Efficiënt een huis opruimen

Efficiënt een huis opruimen

  • 16 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

Opruimen, het hoort er nou eenmaal bij en toch doen we het meestal niet graag. Soms kost het te veel moeite om spullen terug te leggen op de plek waar het hoort. ‘Doen we morgen wel’. Maar door het toch vandaag op te ruimen hou je je huis netjes. Hamvraag: hoe ruim je effectief een huis op?

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Voor die mensen die nooit iets opruimen; een opgeruimd huis lijkt groter en is bovendien gemakkelijker schoon te houden. Je vindt er gemakkelijker je spullen terug, maakt eenvoudiger keuzes en bespaart tijd bij de reguliere opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Een opgeruimd huis betekent vaak ook een opgeruimd hoofd, rust in je hoofd dus. Als je effectief op wilt ruimen kun je besluiten dat in een dag te doen, of de opruimwerkzaamheden over een langere periode uit te smeren. Het is maar net wat je wilt en hoe je huis eruit ziet.

De slapkamer is een plek waar je tot rust komt, zorg dat deze netjes opgeruimd is

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt, zorg dat deze netjes opgeruimd is

Ontspullen: Neem afscheid van bepaalde spullen

Opruimen is ook afscheid nemen van bepaalde spullen. Er zijn spullen die steeds maar mee verhuizen, maar die je nooit gebruikt. Neem een rigoureus besluit en doe wat spullen weg. Je gebruikt ze immers nooit! Voor je begint, denk je eerst na hoe je op gaat ruimen. Veel mensen hebben grootse plannen. Maar merken aan het einde van de dag dat ze niets meer hebben gedaan dan het verplaatsen van spullen van A naar B. Besteed verder de tijd die je gereserveerd hebt ook daadwerkelijk aan het opruimen van je huis.

Creëer een vaste plek voor je spullen

Er zijn verschillende manieren waarop je ruimte kunt creëren. Probeer bijvoorbeeld je papieren eens verticaal op te bergen in plaats van horizontaal zoals we nu vaak doen. Ook door je een nieuwe manier van vouwen aan te leren bespaar je ruimte. Als je opruimt, geef bepaalde spullen dan meteen een vaste plek. Zo hoef je niet telkens te zoeken naar het nagelknippertje en de rollen plakband. Opruimen en meteen duidelijkheid bieden, dat is het beste.

Maak gebruik van zakloze stofzuigers

Ben je aan het opruimen, dan kun je dit prima combineren met een grote schoonmaak. Daarbij zijn zakloze stofzuigers onmisbaar. Zakloze stofzuigers zijn handiger, je gooit alleen af en toe de opvangbak even leeg en gaat weer verder.  Bij deze stofzuigers krijg je heel handige hulpstukken en bovendien kun je er je werk mee doen op zo goed als alle oppervlakken.

Bekijk ook

4 Redenen om de trap te bekleden

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Of zou je graag eens voor een nieuwe …

Bekijk

Vijf gave bankstellen voor in jouw huis

Een bankstel is één van de belangrijkste meubelstukken in huis. Een bankstoel moet gewoon lekker …

Bekijk

Get the style: 3x raak met de woontrends van het najaar 2018 – 2019

Yes! Dit najaar genieten we helemaal binnen. De interieurtrends van 2018/2019 zijn het namelijk helemaal. …

Bekijk

RVS balustrade voor een moderne feel

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? Ga dan ook zeker aan de slag met …

Bekijk