Duurzaam en stijlvol: een composiet vlonderplanken terras!

Duurzaam en stijlvol: een composiet vlonderplanken terras!

  • 25 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. Ga jij dit jaar de tuin aanpakken of veranderen? Ga je bijvoorbeeld een ander materiaal op de grond gebruiken? Gras, grind, stenen of weer eens tegels? Of wat dacht je van vlonderplanken? Tijdens de verbouwing van een tuin zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Niet alleen qua keuzes voor schuttingen, indelingen en functies. Maar ook voor de bekleding van de tuinvloer en tuingrond.

Er is een duurzaam en mooi alternatief voor de bekleding van de grond. We hebben het dan over composiet vlonderplanken met een prachtige uitstraling van hout. Deze vloeren zijn niet van hout gemaakt, maar van duurzaam composiet met vele voordelen.

Strakke vlonderplanken met een mooie nerfstructuur en een subtiele kleur taupe.

Strakke vlonderplanken met een mooie nerfstructuur en een subtiele kleur taupe.

Nieuwe trend voor een strakke tuin

Vlonderplanken (of terrasplanken) hebben sinds het begin van deze eeuw echt een opmars gemaakt. Terras- en vlonderplanken geven de tuin een moderne, strakke én warme uitstraling. Een natuurlijke look die absoluut niet misstaat. Vooral in tuinen met een minder stabiele ondergrond, tuin aan het water, of tuinen met een helling. De vlonderplank is daar perfect geschikt voor. Helaas vergen houten terrasplanken en vlonders ook veel onderhoud tegen verkleuring. Maar ook versplintering en vochtopname is een probleem. Met vlonderplanken van composiet is dit niet meer het geval. Vandaar dat de terrasvlonder dus weer zijn ‘come back’ maakt!

Houtcomposiet terrasplanken in de tuin.

Houtcomposiet terrasplanken in de tuin.

Vlonderstijlen voor jouw tuinterras:

De ‘come back’ van de vlonderplank zorgt ervoor dat je een terrasvlonder in meerdere stijlen kunt maken. Zo zijn de composiet vlonderplanken verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Deze voegen allemaal een eigen stijl toe aan jouw tuin. Veel stijlen en varianten kun je bekijken bij online aanbieden, zoals Vlonder composiet van Woodcomposiet.nl.

Diverse kleuren composiet vlonderplanken

De meest traditionele kleuren zoals donkerbruin, Bankirai bruin en beige zijn het populairst. Maar er zijn ook andere keuzes in kleuren zoals verouderde hardhout kleuren en vergrijsd bruin. Voor de moderne tuin ga je juist voor een antraciet composiet vlonderplank of zelfs een bijna zwarte kleur plank.

Diverse structuren composiet vlonderplanken

Naast kleuren zien we ook verschillende structuren met profielen. De profielkeuze voor een vlonder zijn daarmee dus ook zeer divers. Van breed ribbel, smal ribbel tot een natuurlijke houtnerf met echt reliëf. Of juist een strakke egale vlonderplank. Het voordeel van deze structuren is dat ze allemaal behandeld zijn met een antislip voor wanneer het regent.

Donkerbruine vlonderplanken van houtcomposiet met een ribbel.

Donkerbruine vlonderplanken van houtcomposiet met een ribbel.

Wat is composiet? En hoe duurzaam is het?

De meeste composieten vlonderplanken zijn gemaakt van houtcomposiet. Dit materiaal bestaat uit zo’n 60% houtvezels die zijn samengeperst met 40% hoogwaardige toxi-vrije polymeren (kunststof). Het hout in de composiet is FSC-gecertificeerd. In sommige gevallen is dit ook aangevuld met natuurlijke vezels, zoals vlas of hennep. Door de combinatie van hout met kunststof ondervind je geen nadelen van hout. Wel krijgt het materiaal een natuurlijke look en feeling. Lees nog meer over het materiaal composiet hier.

Kijk hier voor meer tips over het upgraden van je terras.

Bekijk ook

3x Moderne raamdecoratie op maat

Ben je van plan een ruimte, of aantal ruimtes, opnieuw in te richten in huis? …

Bekijk

Van vintage televisiemeubels tot de DesignLine TV’s van Philips

Philips presenteerde vandaag haar nieuwe DesignLine TV's. De TV’s hebben een vernieuwend design en bestaan uit …

Bekijk

Het belang van interieuradvies bij de verkoop van je huis

De verkoop van je woning introduceert een nieuwe fase in je leven. Met een beetje …

Bekijk

Van historische graanschuur tot modern hotel

Ben jij ook zo toe aan vakantie? En heb je nog geen plannen gemaakt? Ga …

Bekijk