Elektrische gordijnen bedienen met een app

Elektrische gordijnen bedienen met een app

  • 30 november 2017

  • Door Woonhome.nl

De huidige generatie smartphones zijn volwaardige computers met een klein beeldscherm. Bij een tablet heb je zelfs voldoende ruimte om complexe applicaties te gebruiken. Tegenwoordig kun je zelfs je complete woning met smartphones en tablets besturen. Ook elektrische gordijnen bedienen met een app is mogelijk. Als je er eenmaal mee werkt wil je niets anders meer! Hoe elektrische gordijnen bedienen met app werkt, en wat de voordelen zijn lees je op deze pagina.

Hoe werkt elektrische gordijnen bedienen met app?

Gordijnen openen en sluiten is geen ingewikkelde opgave. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een elektrisch systeem (motortje) die jouw gordijnen naar links en rechts of rolluiken naar beneden of boven beweegt. Er zijn al veel oplossingen die je met een knop kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische zonwering of rolluiken voor je raam die hetzelfde werken. Maar er zijn ook draadloze module waarmee je je gordijnen aanstuurt. Deze bedien je met een app op je smartphone of tablet. Je kunt vanaf de zolder de gordijnen in de huiskamer sluiten, zo eenvoudig werkt het.

De voordelen van elektrische gordijnen bedienen met app

Nu weten we hoe het systeem werkt, maar wat zijn eigenlijk de voordelen van dit systeem?

  1. Gebruiksgemak: Je kunt steeds naar de gordijnen lopen om ze te openen en sluiten. Maar het is veel handiger om dit vanuit de bank of een andere locatie te doen. Zit je bijvoorbeeld boven en wil je alle gordijnen beneden dicht doen, dan kan dat gewoon!
  2. Meer instelmogelijkheden: Handmatig kun je een gordijn of rolluik openen en sluiten. Dat is in veel gevallen voldoende. Maar het is nog praktischer wanneer je het systeem naar wens kunt instellen. Op sommige apps kun je de gordijnen automatisch sluiten als het donker is en laten openen wanneer de on opkomt. Ook kun je je gordijnen voor een deel openen of sluiten.
  3. Meerdere elektrische gordijnen bedienen met app: Je bent niet beperkt tot één set gordijnen. Met het juiste gordijnsysteem kun je tot wel tientallen sensoren tegelijkertijd besturen. Van de zolder tot aan de keuken en zelfs bij een raampje in de kelder kun je elektrische gordijnen en rolluiken plaatsen. Deze bedoen je allemaal vanuit dezelfde app. Dit gaat zeer visueel, je ziet precies welke ruimte je bedient.
  4. Meer veiligheid in huis: Home automation, huisautomatisering of domotica, dit zijn allemaal termen voor het bedienen van diverse apparatuur in huis vanuit één centrale locatie. Zo kun je vanuit de app ook rookmelders en bewegingsmelders bedienen en beheren. Dat biedt naast comfort ook meer veiligheid en zekerheid. En dat is weer belangrijk voor een aangename nachtrust.
  5. Instelbare programma’s: In de zomer heb je wellicht vaker de gordijnen open dan in de winter. Gelukkig kies je via de app gewoon het gewenste programma die je naar per seizoen of periode configureren. Je kunt dit programma weer instellen op een bepaalde periode.

Dit zijn slechts vijf voordelen van mobiele apps om gordijnen en rolluiken te bedienen, benieuwd naar nog meer voordelen? Vraag het dan een specialist zoals MySmartDeco.nl.

Tip: Lees hier meer over slimme accessoires in huis.

Bekijk ook

Stop met zoeken: moderne vitrinekast voor al jouw pronkstukken

Als je aan een vitrinekast denkt, zie je waarschijnlijk de vitrinekast van je oma voor …

Bekijk

Waar je aan moet denken bij het kiezen van een oppas

Je hebt je eerste kindje en binnenkort mag je weer aan het werk. Voordat je …

Bekijk

Zelfbouw woning? Met dit nieuwe bouwsysteem kan het duurzaam én goedkoop

Je eigen vrijstaande woning op een mooi stukje grond - het is een droom die …

Bekijk

Creëer het beste thuiskantoor met deze tips

Thuiswerken is soms fijn maar ook een uitdaging. Vaak heb je niet dezelfde voorzieningen voor …

Bekijk