De voordelen van een dakraam

Door:
12mode

21 augustus 2017

Het plaatsen van een dakraam op je zolder is een aantrekkelijk idee. Het maakt je zolderruimte lichter, waardoor deze ruimer oogt. Controleren eerst wel of jouw woning geschikt is voor het plaatsen van een dakraam. Bekijk hier handige tips bij het kopen van een dakraam. Zo weet je zeker dat jouw dakraam de voordelen biedt die jij in gedachten had!

Lichte zolder met dakraam

Een dakraam maakt een zolder een stuk lichter. Helemaal wanneer je zolder nog geen ramen heeft. Overweeg daarom ook een extra dakraam op zolder te plaatsen. Dit zorgt voor verdubbeling van het licht en dat biedt veel voordelen. Zo kun je met een (extra) dakraam je zolder gebruiken als slaapkamer of werkkamer. Is de ruimte niet groot of hoog genoeg als slaapkamer? Maak dan van je zolder een geweldige, lichte en frisse wasruimte. Zo droogt je was sneller met buitenlicht en voldoende ventilatie!

Stijgende verkoopwaarde van je huis

Wie houdt er niet van licht en ruimte? Licht is belangrijk voor iedere kamer die je wilt bewonen. Plaats jij het eerste raam in jullie zolder? Dan stijgt de verkoopwaarde van je woning. Je creëert namelijk extra woonoppervlakte en wooncomfort. Zorg wel voor een professionele plaatsing van je dakraam met een keurige afwerking. Alles is mooi meegenomen wanneer je ooit besluit om je huis te verkopen. Met een dakraam scoor je pluspunten!

Verbeterde ventilatie met een dakraam

Niet alleen licht is belangrijk voor je ruimte. Voldoende ventilatie is net zo belangrijk. Helemaal wanneer je je zolder gebruikt als slaapkamer of werkkamer. Bijna alle dakramen kun je daarom ook openen. Heerlijk bij een warme dag! Maar er zijn ook dakramen met een extra ventilatieklep. Met deze dakramen kun je je zolderruimte ook ventileren wanneer het regent.

Dakramen zijn duurzaam

Een raam zorgt voor licht, hierdoor bespaar je energie omdat je minder snel een lampen hoeft aan te zetten. Ook zorgt een dakraam voor betere ventilatie. Een kamer met voldoende zonlicht én verse lucht blijft veel gemakkelijker warm. Een dakraam maakt een kachel op zolder daarom bijna overbodig!

Slapen onder de sterrenhemel met een dakraam

Een dakraam is een absolute aanwinst voor je zolderkamer. Niet is een raam voor je zolder heel erg praktisch. Een dakraam zorgt ook voor een beetje luxe. Wat is er niet mooier om elke avond naar een sterrenhemel te kunnen kijken?

Ben je overtuigd? Een dakraam is zoals je kunt lezen een echte aanwinst voor iedere donkere zolderruimte. Om je dakraam helemaal af te maken vind je hier vier tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Bekijk ook

Woontrends van 2015 – Retro Scandinavian

We zijn alweer een tijdje onderweg in 2015; tijd om je interieur up-to-date te maken …

Bekijk

Tips voor sneller internet thuis

Bespaar maandelijks op je internetabonnement Je kunt al gauw tientallen euro’s per maand kwijt zijn aan …

Bekijk

Office tuesday: Why not Blue??

In een oude brouwerij in Canada is voor het bedrijf 'Why not Blue' een hagelwit …

Bekijk

Verlichting in de slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar het over algemeen vaak donker is. Toch is verlichting …

Bekijk