De pluspunten van een laminaatvloer

  • 23 mei 2020

  • Door Woonhome.nl

Sta je op het punt om een nieuwe vloer te kiezen? Waarschijnlijk heb je ook al een laminaatvloer overwogen. Naast de slaapkamer, zolder of werkkamer is een laminaatvloer ook uitstekend geschikt voor de woonkamer. Zo heeft dit vloertype een chique en warme uitstraling. Laminaat is daarnaast ook een duurzame vloer en biedt het veel gebruiksgemak. Bekijk de pluspunten van een laminaatvloer.

Van klassieke patronen, de Hongaarse punt of de populaire visgraatvloer zoals hier. Je kunt alle kant op met laminaat!

Van klassieke patronen, de Hongaarse punt of de populaire visgraatvloer zoals hier. Je kunt alle kant op met laminaat!

#1: Laminaat met de authentieke uitstraling van een houten vloer

Laminaatvloeren zijn niet meer te onderscheiden van echte houten parketvloeren. Om de uitstraling van een parket te benaderen kies je voor een natuurlijke houtkleur. De kleuren van echt hout lopen in een natuurlijk patroon door elkaar en zijn nooit helemaal effen. Dit zie je ook terug in het laminaat, waardoor het zo mooi op echt hout lijkt. Als finishing touch is er ook een houtstructuur aan toegevoegd die je goed voelt. Hierdoor ziet het laminaat er niet alleen echt uit, het voelt ook als echt hout wanneer je erop loopt.

#2: Laminaatvloer geschikt voor elke interieurstijl

Met laminaat creëer je de look die bij jouw favoriete woonstijl hoort. Zo kies je voor dunne of dikke planken maar ook voor verschillende patronen. Van klassieke patronen, de Hongaarse punt tot de populaire visgraatvloer. Wil je juist een wat strakkere uitstraling? Dan is er ook laminaat met een tegel- of betonlook. Ontzettend praktisch voor in de keuken, overloop of gang.

Laminaat is ook nog eens makkelijk om zelf te leggen.

Laminaat is ook nog eens makkelijk om zelf te leggen.

#3: Laminaat leg je eenvoudig zelf!

Nog een ander groot pluspunt van een laminaatvloer. Een laminaatvloer leg je namelijk heel gemakkelijk zelf. De meeste laminaat vloeren hebben een kliksysteem waardoor je het gemakkelijk zelf doet. Zelfs wanneer je geen ervaren klusser bent! Hierdoor bespaar je kosten en bepaal je zelf wanneer je de vloer gaat leggen.

#4: Lekker schoon! Een laminaatvloer is goed bestemd tegen vocht

Wordt jouw vloer snel vies of vind je het fijn wanneer de vloer gemakkelijk en snel schoon te houden is? Het onderhoud van een laminaatvloer is ontzettend eenvoudig doordat je de vloer met een dweil goed schoonhoudt. Ideaal dus voor in huishoudens met jonge kinderen. Speelkamers, slaapkamers, de woonkamer of de keuken zijn ideale ruimtes in huis voor een laminaatvloer.

Laminaatvloeren zijn voor alle kamers in jouw huis handig.

Laminaatvloeren zijn voor alle kamers in jouw huis handig.

Een visgraat vloer heeft een chique jaren 30 uitstraling

Een visgraat vloer heeft een chique jaren 30 uitstraling

#5: Sterk én stootbestendig materiaal: een duurzame vloer

Een laminaatvloer is opgebouwd uit een aantal lagen die samen zijn geperst tot één geheel. De bovenste laag van een laminaatvloer is hard, transparant en is bestendig tegen een stootje. Stof krijgt bovendien geen kans op een laminaatvloer vanwege de gesloten voegen tussen de planken. Vlekken zijn bovendien ook in een handomdraai weggeveegd doordat de vloer gemakkelijk schoon te maken is met vocht.  Dankzij deze sterke pluspunten van het materiaal laminaat gaat de vloer lang mee bij goed onderhoud.

Bekijk ook

De nieuwste gadget voor in huis: de stoelfiets

Je huis is de plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Lekker op de op de …

Bekijk

6 tips voor jouw droomkeuken

Je hebt vast wel wat ideeën over jouw droomkeuken. Misschien wil je het liefst een …

Bekijk

Duurzaam douglas hout is de nieuwe trend als vervanger van steigerhout

Je kan er niet omheen: houten loungeset. Terrassen, balkons en tuinen staan er vol mee. …

Bekijk

Betaalbare & originele designmeubels bij LevaLeva

Je favoriete designmeubel kopen is niet altijd even makkelijk. Hoewel je tegenwoordig praktisch alles online …

Bekijk