woonhome-zwart-sanitair-badkamer-design

De nieuwe trend van het moment: volledig zwart sanitair

  • 17 juli 2020

  • Door Brechtje van Dam

Ooit is besloten dat sanitair nu eenmaal wit hoort. Of toch niet? De nieuwste trend is namelijk compleet zwart sanitair. Die witte badkamers beginnen immers ook een beetje saai te worden. Mat of glanzend zwart sanitair heeft bovendien een aantal voordelen ten opzichte van die traditionele witte badkamer.

Zwart past perfect in een moderne woonstijl

Zwart sanitair is exclusief. Het is modern en strak. Het is design. Wie een moderne woonstijl nastreeft in de badkamer kan bijna niet de fout ingaan met een zwarte regendouche en zwart sanitair. Het wekt direct de associatie op met luxe. Waan je even in een andere, dure wereld met een verwenmomentje in je zwarte badkamer.

Een zwarte douche past perfect in een moderne woonstijl.

Een zwarte douche past perfect in een moderne woonstijl.

Zwart sanitair is goed te combineren

Of je dat nieuwe zwarte sanitair nu combineert met ander wit sanitair, met kleur, met ruwe materialen of met strakke lijnen: het kan allemaal. Net als met kleding geldt voor zwart sanitair dat het werkelijk met alles te combineren is. Met name mat zwart sanitair staat goed bij alles omdat het zo makkelijk mengt in de omgeving.

Bouwstof is minder zichtbaar op mat zwart

Wie in nieuwbouw woont, weet hoe stoffig nieuwe badkamers worden. Dat bouwstof heeft een tijd nodig om tot rust te komen. Ondertussen zit jouw nieuwe witte sanitair standaard onder een laag stof. Hoe vaak je ook afstoft, het lijkt met een uur weer terug te zijn. Dat verandert natuurlijk niet ineens met zwart sanitair maar je ziet het wel een stuk minder goed. De drang om elke twintig minuten te stoffen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Zwart sanitair werkt goed samen met kleur en andere patronen, waaronder deze terrazzo tegels.

Zwart sanitair werkt goed samen met kleur en andere patronen, waaronder deze terrazzo tegels.

Begin klein met zwarte badkameraccessoires

Vind je een compleet zwarte badkamer een te grote stap? Begin dan met het aanbrengen van zwarte accessoires om te ontdekken of dit bij je past. Een spiegel met zwarte lijst maar ook een zwarte toiletrolhouder, handzeep of plantenpot zijn goed om mee te beginnen. Misschien is dit wel genoeg voor je. Zo niet, dan kun je langzaam aan andere zwarte elementen gaan toevoegen. Gelukkig passen zwart en wit goed samen.

Je kunt wit en zwart sanitair ook combineren, bijvoorbeeld met alleen zwarte kranen.

Je kunt wit en zwart sanitair ook combineren, bijvoorbeeld met alleen zwarte kranen.

Zwart sanitair schoonmaken doe je zo

Houd er rekening mee dat je zwart sanitair anders reinigt dan die kraan van chroom die je eerst had. Op mat zwart zie je immers krassen sneller zitten. Ook zijn er schoonmaakmiddelen die erg bijten. Dat is ongeschikt voor je zwarte sanitair. Vermijd azijnzuur en chloor. Gebruik in plaats daarvan groene zeep. Dit reinigt krachtig, maar is wel zachtaardig voor het materiaal. Vergeet niet goed af te spoelen!

Bekijk ook

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk

Welke badkamerstijl past bij jou?

In een badkamer moet je volledig tot rust kunnen komen. Dit werkt het beste als …

Bekijk

Trend: mat zwart in de badkamer

Heb jij weleens gekeken naar mat zwart badkamermeubilair? Zwart sanitair is namelijk helemaal trendy en …

Bekijk

Hoe geef jij jouw badkamer een landelijke uitstraling?

Als je opzoek gaat naar een landelijke badkamer zijn er vele vragen te beantwoorden. Immers …

Bekijk