Een strak interieur met een strakke gietvloer

  • 13 september 2017

  • Door Woonhome.nl

Je hebt dit mooie vloertype vast weleens gezien in woontijdschriften of woonprogramma’s. Steeds meer moderne huizen hebben een gietvloer. Een gietvloer is een strak afgewerkte vloer gemaakt van hoogwaardig kunststof. Voorheen zag je ze voornamelijk in grote trendy winkels en moderne kantoren. Maar dat is verleden tijd! Een gietvloer ligt ook ontzettend mooi in een (nieuwe) woning. Het is een vloer die vele voordelen biedt en het interieur een superstrakke uitstraling geeft.

Giga goede voordelen van gietvloeren

Een gietvloer is prachtig in een woonkamer en geeft een moderne sfeer. De hoogwaardig kunststoffen epoxy (EP) en polyurethaan (PU) zorgen niet alleen voor die strakke uitstraling. Het is ook nog eens heel erg onderhoudsvriendelijk én comfortabel. Een bekende leverancier van dit type afwerkingen is G-vloeren uit Amserdam. Deze gietvloeren zijn waterbestendig, kleurvast en brandwerend. Wist je dat een gietvloer heel goed te combineren is met vloerverwarming? Nog een voordeel is de demping van het geluid. En tenslotte is het ook een onderhoudsvriendelijke vloer, stofwerend én volledig naadloos aan te leggen. Hierdoor is een gietvloer ook uitermate geschikt voor een badkamer, keuken en slaapkamer.

Onbeperkte keuzes voor jouw gietvloer

Past een gietvloer bij elke interieurstijl? Ja hoor! Dankzij de vele kleuren zoals wit, groen, grijs, kaki, navy blauw en zelfs cappuccino. Kies tussen standaard RAL-, NCS- en Sikkens-kleuren. Op die manier kies je een unieke kleur die bij jouw interieur past! Er is zelfs de mogelijkheid om een bijzonder design te verwerken in de gietvloer. Bijvoorbeeld een patroon, baanvorming of het instrooien van gekleurde deeltjes. Wil je echt opvallen met een gietvloer? Ga dan voor een afbeelding onder de transparante coating!

Ga voor de moderne, industriële look

Contrast is het toverwoord voor je interieur. Het moderne industriële interieur van tegenwoordig heeft een strakke uitstraling maar ook karakter. Een gegoten vloer past daarom perfect in een modern ingerichte ruimte. De strakke vloer combineer je prachtig met karakteristieke elementen. Een betonvloer met een shiny coating staat bijvoorbeeld prachtig in een robuust, industrieel interieur. Maar ook een gietvloer met een grijze betonlook past helemaal bij moderne interieurs. Zoek het contrast op in het interieur met industriële vloeren. Combineer bijvoorbeeld een gietvloer met een gaaf vintage vloerkleed, bakstenen wand of juist een strakke witte wand.

Modern = duurzaam

De duurzame interieurtrend is goed na te volgen door gebruik te maken van gevlinderd bio woonbeton. Dit woonbeton is deels gevormd met organisch (plantaardige) en dus hernieuwbare harsen. Dit materiaal is vrij van chemicaliën en oplosmiddelen.

Aanleg van gietvloeren in vijf stappen

De aanleg van een epoxyvloer verloopt in een aantal globale stappen:

  1. Het begint met het egaliseren van de ondergrond (indien nodig).
  2. Daarna volgt de primerlaag die men soms als extra hechting aanbrengt met de ondergrond.
  3. Na de primer brengt men een schraplaag aan. Dit is een kunststof uitvlakmassa om kleine oneffenheden dicht te zetten.
  4. Na deze voorbereidende stappen volgt de daadwerkelijke gietvloer. Deze verwerkt men met een vlakspaan tot een mooi eindresultaat!
  5. Als finish touch brengt men ook nog een coating aan ter bescherming.

Gietvloeren zorgen voor een naadloze vloerafwerking met een supermoderne uitstraling. Gietvloeren zijn geschikt voor elke interieurstijl!

Bekijk ook

Must-Have meubels voor je slaapkamer – Deel 1/6: Nachtkastjes

Ongemerkt brengen we nogal wat tijd door in onze slaapkamer. Lezen, ontspannen en slapen. In …

Bekijk

De mooiste jaloezieën op maat voor jouw interieur

Er zijn diverse type raamdecoraties die toepasbaar zijn voor in het interieur. Eén daarvan zijn …

Bekijk

Schanskorven in je tuin: dé nieuwe trend van het moment

Vind jij het ook belangrijk om met de laatste trends mee te gaan? Voor het …

Bekijk

Trendy én praktisch - het kledingrek!

Kleding, we zijn er iedere dag mee bezig. Het is dan ook prettig als je …

Bekijk