Design speakers voor thuis? Bang & Olufsen introduceert collectie ‘Contrast’

Design speakers voor thuis? Bang & Olufsen introduceert collectie ‘Contrast’

  • 15 februari 2020

  • Door Woonhome

Het Deense bedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft dit jaar haar collectie design speakers voor thuis en draadloze koptelefoons vernieuwd onder de naam ‘Contrast’. De gelimiteerde achtdelige collectie kwam tot stand in samenwerking met het Deense ontwerpbureau Norm Architects. Een ontdekkingstocht door bijzondere materiaalcombinaties en ‘tactiele’ (voelbare) oppervlakken die je wilt aanraken. Van minimaal tot expressief, van ruw tot glad, van licht tot donker, van stil tot luidruchtig… Een combinatie van nieuwsgierigheid en vakmanschap die je intrigeert en prikkelt!Design speakers voor thuis: collectie waar muziek in zit

Bij de producten van Bang & Olufsen draait het naast het geluid ook om de esthetiek en vormgeving. Met veel contrast in kleur en materiaal tonen de ontwerpers hun interpretatie van de huidige interieurtrends. De nadruk ligt op textuur en tastbare oppervlakken. Kleuren en materialen maken het design dan ook uniek. “De producten zijn esthetisch op elkaar afgestemd én leveren een geweldige sound op”, zegt Kresten Bjørn Krab-Bjerre, Design Director bij Bang & Olufsen.

De Beoplay A9 is een van de bekendste home speakers van Bang & Olufsen. De speaker staat op drie poten en is verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties.

De Beoplay A9 is een van de bekendste design speakers voor thuis van Bang & Olufsen. De home speaker staat op drie poten en is verkrijgbaar in diverse kleurencombinaties.

Stijlvolle Beosound 2 in strakke aluminium behuizing.

Stijlvolle Beosound 2 in strakke aluminium behuizing.

Aluminium met structuur en warme kleuren

De ontwerpers lieten zich inspireren door het werken met aluminium. Ze experimenteerde volop met oppervlaktebehandelingen. Daardoor zijn mooi geborstelde en gladde aluminium texturen ontstaan. Aluminium zie je dan ook veel terug in de Contrast-collectie van Bang & Olufsen. Ze hebben het stoere en frisse materiaal vervolgens gecombineerd met een zacht en warm kleurenspectrum. Zo komt de nadruk ook meer te liggen op de textuur.

Bijzondere stoffen voor de beste prestaties

Bang & Olufsen creëerde in 2015 samen met het Deense ‘designtextielbedrijf’ Kvadrat de eerste transparante wollen stof. Voor de Contrast-collectie onderzochten Bang & Olufsen en Norm Architecten een nieuw type ‘aaibare’ stof voor nog betere geluidservaring. Dit resulteerde in een duurzame textiel, gemaakt van wol en viscose. Deze nieuwe stof heeft een verbeterde structuur met minder dikke garens om nog hogere akoestische prestaties. De viscose voegt glans en diepte toe aan de rijke textuur.

De compacte Beoplay A1 om overal in huis én in de tuin muziek te luisteren.

De compacte Beoplay A1 om overal in huis én in de tuin muziek te luisteren.

De Beosound Stage is een strakke soundbar voor bij je televisie.

De Beosound Stage is een strakke soundbar voor bij je televisie.

Stijlvolle gekleurde muurspeakers met de Beosound Shape waarmee je geheel naar wens jouw muur kunt bekleden.

Stijlvolle gekleurde muurspeakers met de Beosound Shape waarmee je geheel naar wens jouw muur kunt bekleden.

De B&O Contrast-collectie bevat ook de koptelefoon Beoplay H9.

De B&O Contrast-collectie bevat ook de koptelefoon Beoplay H9.

Ontdek de volledige Contrast-collectie van Bang & Olufsen

Een aantal voorbeelden uit de nieuwe collectie design speakers voor thuis van Bang & Olufsen zijn:

  • Beoplay A1: de Ultra-draagbare Bluetooth-luidspreker met een premium geborsteld aluminium grill en gevlekte tactiele basis. Kleuren uit Contrast-collectie: Natuurlijk geborsteld.
  • Beoplay H9: Hoogwaardige draadloze ANC-hoofdtelefoon met een minimalistische, zachte behuizing met subtiele betonnen uitstraling. Kleuren uit Contrast-collectie: Grey Mist en Antraciet.
  • Beoplay A9: Draadloze, iconische design speaker met een geanodiseerd donker metalen frame en lichte stof. Perfect voor elk interieur. Kleuren uit Contrast-collectie: Antraciet.

Nieuwsgierig naar de rest? Ontdek ze bij Bang & Olufsen.

Bekijk ook

Nieuwe 2020 voorjaarscollectie IKEA: fris en natuurlijk

Geïnspireerd door én met respect voor de natuur. IKEA wil met de nieuwste 2020 voorjaarscollectie …

Bekijk

De 3 must haves in een design badkamer

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw design voor de badkamer, stuit je op …

Bekijk

11 WK-Toppers op Woonhome.nl

Het WK is begonnen! En dat betekent dat we een maand lang op de bank …

Bekijk

4 Redenen om de trap te bekleden

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Of zou je graag eens voor een nieuwe …

Bekijk