Dekentjes in je interieur brengen extra sfeer

Dekentjes in je interieur brengen extra sfeer

  • 08 mei 2018

  • Door Woonhome.nl

Menig vrouw zal het eens zijn met de volgende stelling: een huis is niet compleet zonder dekentjes op de bank. Zowel in de winter als zomer is een dekentje zalig op de bank. In de winter kies je voor een deken om ’s avonds onder te duiken, bijvoorbeeld om een fijne serie te kijken. In de zomer kunnen dekentjes net zo fijn zijn maar liggen ze ook stijlvol over de rand van de bank.

Zo zie je maar weer dat je een deken niet hoeft op te bergen als je hem niet gebruikt

Zo zie je maar weer dat je een deken niet hoeft op te bergen als je hem niet gebruikt

 

Dekens op de bank

Knusse dekens voor op de bank zijn heerlijk voor iedere dag. Overdag ligt het dekentje keurig over de leuning en ’s avonds duik je eronder. Niet alleen zit dit ’s avonds heerlijk, het zitten onder een deken is hartstikke duurzaam! Wanneer de deken genoeg warmte biedt, is het aanzetten van de kachel een stuk minder nodig. Dekens voor op de bank vind je in diverse stijlen en materialen.

Dekens met patroon voor extra sfeer

Wellicht heb je niet echt een bepaald thema in je interieur. Met een deken kun je daar een mooi begin mee maken. Kies voor een deken voor op de bank met een mooi patroon. In de De Home webshop van Esprit vind je bijvoorbeeld een exemplaar met een ruit. Een deken met een patroon in meerdere kleuren kan zorgen voor de basis van kleur in je interieur. Neem de kernkleuren uit de deken en stem daar de overige accessoires op af. Enorm handig wanneer je eens tegen een deken met een mooie kleurcombinatie aanloopt! Zo weet je zeker dat de kleuren goed bij elkaar passen en het is extra leuk dat deze kleuren terugkomen in de deken op je bank.

Overdag je deken stijlvol over de leuning en 's avonds er lekker onder kruipen!

Overdag je deken stijlvol over de leuning en ’s avonds er lekker onder kruipen!

Gebreide dekens

Wollen gebreide dekens zijn perfect voor in de winter. Afgelopen jaar zagen we veel grof gebreide kleden. Deze kleden kun je vinden bij diverse woonwinkels maar ook zelf maken door met je armen te breiden. Ook fijn gebreide dekens zijn heerlijk. In fijn gebreide dekens vind je vaak een kabelpatroon of met een ander patroon. Gebreide dekens zorgen direct voor sfeer, warmte en laten je even helemaal ontspannen op de bank.

Plaids op de bank

Wil je de deken overdag niet in het zicht, maar ’s avonds wel lekker warm wegkruipen op je heerlijke bank? Wellicht is een fleecedeken dan iets voor jou. Een fleecedeken staat er om bekend om heerlijke warmte te bieden. Een fleecedeken vind je vaak in diverse kleuren en formaten. Sommige zijn vierkant, anderen hebben franjes en weer andere fleecedekens hebben een print. Wanneer je naar bed gaat vouw je de fleecedeken compact op en schuif je achter de kussens, onder de bank of in een mandje. Opgeruimd staat netjes!

Lekkere drukke bank met al die dekentjes en kussens, wat een gezelligheid!

Lekkere drukke bank met al die dekentjes en kussens, wat een gezelligheid!

Bekijk ook

Het fijne aan een huislift voor jouw woning? Langer thuis wonen!

Voor wie slecht ter been is, en toch wilt blijven wonen in zijn huis, is …

Bekijk

Event! Sofacompany opent showroom in Amsterdam

Save the date ♡ Op zaterdag 30 september opent Sofacompany hun gloednieuwe en extra grote showroom op de …

Bekijk

Gratis kaartjes voor de vt wonen&design beurs

Yes! De vt wonen&design beurs vindt binnenkort weer plaats in de Amsterdam RAI. Op dit …

Bekijk

Tips voor bij de aanschaf van tuingereedschap

Wanneer je een tuin hebt dan is er altijd wel iets te doen. Onderhoud aan …

Bekijk