Dé tuintrends van 2019

Dé tuintrends van 2019

  • 23 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

De meteorologische lente is weer begonnen! Buiten kan het soms nog best fris zijn, maar we gaan snel weer de goede kant op. Met het mooie weer voor de deur wordt het tijd om de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Het nieuwe jaar brengt uiteraard nieuwe trends met zich mee en in dit artikel vertellen we je alles over de tuintrends van 2019.

Mooie verlichting zorgt ervoor dat jouw tuin nog gezelliger wordt!

Mooie verlichting zorgt ervoor dat jouw tuin nog gezelliger wordt!

Tuinverlichting

We zagen het vorig jaar al, maar tuinverlichting is en blijft helemaal hot. Van solar potten tot lichtsnoeren; je kan het zo gek niet bedenken of het is te koop. Met de led lampjes creëer je een romantische sfeer in de tuin en kun je optimaal genieten van de zwoele zomeravonden.

Groen, groener, groenst

Het is kaal, ongezellig en als het regent staan de plassen snel tot aan je oksels, omdat het water geen kant op kan. De volledig betegelde tuin is écht helemaal uit. Dus gooi de bestrating eruit en breng het groen weer terug in de tuin. Heb je nou weinig of geen tijd om veel aan je tuin te doen? Maak dan groene borders met onderhoudsvriendelijke planten. Zo kun je met minimale inspanning toch genieten van een stukje natuur in je tuin.

Breng de natuur terug naar je tuin, maak bijvoorbeeld een kleine moestuin.

Breng de natuur terug naar je tuin, maak bijvoorbeeld een kleine moestuin.

De natuurlijke tuin

Deze trend sluit naadloos aan op de groene tuin. Alles draait hierbij om het terugbrengen van de natuur in de tuin, op een natuurlijke manier. Dat wil zeggen verantwoord tuinieren, met oog voor de insecten, de vogels en de afvoer van water. Zorg voor insectenhotels en zet planten in de tuin waar vlinders gek op zijn. Vogelhuisjes en vogelbadjes horen hier ook bij. En alles natuurlijk duurzaam en ecologisch.

Intex zwembad in de tuin

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Vorig jaar was er een run op ventilatoren, en airconditionings. Dankzij het warme weer winnen intex zwembaden ook aan populariteit. Het aanbod is zeer gevarieerd. Voor ieder formaat tuin en voor ieder budget is een zwembad te koop. Het grote voordeel van dit soort zwembaden is dat je ze zeer makkelijk kunt neerzetten en even snel weer kunt opbergen als het seizoen weer voorbij is.

Ongeacht de grootte van je tuin, er is ongetwijfeld ook voor jou een zwembad om heerlijk in af te koelen!

Ongeacht de grootte van je tuin, er is ongetwijfeld ook voor jou een zwembad om heerlijk in af te koelen!

Vloerkleed in de tuin

Geloof het of niet, deze trend wordt het helemaal deze zomer. Buiten is het nieuwe binnen. In de afgelopen jaren is het tuinmeubilair steeds luxer geworden. We zagen al complete buitenkeukens, bankstellen en salontafels voorbij komen, met allerlei leuke accessoires zoals gezellige kussentjes. Nu zijn er dus ook vloerkleden om de loungehoek in je tuin helemaal af te maken. Lees hier meer over prachtige tuinmeubelcollecties.

Durf jij deze nieuwe trend aan bij de loungehoek?

Durf jij deze nieuwe trend aan bij de loungehoek?

Bekijk ook

Schanskorven in je tuin: dé nieuwe trend van het moment

Vind jij het ook belangrijk om met de laatste trends mee te gaan? Voor het …

Bekijk

Hoe bereid je je voor op een perfecte winter bbq?

In Nederland gebruiken we de BBQ voornamelijk in de zomer. Maar waarom eigenlijk? Waarom zouden …

Bekijk

Resthout: weggooien of hergebruiken?

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met resthout. Wat doe je daarmee? In …

Bekijk

3 tips bij het kopen van een serre

Een serre is een geweldige toevoeging voor je huis én tuin. Een serre is te …

Bekijk