De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

  • 08 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Overweeg je voor een wollen vloerkleed te kiezen? In dit artikel hebben we de voor- en nadelen van een wollen vloerkleed voor je op een rij gezet. Zo kun je zelf bepalen of een wollen vloerkleed bij jou thuis past en kan je eventueel direct één bestellen. Een wollen vloerkleed is binnen verschillende inrichtingen en stijlen te gebruiken. Door met de kleur van een vloerkleed te spelen kun je aan ieder interieur een eigen draai geven.

Misschien is het gebruikelijk om een vloerkleed bij je bank te hebben, maar het blijft altijd genieten!

Misschien is het gebruikelijk om een vloerkleed bij je bank te hebben, maar het blijft altijd genieten!

Voordelen van een wollen vloerkleed

Van nature is wol een materiaal dat uitermate geschikt is om als vloerkleed te gebruiken. Dit heeft te maken met de afstotende werking op vocht en vuil. Zo weet je bij wol zeker dat het vloerkleed mooi blijft en hoef je het nauwelijks te onderhouden. Daarnaast wordt wol niet statisch en is het brandwerend. Wol is in tegenstelling tot synthetische materialen veel duurzamer en ziet er levendiger uit. Vloerkleden van kunststof beschikken meestal niet over deze eigenschappen. Wil je een wollen vloerkleed in bijvoorbeeld de keuken gebruiken? Dan is dat geen enkel probleem.

Wol is hét materiaal voor een vloerkleed, want wol heeft een vuil en vocht afstotende werking!

Wol is hét materiaal voor een vloerkleed, want wol heeft een vuil en vocht afstotende werking!

Doordat wol een natuurlijk materiaal is, blijft de vorm van het materiaal gemakkelijker in de juiste staat. Dit heeft te maken met een stukje flexibiliteit van het materiaal. Als er bijvoorbeeld veel gelopen wordt op een wollen vloerkleed kan het materiaal gemakkelijk weer naar de originele vorm terugkeren.In grote open ruimtes is het vaak lastig om de juiste akoestiek te bereiken. Door middel van wol kan een echo gedempt worden en klinkt het geluid in een ruimte veel mooier. Het dempende effect heeft te maken met de stilstaande lucht die er tussen de vezels van het wol blijft hangen.

Nadelen van een wollen vloerkleed

Wanneer een wollen vloerkleed niet op de juiste manier gemaakt is, kan een kleed in het begin behoorlijk gaan pluizen. Gelukkig heeft dit alles te maken met de kwaliteit waarin een vloerkleed van wol gemaakt is. Wanneer voor de juiste wolsoort en manier van weven wordt gekozen is er minder sprake van pluizen.

Wollen vloerkleden van Odesi

Bij de wollen vloerkleden van Odesi is er gekozen voor de beste en mooiste natuurlijke materialen. Zo wordt jute en wol in de vloerkleden gecombineerd en kan je kiezen tussen verschillende kleuren. Het verschil tussen een vloerkleed dat van synthetische materialen is gemaakt is enorm. Je voelt dat een wollen vloerkleed veel meer comfort biedt. Van een wollen vloerkleed kan je ook langer genieten, omdat wol vocht en vuil op een eenvoudige manier weet af te stoten. Kies voor het tracks vloerkleed van wol of ga voor het ronde vloerkleed Twine. Prettig aan de structuur van deze vloerkleden is het enorme comfort waarmee de kleden gemaakt zijn. Zo kun je heerlijk over de kleden lopen of op de kleden gaan zitten.

Hier zie je hoe technisch en precies een wollen vloerkleed van Odesi is gemaakt

Hier zie je hoe technisch en precies een wollen vloerkleed van Odesi is gemaaktBekijk ook

Maak je woning insecten werend met deze handige tips!

De lente komt er weer aan en dat betekent lekker weer. En met lekker weer …

Bekijk

Hout voor landelijke stijl in huis

Woontrends komen en gaan, maar de landelijke inrichting zal altijd wel een blijvertje zijn. Met …

Bekijk

Alles (maar echt) alles onder één dak bij Van Melis

 Of je nou net bent verhuisd, aan het verbouwen bent of je neemt de tuin …

Bekijk

Creëer meer ruimte en licht met het plaatsen van een dakkapel

Wil je jouw woning gezelliger, waardevoller en ruimer maken? Dan is een het plaatsen van …

Bekijk