Dé manier om jouw huis een opfrisbeurt te geven: Onderhoud het ventilatiesysteem

  • 09 juni 2017

  • Door Woonhome.nl

Of je nou in een nieuw of bestaand huis woont; iedereen wil een fris interieur. Daarom hebben de meeste woningen in Nederland een ventilatiesysteem. Maar in elke woning komen hier en daar stoffen vrij; ook in jouw huis. Dit gebeurt tijdens het douchen, koken of het stofzuigen. Voor een optimaal en fris binnenklimaat is het daarom het goed om je ventilatiesysteem te onderhouden.

De perfecte service voor een fris huis

Woon je sinds kort in een nieuw huis? Ben je je huis aan het verbouwen? Of wil je je huis een grote opfrisbeurt geven? Laat dan direct na de verbouwing of schoonmaakbeurt het ventilatiesysteem onderhouden. Zeker na een verbouwing komen veel bouwstoffen in het systeem terecht.

“Het is juist essentieel om je ventilatiesysteem stofvrij te houden. Denk daarom aan een kleine onderhoudsbeurt elke twee jaar en een grote beurt elke vijf jaar.”

Ventilatieservice voor oudere huizen

Vooral in wat kleinere, oudere huizen in de binnensteden van bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Den Haag is het goed om de ventilatiesystemen te onderhouden. De kans is groot dat dit nooit is gedaan. Bovendien verzamelt zich in grote steden veel meer fijnstof in het ventilatiesysteem dan bijvoorbeeld op het platteland. Woon je in de binnenstad van bijvoorbeeld Groningen, Amersfoort, Leiden of Rotterdam? Laat dan het ventilatiesysteem goed nakijken!

Ventilatieservice voor nieuwbouwhuizen

Ben jij eigenaar van een nieuwbouwhuis? Deze huizen hebben een geheel nieuw ventilatiesysteem. Maar ook in dit systeem ontstaat stof. Maak daarom gebruik van de ventilatieservice voor nieuwbouwhuizen. Veel voorkomende systemen in nieuwbouwhuizen zijn mechanische ventilatiesystemen of WTW installaties (Warmte Terugwin Installaties). Door deze systemen goed te onderhouden bespaar je ook nog eens energiekosten!

Doe nu een ventilatietest!

Waar kun je terecht als eigenaar van een huis voor ventilatieonderhoud? Check dan eens de website van Alpha Ventilatie. Zij bieden door heel Nederland Ventilatie service en een gratis ventilatietest aan. Ook maak je hier direct een afspraak voor ventilatieonderhoud en kun je er terecht voor vragen over jouw ventilatiesysteem.

Voordelen van een gezond binnenklimaat in huis

Wat zijn de belangrijkste voordelen van ventilatieonderhoud naast het creëren van een prettig binnenklimaat?

Dankzij een onderhoudsbeurt voorkom je een muffe lucht in huis. Daarnaast ontstaat er minder (fijn)stof in huis. Hierdoor heb je ook minder last van allergische reacties. Na ventilatieonderhoud is ook de luchtvochtigheid weer op het juiste niveau. Dit helpt tegen schimmel in huis.

Kortom: een heerlijk fris en gezond klimaat in jouw huis is ook goed voor jou!

Bekijk ook

Loungeplek creëren in de tuin? Tips voor de kleinere tuinen!

Ook al is jouw buitenruimte klein, zoals een stadstuin of balkon, wil je toch gewoon …

Bekijk

4 tips om je huis duurzamer te maken

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Het is goed om stil te staan bij de natuur en …

Bekijk

Dit zijn de voordelen van een gietvloer in je woning

Strak, onderhoudsvriendelijk en trendy: dat is de gietvloer. In fabrieken, werkplaatsen en winkels zijn gietvloeren …

Bekijk

Woonpagina op facebook: Kijk op Wonen

Het leven is druk voor de meeste mensen. Zodra je thuis komt wil je dan …

Bekijk