De voordelen van een dakraam

  • 21 augustus 2017

  • Door Woonhome

Het plaatsen van een dakraam op je zolder is een aantrekkelijk idee. Het maakt je zolderruimte lichter, waardoor deze ruimer oogt. Controleren eerst wel of jouw woning geschikt is voor het plaatsen van een dakraam. Bekijk hier handige tips bij het kopen van een dakraam. Zo weet je zeker dat jouw dakraam de voordelen biedt die jij in gedachten had!

Lichte zolder met dakraam

Een dakraam maakt een zolder een stuk lichter. Helemaal wanneer je zolder nog geen ramen heeft. Overweeg daarom ook een extra dakraam op zolder te plaatsen. Dit zorgt voor verdubbeling van het licht en dat biedt veel voordelen. Zo kun je met een (extra) dakraam je zolder gebruiken als slaapkamer of werkkamer. Is de ruimte niet groot of hoog genoeg als slaapkamer? Maak dan van je zolder een geweldige, lichte en frisse wasruimte. Zo droogt je was sneller met buitenlicht en voldoende ventilatie!

Stijgende verkoopwaarde van je huis

Wie houdt er niet van licht en ruimte? Licht is belangrijk voor iedere kamer die je wilt bewonen. Plaats jij het eerste raam in jullie zolder? Dan stijgt de verkoopwaarde van je woning. Je creëert namelijk extra woonoppervlakte en wooncomfort. Zorg wel voor een professionele plaatsing van je dakraam met een keurige afwerking. Alles is mooi meegenomen wanneer je ooit besluit om je huis te verkopen. Met een dakraam scoor je pluspunten!

Verbeterde ventilatie met een dakraam

Niet alleen licht is belangrijk voor je ruimte. Voldoende ventilatie is net zo belangrijk. Helemaal wanneer je je zolder gebruikt als slaapkamer of werkkamer. Bijna alle dakramen kun je daarom ook openen. Heerlijk bij een warme dag! Maar er zijn ook dakramen met een extra ventilatieklep. Met deze dakramen kun je je zolderruimte ook ventileren wanneer het regent.

Dakramen zijn duurzaam

Een raam zorgt voor licht, hierdoor bespaar je energie omdat je minder snel een lampen hoeft aan te zetten. Ook zorgt een dakraam voor betere ventilatie. Een kamer met voldoende zonlicht én verse lucht blijft veel gemakkelijker warm. Een dakraam maakt een kachel op zolder daarom bijna overbodig!

Slapen onder de sterrenhemel met een dakraam

Een dakraam is een absolute aanwinst voor je zolderkamer. Niet is een raam voor je zolder heel erg praktisch. Een dakraam zorgt ook voor een beetje luxe. Wat is er niet mooier om elke avond naar een sterrenhemel te kunnen kijken?

Ben je overtuigd? Een dakraam is zoals je kunt lezen een echte aanwinst voor iedere donkere zolderruimte. Om je dakraam helemaal af te maken vind je hier vier tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Bekijk ook

Openingstijden woonboulevards Tweede Kerstdag

Ben je van plan om een woonboulevard op te zoeken op Tweede Kerstdag? Bekijk hier …

Bekijk

Maak een waterdichte schuur of berging met golfplaten

Een plek in de tuin om spullen op te bergen is onmisbaar. Een tuinhuisje of …

Bekijk

Top 10 gave bureaus

Op zoek naar de ideale werkplek? Wij vonden 10 prachtige, mooie, gave en luxueuze bureaus …

Bekijk

Het geheim van de smid

Het licht niet voor de hand om een vaas te smeden. Toch is het helemaal …

Bekijk