woonhome-design-interieur-voor-weinig-geld-woonkamer

Een design interieur voor weinig geld: zo doe je dat!

  • 14 augustus 2020

  • Door Brechtje van Dam

Je wil geen standaard huis zoals iedereen maar je beschikt ook niet over het budget voor design meubelen? Dat is tegenwoordig geen probleem. Met deze tips heb je binnen no time een design interieur voor weinig geld!

Speel met (natuurlijk) licht

Heb jij de mazzel dat je veel natuurlijk licht hebt in je woning? Laat dit ook volop binnenkomen en hang niet te dikke gordijnen op. Natuurlijk licht maakt alles mooier. Heb je weinig mogelijkheid om met natuurlijk licht te spelen? Ook kunstlicht kan van goede of slechte kwaliteit zijn. Investeer in mooie design lampen en voorzie ze van het juiste wattage. Geel licht dat niet te fel is, creëert het meeste sfeer.

Drie is het heilige getal: pas het toe in verlichting, decoratie of meubels.

Drie is altijd beter dan twee. Pas het toe in verlichting, decoratie of meubels.

Drie is het magische getal

Ken je die mensen die altijd alles in tweevoud in huis zetten? Twee vaasjes in de vensterbank, twee bloempotten op de kast. Niets mis mee natuurlijk maar als je gaat voor luxe en design is drie het magische getal. Drie foto’s boven de bank, drie hanglampen boven de tafel of drie planten op je dressoir. Drie objecten ziet er minder gepland en symmetrisch uit. Juist dat creëert een luxe sfeer in een ruimte.

Houd het rustig om een design sfeer aan je kamer te geven.

Houd het rustig om een design sfeer aan je kamer te geven.

Less is more

We zijn geneigd ons huis vol te zetten met prullaria. Die schelp die je vond op het strand, een beeldje van je oma, en van die mooie doosjes waar niks in zit. Wederom: niets mis mee. Maar het staat niet chique. Wil je een design interieur? Zet dan zo min mogelijk losse spulletjes in je huis. Kies niet te vaak voor open kasten en wanneer je het wel doet, zet ze dan niet vol. Zorg voor rust en eenheid en zet niet meer dan drie objecten zonder functie in je kamer.

In de slaapkamer wil je rust: overdrijf niet met kunst en kleuren aan de muur.

In de slaapkamer wil je rust: overdrijf niet met kunst en kleuren aan de muur.

Ga niet voor de standaard woonwinkels

Er zijn een boel grote woonwinkels waar menig Nederlander de helft van het interieur vandaan haalt. Ga je echter voor design dan kun je deze winkels beter laten voor wat ze zijn. Je wil immers dat jouw huis uniek is. Buiten die grote winkels om zijn er nog veel meer adresjes voor betaalbare meubels. Speur eens online rond naar woonwinkels, ga naar een rommelmarkt of vintage winkel. Je zult versteld staan hoe betaalbaar unieke meubels ook daar zijn.

Hang kunst aan de muur

Hang een schilderij of poster aan de muur. Nee, niet een poster van de skyline van New York ook al ben je er nooit geweest. Zoek eens online naar beginnende kunstenaars die werk maken naar jouw smaak. Of zoek een prent van een bekend schilderij dat je mooi vindt. Lijst dit in en hang het op. Het zal de kamer direct een luxueus tintje geven.

Een opvallend item als een extra grote hanglamp kan een kamer al een compleet andere uitstraling geven.

Een opvallend item als een extra grote hanglamp kan een kamer al een compleet andere uitstraling geven.

Creëer illusies in je kamer

Een extra groot tapijt doet een kamer groter lijken. Ook een spiegel kan een vergrotend en luxe uitstraling hebben. Een aantal echte eye catchers die ook nog groot zijn transformeren een kamer compleet. Een echt opvallend item in de kamer is soms al genoeg!

Bekijk ook

Een design interieur voor weinig geld: zo doe je dat!

Je wil geen standaard huis zoals iedereen maar je beschikt ook niet over het budget …

Bekijk