Creëer meer ruimte en licht met het plaatsen van een dakkapel

Creëer meer ruimte en licht met het plaatsen van een dakkapel

  • 20 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Wil je jouw woning gezelliger, waardevoller en ruimer maken? Dan is een het plaatsen van een dakkapel het juiste idee! Dakkapellen zijn er in uiteenlopende formaten, modellen en materialen en het kiezen van dé dakkapel voor je woning is dan ook niet altijd gemakkelijk. 

Het zoeken naar een dakkapel loont wel zeker de moeite. Het plaatsen van een dakkapel heeft namelijk meerdere voordelen: natuurlijke lichtinval, éxtra ruimte om in te richten en een stijlvolle, luxueuze look aan de buitenzijde.

Er zijn een hele hoop mogelijkheden wat betreft dakkapellen, daarom bespreken wij in dit artikel de vier  populairste modellen om jou wat meer duidelijkheid te geven!

Vier verschillende soorten dakkapellen

Van klein tot groot, modern tot klassiek, hout tot kunststof, er zijn geen grenzen als het gaat om een dakkapel. Onderstaand overzicht gebruik je om een goede keuze te maken, zodat het karakter van je woning helemaal tot zijn recht komt.

Dit soort dakkapel kent vele voordelen: extra ruimte in huis, een stukje voordeliger en ze zijn snel te plaatsen!

Dit soort dakkapel kent vele voordelen: extra ruimte in huis, een stukje voordeliger en ze zijn snel te plaatsen!

  1. Een dakkapel met plat dak

Een model met plat dak biedt heel wat interessante voordelen. Zo zorgt een plat dak ervoor dat je veel extra ruimte hebt in huis, waardoor je de woning weer beter kunt inrichten.

Daarbij zijn dakkapellen met een plat dak een stukje voordeliger én kunnen ze relatief snel geplaatst worden. Een dakkapel met plat dak oogt relatief klassiek, maar kan door middel van het juiste materiaal ook een stuk moderner worden!

  1. Een dakkapel met schuin dak

Wil je jouw woning aan de voor- of achterzijde een unieke look geven? Dan is een model met schuin dak ideaal. Dergelijke dakkapellen kunnen doorgaans niet op elk dak geplaatst worden – hiervoor is namelijk een bepaalde hellingsgraad vereist – maar als je dak geschikt is, behaal je er een prachtig resultaat mee.

Vooral als je de bovenzijde van de kapel met hetzelfde materiaal laat bedekken als het dak zelf!

  1. Een dakkapel met puntdak

Ben je iemand die eerder een klassieke, extra luxueuze look najaagt bij het afwerken van je dak? Kies dan gewoon voor een dakkapel met puntdak. De traditionele, klassieke en ietwat landelijke look die je dak hierdoor krijgt, zal je woning als geheel alleen maar positief beïnvloeden.

Vergeet echter niet dat voor een dakkapel met puntdak haast altijd een omgevingsvergunning nodig is - maar het resultaat is dat zeker meer dan waard!

Vergeet echter niet dat voor een dakkapel met puntdak haast altijd een omgevingsvergunning nodig is – maar het resultaat is dat zeker meer dan waard!

  1. Een dakkapel met balkon

Ten slotte is ook een dakkapel met aangebouwd balkon een slim idee, vooral als je de woning extra leef- en relaxruimte wilt geven. Bij een dergelijk model zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een groot balkon om ’s morgens van de warme zon en de frisse lucht te genieten.

Een Frans balkon, dat bestaat uit een eenvoudig hekwerk nét voor het venster van je dakkapel, is dan weer ideaal als je minder ruimte hebt.

Een Frans balkon, dat bestaat uit een eenvoudig hekwerk nét voor het venster van je dakkapel, is dan weer ideaal als je minder ruimte hebt.

De mogelijkheden zijn duidelijk erg uitgebreid bij de online zoektocht naar een dakkapel. Als je op een specialist vertrouwt, dan kan je daarbij rekenen op advies én een deskundige plaatsing van je nieuwe dakkapel!

Bekijk ook

Eerlijke hebbedingen van duurzame materialen met rotan woonaccessoires

Bewuste shoppers opgelet. Maak kennis met een verfrissend lifestylemerk dat Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid én een …

Bekijk

Top 5 Netflix series voor interieurfans

Er is een steeds groter aanbod met geweldige series. Comedy, drama, docu, food en fantasie …

Bekijk

De duurzame voordelen van ledlampen

Steeds vaker krijgen we te maken met duurzaamheid. De materialen die je toepast, de voeding …

Bekijk

Van sportschoolhouder tot vintage recycle specialist

Een opmerkelijke transformatie mag je wel zeggen. Huib Boersma, eigenaar van Boersma sport in Amersfoort, …

Bekijk