Dutch Design in het TextielMuseum: Kiki van Eijk

Dutch Design in het TextielMuseum: Kiki van Eijk

  • 20 januari 2020

  • Door Woonhome

In het TextielMuseum is er van 29 mei tot en met 1 november 2020 een bijzondere expositie. Niemand minder dan Kiki van Eijk stelt hier haar kunstwerken tentoon. De expositie prikkelt meerdere zintuigen.


Gedachtespinsels: Dutch Design door Kiki van Eijk

De tentoonstelling heet ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’. Al 20 jaar levert deze kunstenares haar bijdrage aan het Dutch Design. En dat jubileum viert ze met een expositie in het TextielMuseum. Het bijzondere? Voor de expositie werkt Kiki van Eijk samen met Theun Mosk, scenograaf en ruimtelijk vormgever. Mosk is vooral bekend vanwege zijn indringende ontwerpen voor theaterproducties en autonome installaties. Samen dagen ze bezoekers uit om de werken van Kiki spelenderwijs te ontdekken. Bekijk de kunst via een kijkdoos of zoom met een camera in op de detaillistische schetsen. Een tentoonstelling waar je niet alleen kijkt, maar zelf ook lekker actief bezig bent.

Exclusief design voor woontextiel tot keramiek

De Eindhovense ontwerper is vooral heel divers. Van luxe textielobjecten en kleurrijke wandkleden tot klokken, lampen en meubels. Kiki van Eijk is vooral op onderzoek als zij ontwerpt. Alles draait om experimenteren. Diverse productiemethoden en verschillende materialen; keramiek, textiel, brons of zelfs glas. Veelzijdig vakmanschap levert exclusief design op. Zo kijk je als toeschouwer ineens anders naar alledaagse voorwerpen. Kiki van Eijk kwam tijdens het ontwerpen vaak in het TextielMuseum. In het TextielLab zijn veel van haar textiele objecten geboren.

De expositie van Kiki van Eijk in het TextielMuseum prikkelt meerdere zintuigen.

De expositie van Kiki van Eijk in het TextielMuseum prikkelt meerdere zintuigen.

Design op hoog niveau

Kiki van Eijk studeerde in 2000 cum laude af aan de Design Academy van Eindhoven. Sindsdien is haar design wereldwijd te bewonderen. De ontwerper ging ook aan de slag voor andere opdrachtgevers, zoals MOOOI en Saint-Louis. Leuk nieuwtje: ze is onlangs gevraagd voor het ontwikkelen van een kunstinstallatie voor het Coachella Valley Music & Arts Festival in de VS.

Theedoeken ‘by TextielMuseum’

Het TextielMuseum liet speciaal voor de gelegenheid 3 exclusieve theedoeken ontwerpen. Deze krijgen het label ‘by TextielMuseum’ en zijn, hoe kan het ook anders, van de hand van Kiki van Eijk. Je maakt in het museum zelfs het productieproces mee. Leuk!

Meedoen aan een workshop of masterclass rondom Kiki van Eijk? Kijk dan voor meer informatie op de website van het TextielMuseum.


Bekijk ook

‘La Peinturette’ en ‘Vintagemeubelen.be’ organiseren Vintagedagen met heuse vintage veiling!

Vintage meubels en vintage design zijn de laatste jaren uitgegroeid tot echte verzamelobjecten die met …

Bekijk

Zelf een leuke kast bouwen: zo doe je dat

De perfecte kast voor jouw woning bestaat niet. Of toch wel? Als je een kast …

Bekijk

Hebben: Van drank trolley tot een nieuw allround keukenhulpje

Het premiummerk van Schüller, next125, heeft de next125 trolley gecreëerd. Deze elegante trolley is als …

Bekijk

Disney cartoons omgetoverd tot bijzondere kindermeubels

Als je deze twee speelse kasten ziet, weet je eigenlijk meteen al de wat de …

Bekijk