woonhome-voordelen-van-kunstgras-gras-balkon-tuin

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon

  • 06 juni 2020

  • Door Brechtje van Dam

Gras onder je voeten is lekker zacht en het ziet er prachtig uit. Je moet het echter ook onderhouden. Geen zin om al die moeite te doen voor het gras in je tuin? Dan kies je toch voor kunstgras! Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon.

Je hoeft het amper te onderhouden

Een van de prettigste voordelen van kunstgras is dat je hoeft het niet te maaien. Echt gras moet niet alleen gemaaid maar ook gesproeid en bemest. Dat kost allemaal tijd en geld. Bovendien is een droge zomer funest voor echt gras. Kunstgras daarentegen hoef je amper te onderhouden en het gaat jaren mee.

woonhome-voordelen-van-kunstgras-eettafel

Een lekker zachte ondergrond voor je voeten tijdens het diner in de tuin.

Je hebt geen last meer van hooikoorts

Krijg jij ook traanogen en verkoudheid als de lucht vol zit met pollen? Hooikoorts is hartstikke vervelend en met name gras zorgt voor die allergische reactie. Kunstgras leggen in je tuin of balkon betekent nooit meer last van hooikoorts in je eigen buitenruimte!

Het ligt er altijd hetzelfde bij

Natuurlijk betekent kunstgras in de tuin ook dat je gras altijd dezelfde lengte en kleur houdt. Terwijl het gras bij de buren dor en droog is na een lange zomer ligt jouw kunstgras er nog prachtig bij. Het gras is écht groener bij jou!

woonhome-voordelen-van-kunstgras-tuin-balkon

Het gras ziet er mooi uit en de kinderen zijn veilig van harde vallen.

Je balkon of tuin blijft lekker koel

Als je een betegeld terras of balkon hebt dan is het je ongetwijfeld al opgevallen: met hoge temperaturen zijn tegels gloeiend heet. Dat zorgt er voor dat je amper met blote voeten rond kunt lopen. Bovendien houden de tegels warmte vast en is het dus veel warmer om je heen. Kunstgras lost dat probleem op. Het materiaal wordt nooit zo warm dat je er niet op kunt lopen. Bovendien houdt het veel minder warmte vast dan tegels.

woonhome-voordelen-van-kunstgras-grasveld-tuin

Kunstgras is tegenwoordig amper van echt te onderscheiden.

Een zachte ondergrond om te spelen

Als kinderen spelen, dan vallen ze wel eens. Daarom leg je onder speeltoestellen een zachte ondergrond, bijvoorbeeld rubberen tegels. Erg mooi ziet dat er helaas niet uit. Je kunt echter ook kunstgras leggen. Zo komen kinderen zacht terecht als ze vallen en ziet ook de speelhoek er gezellig uit.

Bekijk ook

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon

Gras onder je voeten is lekker zacht en het ziet er prachtig uit. Je moet …

Bekijk