Fleur je slaapkamer op met kunst

Fleur je slaapkamer op met kunst

  • 01 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

Ben je je huis aan het verbouwen of geef jij je kamer een nieuwe look? Of ben je gewoon op zoek naar wat extra’s voor in je slaapkamer? Vrolijk je woning op met kunst! Haal in no-time een topstuk in huis met deze tips. En dat alles voor een klein prijsje.

Meer van hetzelfde of juist niet

Bedenk eerst waar het werk komt te hangen. In welke stijl is je huidige woning ingericht? Hoe komt je toekomstige huis eruit te zien? Richt je je slaapkamer modern in? Ga voor een schilderij in dezelfde stijl voor eenheid. Je kunt er ook voor kiezen om juist iets heel anders op te hangen. Door een verrassingselement toe te voegen kun je zorgen voor extra leven in de woning. Pas wel op! Zorg dat het niet rommelig gaat ogen.

Eén-op-één

Daarnaast kun je je laten leiden door de afmetingen van je slaapkamer. Hang bijvoorbeeld een breed schilderij op een brede muur. Een paar kleine vierkante schilderijtjes passen goed in een kleinere kamer. Heb je een mooi dressoir? Daar kan een groot en uitbundig werk perfect boven. Wanneer het formaat van het werk past bij de formaten van de muren en de meubels lijkt de ruimte groter.

Kijk goed naar jouw eigen muren in de slaapkamer en pas daarop de grootte van je schilderijen aan!

Kijk goed naar jouw eigen muren in de slaapkamer en pas daarop de grootte van je schilderijen aan!

Ga voor kleur!

Kleur is altijd een goed idee. Door je slaapkamer in te richten in een licht kleurenpalet krijg je een open ruimte. Hier past een veelkleurig werk heel goed bij. Zo heb je ook meteen een eyecatcher. Is de ruimte al in verschillende kleuren ingericht? Voeg een werk toe dat past binnen het kleurenpalet. Je kunt ook een schilderij of poster ophangen in lichte kleuren om rust toe te voegen. Vermijd donkere kleuren. Deze maken de ruimte kleiner en geven een minder vrolijk effect dan lichte of felle kleuren.

Een veelkleurig werk is een echte eyecatcher in een licht kleurenpalet

Een veelkleurig werk is een echte eyecatcher in een licht kleurenpalet

Lijst but not least

Onderschat de kracht van de juiste lijst niet. Een omlijsting om een simpele poster geeft meteen een chique effect. Een hippe lijst om een klassiek schilderij voegt humor toe aan de kamer. Zo kun je alle kanten op met de omlijsting. De lijst hoeft niet duur te zijn en door heel Nederland zijn allerlei lijsten verkrijgbaar. Een simpel trucje met een groot effect.

Maak je illustratie, kunstwerk of portret nog net wat chiquer door er een mooie lijst om te doen

Maak je illustratie, kunstwerk of portret nog net wat chiquer door er een mooie lijst om te doen

Jouw wil is wet

Een simpele tip, maar misschien wel de beste… Hang iets op wat je vrolijk maakt! Misschien hang je een abstract schilderij op waar je een goed gevoel van krijgt. Of een poster die je doet denken aan een mooie herinnering. Of het nu wel of niet volgens de laatste trends is. En of het nu een mega werk is een kleine kamer. Zo lang jij er plezier van hebt, is het de juiste keus! Dat is pas lekker opstaan in de vroege morgen.

Lees hier nog meer tips om het meest uit jouw slaapkamer te halen.

Bekijk ook

Hét perfecte plaatje op jouw bed: de leukste dekbedovertrekken

Van een exotische tijger, een rustgevend vergezicht of een trendy patroon. Er zijn ontzettend veel …

Bekijk

Relaxt! Bij dit Nederlandse bedrijf kun je je splinternieuwe boxspring leasen.

Slapen, wie houdt er nou niet van? Het is een van de belangrijkste bezigheden. Voor …

Bekijk

Fleur je slaapkamer op met kunst

Ben je je huis aan het verbouwen of geef jij je kamer een nieuwe look? …

Bekijk

Dé combi voor het hele jaar: een 4-seizoenendekbed met een flanellen dekbedovertrek

De beste temperatuur om in te slapen ligt precies tussen koud en warm in. De …

Bekijk