Geef je interieur een special touch met beton ciré

Geef je interieur een special touch met beton ciré

  • 16 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

De betonlook of woonbeton is niet meer weg te denken uit ons interieur. Van tafelbladen tot krukjes en muren: beton is helemaal hip en happening. Maar ook je vloer krijgt een robuuste, rauwe uitstraling met beton. Hét type beton dat bijzonder goed tot zijn recht komt als vloer is beton ciré.

Woonbetonnen vloer in de woonkamer.

Woonbetonnen vloer in de woonkamer.

Moderne woonkamer met een beton cire vloer.

Moderne woonkamer met een beton ciré vloer.

De voordelen van beton ciré

Het hoofdbestanddeel hierbij is –zoals altijd bij beton- cement, aangemengd met hars. Het resultaat is een zeer sterke vloer met veel bijkomende voordelen. Niet voor niets is het een eeuwenoude, veelgebruikte techniek. Zo is de beton cire designvloer watervast, krasbestendig en makkelijk te onderhouden. Daarnaast is het op vele ondergronden aan te brengen. Niet geheel toevallig komt de betonnen ciré vloer ook steeds vaker voor in menig woonkamer. Maar wist je dat je beton ciré ook zeer geschikt is voor bijna iedere andere ruimte in huis?

Ter inspiratie vier onverwachte plekken in huis waar beton ciré het ook zeer goed doet.

1. Geef je trap een stoere make-over met woonbeton

De trap of het trappenhuis. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij je interieur. Hoe leuk is het echter om dit eens goed onder handen te nemen? Een hagelnieuwe kleur in de vorm van een verse lik verf is een idee. Of kies een nieuwe trapbedekking. Ga je voor een stoere, meer industriële look? Dan is het ook zeker de moeite waard om een trap met een beton-feel te overwegen.

2. Bam! Beton aan de muur

Voor een optimaal unieke en gave uitstraling is een muur met betonlook helemaal van nu. De betonlook combineert heel goed met natuurlijke kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld hout. Daarom is het perfect voor in de woonkamer. Voor het mooiste resultaat pak je een kleine stukje muur. Bijvoorbeeld het stuk muur achter de schouw. Of neem een ander hoekje in de kamer. Let wel: less is more. Bij een hele grote wand heb je namelijk kans op overdaad, en dat zou zonde zijn.

Prachtig! Woonbeton op de vloer en aan de wand in de keuken.

Prachtig! Woonbeton op de vloer en aan de wand in de keuken.

3. Beton ciré in de badkamer: als vloer én als muur

Het moge duidelijk zijn dat beton ciré bij uitstek multifunctioneel is. Het is supersterk, watervast (lees: ideaal voor in een vochtige omgeving) en hygiënisch. Hierdoor is het perfect voor in de badkamer. Plus, beton ciré is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Grote kans dat je bij beton ciré dan ook meteen denkt aan een mooie badkamervloer. Dit is zeker een optie. Al doet beton ciré het ook erg goed als muur. Door beton toe te voegen leg je een rustige basis voor de hele badkamer. Het resultaat is een strakke, stijlvolle badkamer met een luxe uitstraling waar je u tegen zegt.

In voor een rauw, authentiek interieur? Ga voor beton!

4. Een keukenblad met robuuste look en feel

Je ziet het steeds vaker in keukenland: een aanrechtblad van beton ciré. En niet zonder reden: beton geeft een robuuste sfeer aan je huis. Daarnaast geeft het een geheel eigen signatuur aan de keuken. Uiteraard is er een keur aan kleuren om uit te kiezen. Zo creëer je die specifieke uitstraling die jij voor ogen hebt.

Keuken met een vloer van beton cire.

Keuken met een vloer van beton ciré.

Maak je woonkamer een tikje rauw met beton.

Maak je woonkamer een tikje rauw met beton.

Bekijk ook

Een Rigid vloer: wat is het en wat zijn de voordelen?

Rigid vloeren zijn een opkomende trend in vloerenland. Hoewel het steeds populairder wordt, is de …

Bekijk

Geef je interieur een special touch met beton ciré

De betonlook of woonbeton is niet meer weg te denken uit ons interieur. Van tafelbladen …

Bekijk

Interessante producten