Een nieuwe wasmachine? Lees deze tips!

 • 23 november 2015

 • Door Woonhome.nl

Kleding, beddengoed, zwemspullen, de knuffels, duploblokjes (ja dat kan echt!)…Met kinderen in huis staat de wasmachine vaker wel, dan niet aan, lijkt soms. Het is dé uitvinding van de vorige eeuw. En hoe belangrijk een wasmachine is merk je pas als de huidige de geest geeft.

Als je beste vriend je in de steek laat

Zal je net zien: de favoriete broek van je zoon, het lievelingstruitje van je dochter én jouw gelukssokken worden net gewassen als je ineens een hoop gerommel hoort en dan niks meer. Stuk. Geen sjoege geeft de wasmachine. Water stroomt er niet meer uit (of je vloer staat blank…) en de deur krijg je al helemaal niet meer open. De wasmachine is niet langer maar was. Misschien kun je één, twee keer gebruikmaken van de wasmachine van je moeder, vriendin of buurvrouw. Maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe. Of een goede tweedehands. Maar veel tijd om naar een witgoedzaak te gaan heb je niet. En online lijkt elke wasmachine de beste, de goedkoopste, schoonste, zuinigste…

woonhome-nieuwe-wasmachine-tips

Nieuwe wasmachine tips!

Online een wasmachine kopen

Op de site Wasmachines.nl hebben ze het je makkelijk gemaakt. Met een paar stappen kies je de wasmachine die het beste bij jouw situatie en budget past. Vervolgens zie je meteen waar je die wasmachine kunt kopen tegen de scherpste prijs.

“Zodat jij straks weer op je lucky socks op een schoon stukje duplo of lego kunt stappen. Maar dan zijn je sokken mooi wél schoon.”

woonhome-wasmachine-douche-wasmachines-badkamer

Nieuwe wasmachine in de badkamer

Tips voor een nieuwe wasmachine

 • Denk vooruit! (Nog) een kindje opkomst? Dat heeft invloed op de grootte van de wastrommel. In een kleine trommel was je voor 1 of 2 personen.
 • Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een machine met een was/droogprogramma.
 • Tegenwoordig zijn er heel veel wasmachines verkrijgbaar met allerlei functies en programma’s. Heb je ze echt allemaal nodig? Je betaalt er namelijk wel voor.
 • Misschien een open deur; maar een energiezuinige wasmachine is misschien duurder bij de aanschaf, het bespaart je jaarlijks wel heel veel kosten!

“En als je eenmaal een wasmachine hebt, gebruik ‘m dan goed! hier nog een paar tips!”

woonhome-wasmachines-interieur-geel-kleur

Nieuwe wasmachine

Tips voor het gebruik van je wasmachine

 • Heb je van de bonte en witte was maar weinig, maar liggen de kleren al wel een tijdje in de wasmand? Doe ze samen in de wasmachine, met een doekje dat de kleuren vangt. Je kleren weer fris en geen zorgen dat je witte shirt er roze uitkomt.
 • Als reminder: Je hand- keuken- en vaatdoeken was je op 60 graden, de handdoeken op 40 graden en de rest kan allemaal op 30 graden. Uitzonderingen: wol en zijde, check sowieso altijd het label als je je nieuwe kleding gaat wassen.
 • De trommel is perfect gevuld als je je arm er nog in kan steken (hierbij de was naar beneden duwen telt dus niet). En haal je arm eruit als je de deur sluit.
 • Duplo wassen? Die stop je in een waszak of kussenhoes die je met een elastiek dichtmaakt. Lego kan natuurlijk ook.
 • Gooi bij de was af en toe een antikalk blokje erin, dan blijft je wasmachine langer leven. We noemen verder geen namen.

Bekijk ook

5x tips voor fietsen in je tuin!

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere fietsen in Nederland. Vooral gezinnen hebben vaak meerdere …

Bekijk

Gevonden: Stijlvolle Scandinavische kledingkast (makkelijk in elkaar te zetten)

Heb je genoeg ruimte voor al jouw kleding? Een kledingkast is best een ‘dingetje’ voor …

Bekijk

Hoe betaal je voor de inboedel bij een koopwoning?

Yes! Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden. Voor je een bod uitbrengt, overleg je met …

Bekijk

Rieten manden als oplossing voor meer opbergruimte

Het is een bekend probleem in vele huishoudens: het gebrek aan genoeg opbergruimte. Rotan of …

Bekijk