Design Salontafel Penta: van staal & Italiaans porselein

  • 01 februari 2017

  • Door Woonhome.nl

“Een verrijking van de collectie van Odesi”

De materialen staal en porselein komen de collectie van het meubel- en designmerk Odesi versterken. Deze materialen zie je terug in de nieuwe Penta: een salontafel die je kunt omtoveren tot bijzettafel. De vijf hoeken zijn kenmerkend voor het ontwerp van de salontafel. Door deze bijzondere vorm combineer je de tafels op talloze manieren met elkaar. Maak bijvoorbeeld één grote (óf lange) salontafel van vier delen. Gebruik één tafel als bijzonder bijzettafeltje naast je fauteuil of in de hoek van de kamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

woonhome-salontafel-tafel-penta-italiaans-design-porselein-staal

Salontafel met een bijzonder tafelblad van Italiaans porselein

Het tafelblad is gemaakt van porselein met een prachtig reliëf. Dit hoogwaardig soort aardewerk komt uit Italië en is duurzaam van natuur. Zo is het porselein bestendig tegen vorst, hitte, krassen en vlekken. Speciaal onderhoud is niet nodig waardoor de Penta salontafel erg praktisch is. 

woonhome-penta-salontafel-designtafel-italiaans-staal-porselein

Sterk staaltje design van sierlijk staal

Ook het onderstel van de salontafel heeft alle aandacht gekregen. Dit is gemaakt van staal en afgewerkt met een zwarte lak. De ronde pootjes geven een sierlijke balans aan het ontwerp en de vijfhoekige vorm komt terug als slede op de vloer. Daarnaast is het tafelblad aan de onderzijde versterkt en ook volledig van staal.

woonhome-salontafel-tafeltje-penta-italiaans-design-porselein-staal

Kies je favoriete kleur

De Penta salon- en bijzettafel is in vier kleuren porselein te bestellen: Biacca, Fog, Dry en Dark. Alle kleuren vormen een mooi contrast met het onderstel en zijn onderling mooi te combineren. Zo creëer je een subtiele speelsheid in je woonkamer.

Bekijk hier de Penta salontafel op Odesi.nl >

Penta: designed by Kees Marcelis

Ontwerper van de Penta salontafel is Kees Marcelis. Hij werkt al ruim twintig jaar professioneel in het vakgebied van architectuur, interieur en vormgeving. Zijn uitgangspunt bij het ontwerpen van meubels is om altijd iets bijzonders te maken. De creatieve vrijheid die hij hiervoor neemt is goed terug te zien in zijn meubelontwerpen. Bekijk de video waarin Kees Marcelis meer vertelt over de Penta designtafel.

Bekijk ook

3 punten om op te letten bij het aanschaffen van tuinmeubelen

Nieuwe tuinmeubelen aanschaffen is leuk! Maar het is belangrijk dat je tuinmeubelen koopt waar je …

Bekijk

20 Woonitems van koper

Goud, zilver of brons?... Nee koper is helemaal hot! Deze roodgele metaalsoort is super mooi …

Bekijk

Kies je een schommelbank of tuinbank in je tuin?

Eigenlijk zou elke voor- of achtertuin één van de twee moeten hebben; een tuin- of …

Bekijk

Traplift in huis: een model voor elk interieur

Klim jij thuis elke avond met moeite de trap op? Dat is iets voor jonge …

Bekijk