Energie besparen? Begin bij de inrichting van je woonkamer! (bespaartips)

  • 05 augustus 2016

  • Door Woonhome.nl

Energie besparen in je huis. Misschien omdat je bewuster bezig bent met het milieu. Of omdat je een hele hoge energierekening hebt gehad. Wat de reden ook is, energie besparen is eigenlijk heel simpel. Iedereen kan het doen. Met een aantal kleine en eenvoudige wijzigingen, kun je al snel honderden euro’s besparen aan energiekosten. Lees hier een aantal tips om energie te besparen in huis

1. Schilder je muren in een lichte kleur

Lichte muren hebben niet alleen een ruimtelijk effect, ze weerkaatsen ook daadwerkelijk het daglicht. Hierdoor is het veel lichter in huis, en hoeft je minder snel een lamp aan te doen.

woonhome-lichte-muren-gordijnen-energie-besparen

Energie besparen, maak je muren licht en neem lichte gordijnen

2. Hang dikke en lange gordijnen op

Dik gordijnstof isoleert en houdt de warmte vast. Hoe dikker en steviger de gordijnen, hoe meer warmte ze vasthouden die normaal via je raam wegtrekt. Bovendien houden gordijnen weer kou van buiten tegen. Het liefst hang je je gordijnen ook nog eens helemaal tot aan de grond, zodat er zo weinig mogelijk warme lucht weg kan gaan. Hangt jouw radiator onder je gordijnen? Zorg dan dat je de radiator vrij houdt van de gordijnen.

3. Een huis vol kaarsen

Kaarsen zijn geen dingen die je alleen voor een romantische avond uit de kast haalt. Kaarsen kunnen eigenlijk altijd. Ze maken een huis veel gezelliger en sfeervoller, wat uiteraard iedere avond wel gewenst is. Steek veel kaarsen aan, zodat je zo veel mogelijk lampen uit kunt doen. Dit scheelt flink in energie, vooral tijdens de lange winteravonden.

4. LED-verlichting

LED-lampen zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van warm tot wit licht en alles er tussenin. Welke soort lamp je ook zoekt, een LED-lamp is altijd een goed alternatief. LED-verlichting verbruikt veel minder energie én gaat langer mee. Twee duurzame voordelen in één tip!

woonhome-woonkamer-plaid-bank-energie-besparen

Energie besparen, leg een plaid op de bnk

5. Een kleed voor de bank leggen

Zo’n heerlijk zacht tapijt geeft iedere woonkamer een sfeervolle uitstraling. Leg dit kleed voor de bank neer, want dan houdt het warmte vast. Wanneer je op de bank zit en je voeten het kleed raken, stijgt ook de gevoelstemperatuur. Hierdoor kun je de verwarming al snel een graad lager zetten.

“Deze kleine aanpassingen zijn snel en eenvoudig door iedereen toe te passen. Ben je benieuwd naar de andere tips? Bekijk dan hier alle tien de tips en de infographic van UnitedConsumers om energie te besparen met je inrichting. Het geld dat je overhoudt aan je energierekening, kun je vast aan betere dingen besteden.”

Bekijk ook

Uit hout gesneden producten en cadeaus ‘Wood Woow!’

Het interieur krijgt sfeer en karakter door originele en persoonlijke items in huis te hebben. …

Bekijk

Waarom je elektra in huis niet zelf moet aanleggen

Het aanleggen van elektra in huis is doorgaans geen eenvoudige klus. Op internet vind je …

Bekijk

Een steigerhouten bureau: sterk en robuust

Steigerhout is in veel opzichten een geliefd materiaal in het interieur. Het is bijzonder sterk …

Bekijk

Het vernieuwde Woonhome.nl

Yeah! Heb jij 't al gezien? Woonhome.nl is hélemaal vernieuwd! Vernieuwing en vintage meubels Na een maand lang …

Bekijk