Energie vergelijken: op zoek naar de goedkoopste energieleverancier

Energie vergelijken: op zoek naar de goedkoopste energieleverancier

  • 30 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Hoe prettig is het als je kunt besparen op uitgaven? Bijvoorbeeld door te letten op je energieverbruik. Zit je bijvoorbeeld al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan is de kans erg groot dat jij honderden euro’s per jaar te veel betaalt. Overstappen lastig? In dit artikel lees je alles over energie vergelijken, overstappen en de goedkoopste energieleverancier vinden!

Overstappen energieleverancier: hier moet je op letten

Je wil graag overstappen van energie om zo goedkoop mogelijk energie te krijgen? Geld besparen door overstappen van energieleverancier is fijn. Maar het betekent ook dat je op een paar dingen moet letten. Zo is het belangrijk dat je weet wat jouw jaarverbruik is. Om dit op te zoeken, kun je contact opnemen met je huidige energiebedrijf. Maar pak ook zeker de voorwaarden erbij. Hoe zit jouw contract in elkaar? Heb je voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd? In beide gevallen mag je jouw contract verbreken. De wettelijke opzegtermijn is namelijk altijd 30 dagen. Zeg je een contract voor bepaalde tijd op? Houd dan rekening met een sanctie.

Energie vergelijken: van grijze tot groene stroom

Je weet nu jouw verbruik en je weet per wanneer je jouw contract kunt opzeggen. Maar het is ook belangrijk om de soort energie te vergelijken. Uiteindelijk is stroom misschien wel gewoon stroom. Maar wil je groene stroom, opgewekt met bijvoorbeeld wind- of waterkracht? Of grijze stroom? Dit is afkomstig van gas en kolen. Of kernenergie? Het is ook zo dat er mixen van stromen te krijgen zijn. Het ene energiebedrijf is hierin actiever dan de andere. Dit kan dus een afweging voor je zijn.

Er zijn natuurlijk talloze leveranciers die voor groene stroom staan, maar past deze ook bij jouw andere eisen?

Er zijn natuurlijk talloze leveranciers die voor groene stroom staan, maar past deze ook bij jouw andere eisen?

Goedkoopste energieleverancier: wat is je verbruik?

Wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is, is afhankelijk van je verbruik. Het maakt namelijk voor je kostenplaatje uit of je bijvoorbeeld met het hele gezin gebruikmaakt van het stroomnetwerk of dat je alleen woont. Maar ook het type huis waar je in woont en de mate van isolatie in je woning bepaalt de uiteindelijke prijs van jouw energieverbruik. Ook de plek waar je huis staat, heeft invloed op de prijs. Dat komt omdat er regionale verschillen zijn. Bijvoorbeeld: woon je dichtbij een gasveld, dan zijn de transportkosten van gas goedkoper dan wanneer je er verder van weg woont.

Energievergelijkers: eenvoudig zien hoeveel je kunt besparen

Hoe kun je al deze pijlers met elkaar vergelijken? Gelukkig zijn er onafhankelijke prijsvergelijkers, zoals Energievergelijker.nl, die je kunt raadplegen. Dan vergelijk je in enkele minuten jouw energieleverancier met andere energiemaatschappijen. Zo’n prijsvergelijker vraagt naar het aantal personen in je huishouden, je postcode en je huidige leverancier. Het gebruiken van een prijsvergelijk vertelt je niet alleen hoeveel je kunt besparen, je bent ook direct op de hoogte van exclusieve kortingen. En overstappen is 100% gratis. Dat is altijd prettig wanneer je geld wil besparen!

Bekijk ook

Office Tuesday – Hoofdkantoor Nike (sponsor Oranje!)

Deze week nemen we een kijkje in het hoofdkantoor van Nike in Londen. Nike wilde …

Bekijk

5 tips voor een landelijke look in je keuken

De populariteit van landelijke keukens is de laatste jaren weer toegenomen. Blijkbaar vallen we tegenwoordig …

Bekijk

4 handige apps voor jouw interieur

Stel je voor: je besluit om jouw interieur hélemaal om te gooien. Je gaat verbouwen …

Bekijk

Stel online je favoriete meubels samen

Welk kast-, tafel- of zitsysteem je ook zoekt, op de website van fabunique stel je …

Bekijk