Een extra verdieping met een dakopbouw, hoe werkt dat?

  • 16 mei 2017

  • Door Woonhome.nl

Veel mensen die extra ruimte op zolder willen, kiezen ervoor om een dakkapel op hun woning te plaatsen. Maar wist je dat een dakopbouw in de vorm van een complete verdieping ook mogelijk is? Hiermee win je heel veel extra ruimte, zonder ruimte in de tuin in te leveren. Een dakopbouw is een vaak gekozen alternatief voor verhuizen naar een groter huis. Maar waar moet je rekening mee houden bij een dakopbouw? Lees hier drie belangrijke punten bij de keuze van een dakopbouw.

Een vergunning voor jouw dakopbouw

Voor een extra woonlaag is altijd een omgevingsvergunning nodig. Deze vraag je aan bij je gemeente. Het aanzicht van je huis verandert er namelijk sterk door. Bij monumentale woningen zou je als alternatief voor een terugliggende dakopbouw kunnen kiezen, waarmee het straatbeeld behouden blijft.

“Vraag ook altijd aan je buren of zij het ermee eens zijn. Misschien ontvangen jouw buren minder zon in hun tuin vanwege je dakopbouw. Ook kijken zij tegen een ander aanzicht aan. Stem dit dus goed af!”

De juiste constructie voor je dakopbouw

De constructie van jouw woning moet goed genoeg zijn. Laat deze door een deskundige constructeur inspecteren om te onderzoeken hoeveel extra gewicht je woning kan dragen. Met deze kennis kun je ook bepalen of je een houten dakopbouw of stenen dakopbouw moet nemen. Is de dakopbouw te zwaar, dan moet je de constructie en de fundering van je woning laten verstevigen. Je kunt een dakopbouw ook op een garage laten plaatsen.

De prijs van een dakopbouw

De prijs van een dakopbouw is onder andere afhankelijk van de materialen, het type kozijnen, het glas, de isolatie en de afwerking. Ga je bijvoorbeeld voor casco of een complete afwerking van je dakopbouw? En kies je prefab of maatwerk? Wil je veel details en een bijzondere vorm? Deze zaken hebben allemaal invloed op de prijs van de dakopbouw.

Financiering voor een dakopbouw

Een dakopbouw is een flinke investering. Soms is het mogelijk met meerdere buren tegelijk een dakopbouw te laten plaatsen. Zo kun je de vaste kosten samen delen, bijvoorbeeld voor de kraan en de vergunningsaanvraag. Moet je alsnog een flink bedrag investeren? Een bedrag dat je niet achter de hand hebt, maar de investering wel waard is? Je kunt met een lening op maat van Findio een verbouwing financieren en toch die gewenste extra ruimte realiseren.

Bekijk ook

Maandspecial april: van blauw tot groen!

Het is tijd om je interieur weer helemaal op te vrolijken! Eén manier om dat …

Bekijk

INTERIEUR: Hout in design van Nederlandse ontwerpers

Door Gastblogger Archana (Archana.nl) "Geïnspireerd op de maandspecial van februari 2014 gaat deze blogpost over hout en …

Bekijk

Abstracte schilderijen voor in je interieur

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten schilderijen. Je hebt wel tientallen categorieën waar je uit …

Bekijk

Energie vergelijken: op zoek naar de goedkoopste energieleverancier

Hoe prettig is het als je kunt besparen op uitgaven? Bijvoorbeeld door te letten op …

Bekijk