je in je eigen woning sneller afgeleid door klusjes of televisie. Hoe zorg je nou dat thuiswerken toch zo efficiënt mogelijk gebeurt? Maak het beste thuiskantoor met deze tips. 

Zorg voor de juiste apparaten in je thuiskantoor

Online winkels als PrintAbout maken je thuiskantoor compleet. Waarschijnlijk heb je geen dure all-in-one laserprinter in huis, zoals op kantoor staat. Maar toch is het praktisch om een printer en wellicht ook scanner te kopen. Vergeet niet om printer inkt in te slaan! Anders heb je niets aan je nieuwe printer.

Een printer, laptop, scanner, perferator: zorg dat je alle apparaten hebt die je ook op kantoor veel gebruikt.

Een printer, laptop, scanner, perferator: zorg dat je alle apparaten hebt die je ook op kantoor veel gebruikt.

Zoek een aparte plek in huis

De verleiding is groot om met je laptop op de bank of in een comfortabele ligstoel te kruipen. Maar verstandig is het niet. Hoewel de bank comfortabel is, heeft hier zitten ook direct invloed op je concentratie. Je bent geneigd de televisie aan te zetten. Daarnaast is het niet goed voor je houding. Een bank is niet bedoeld om uren per dag op te werken. Wanneer je op een laptop werkt, moet je ook nog naar beneden kijken. Dat is slecht voor je nek en rug.

Zorg ervoor dat je een rustig plekje in huis opzoekt om goed aan de slag te gaan!

Zorg ervoor dat je een rustig plekje in huis opzoekt om goed aan de slag te gaan!

Heb jij geen studeer- of logeerkamer in huis? Probeer dan wel een eigen kantoor te bouwen met een goede stoel en privé plek.

Heb jij geen studeer- of logeerkamer in huis? Probeer dan wel een eigen kantoor te bouwen met een goede stoel en privé plek.

Kantoortje spelen doe je zo

Zoek daarom altijd een aparte plek in je huis uit voor je thuiskantoor. Als je geen studeerkamer of logeerkamer hebt om in terug te trekken, ga dan aan de eettafel zitten. Bij een van de beste thuiskantoor tips hoort de aanschaf van een echte bureaustoel. Gaat dat niet, zorg dan op z’n minst voor een goede, rechte stoel en een tafel om je computer op te zetten. Als je werkdag voorbij is, gebruik deze plek dan niet voor ontspanning. Zo houd je werk en privé gescheiden, ook al kun je de deur niet uit.

Zorg voor praktische accessoires

Veel kantoren werken met een zogenaamde clean desk policy. Dit houdt in dat het bureau aan het einde van de dag schoon en opgeruimd is. Dat wil je natuurlijk thuis ook! Zorg daarom voor accessoires om je spullen op te bergen. Denk dan aan een pennenbakje maar ook een brievenbak en eventueel een ordner. Zo houd je al die papieren geordend en is je bureau netjes.

Zet planten in je werkruimte

Bij de beste thuiskantoor tips mag groen niet ontbreken. Planten maken een werkplek niet alleen gezelliger. Ze zijn ook hartstikke nuttig. Planten zorgen namelijk voor extra zuurstof in de lucht en dat is goed voor je concentratie. Uit onderzoek blijkt dat planten op de werkplek ook stress verminderen. Voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn aloë vera, klimop, de lepelplant en calathea.

woonhome-thuiskantoor-thuiswerken-werkplek-kantoor-daglicht-planten

Een thuiswerkplek hoeft niet groot te zijn. Zoek wel een rustige plek in huis als het kan.

Daglicht in je kantoor is onmisbaar

Op een regenachtige dag is de verleiding groot om de gordijnen dicht te houden. Toch is het niet verstandig. Je hebt namelijk daglicht nodig om goed te functioneren. Hoe meer daglicht er in je werkplek binnenvalt, hoe beter je concentreert. Heb je geen grote ramen in je huis? Dan helpen witte lampen ook.

Bekijk ook

Creëer het beste thuiskantoor met deze tips

Thuiswerken is soms fijn maar ook een uitdaging. Vaak heb je niet dezelfde voorzieningen voor …

Bekijk

Interessante producten

Paris Map door Jazzberry Blue, 50 x 50cm ingelijste print

Paris Map door Jazzberry Blue, 50 x 50cm ingelijste print

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

HEMA 2-Pak H34 Vervangt HP 301XL

HEMA 2-Pak H34 Vervangt HP 301XL nu voor slechts %E2%82%AC40,-. HEMA 2-Pak H34 Vervangt HP ...

HEMA H38 Vervangt HP 364XL

HEMA H38 Vervangt HP 364XL nu voor slechts %E2%82%AC25,-. HEMA H38 Vervangt HP 364XL nu vo ...

HEMA H42 Vervangt De HP 302XL

HEMA H42 Vervangt De HP 302XL nu voor slechts %E2%82%AC40,-. HEMA H42 Vervangt De HP 302XL ...