Een einde aan het gevecht met water!

Een einde aan het gevecht met water!

Door:
Woonhome.nl

11 april 2018

Nederland heeft door de jaren heen veel geworsteld met water. Met als gevolg dat er veel maatregelen getroffen zijn, om vervelende incidenten zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is ook niet zo gek aangezien een grote groep Nederlanders woon achtend zijn op en rondom het water. Dat is ook een van de redenen waarom Nederland zo kenmerkend is, door zijn prachtige woningen aan het water.

De gemiddelde Nederlander doet dan ook ontzettend zijn best om hun woning er goed uit te laten zien. Het is daarom nog vervelender wanneer dit beeld verpest wordt door waterschade. In Nederland heeft men namelijk vooral last van waterschade door bijvoorbeeld extreme neerslag, leidingbreuken en ontstoppingen. Nu kan het zo zijn dat een bepaalde ruimte in van een huis volstaat met water. Of dat een schip of boot water heeft gemaakt. De meest gebruikte techniek om het water weg te krijgen uit zo’n ruimte, is door het gebruik van een betrouwbare waterpomp.

De verschillende werkingen van een waterpomp

Een waterpomp is de verzamelnaam voor een brede groep producten die water verplaatsen onder opgewekte druk. Een pomp kan water aanzuigen en druk opbouwen en weer uitsturen. Er zijn verschillende doeleinden voor een waterpomp. Denk aan de besproeiing van een gazon. Door het gebruik van een beregeningspomp ziet uw gazon er elke zomer weer prachtig uit. Een waterpomp reguleert ook het warme water naar uw bad wanneer deze in werking staat van een CV. Lees hier meer over begroeiing in de tuin.

Besproeiing dankzij een waterpomp.

Besproeiing dankzij de beregeningspomp!

Een groen gazon door een Beregeningspomp

Zoals eerder genoemd reguleert een beregeningspomp de besproeiing van een tuin. Deze pomp zuigt bijvoorbeeld slootwater aan. Ook een vijver/leidingwater kan gebruikt worden als waterbron. Naast een beregeningspomp, gebruikt men ook een hydrofoorpomp voor de zelfde doeleinden. Deze pomp zorgt ook voor een drukverhoging binnenshuis. Het onderhouden van een mooie tuin is haast onmogelijk zonder deze geavanceerde techniek.

Elke dag warm douchen door een CV waterpomp

Nederlanders douchen gemiddeld 1 keer per dag. Een goede toevoer van warm water is daarom een ‘must’ voor alle huishoudens. Een CV waterpomp voorziet alle verwarmingssystemen van warm water. Deze pomp treedt pas in werking wanneer men een temperatuur wijziging maakt op de desbetreffende kamerthermostaat. De branders van een CV schieten dan aan wanneer de daadwerkelijke kamertemperatuur lager is dan aangegeven op de thermostaat.

Geen natte voetjes meer

Geen natte voetjes meer

Korte metten maken met wateroverschot door een dompelpomp

Een dompelpomp is vaak de redder in nood. Deze pomp plaatst men bijvoorbeeld in het water van een ondergelopen kelder. Bij activatie zal de pomp water opzuigen en afvoeren naar een gewenste locatie. Er zijn verschillende dompelpompen verkrijgbaar, met alle hun eigen specificaties en doeleinden. Denk aan een schoonwater- of vuilwater dompelpomp. Een vuilwater dompelpomp vervoert water dat zand, grond en residu kan bevatten. Hierdoor zal deze dus een krachtigere motor moeten hebben en een andere filter.

 

Bekijk ook

Scherp en stijlvol: Met deze kook- en tafelspullen imponeer je pas écht je gasten

In elk seizoen van het jaar is het heerlijk om met vrienden of familie lang …

Bekijk

Heel veel korting met de 100 grootste meubel aanbiedingen!

Super aanbiedingen, wow! Ideaal wanneer je op zoek bent naar nieuwe meubels voor in huis. …

Bekijk

5 tips om jouw droominterieur te financieren

Houd jij ook zo erg van designermeubels en mooie accessoires in huis? Echte eyecatchers maken …

Bekijk

Zo kies je de ideale buitendeur

De voordeur heeft een belangrijke functie. Zo is je voordeur is hét aanzicht van je …

Bekijk