Geef je interieur een nieuwe uitstraling met een boomstamtafel

  • 26 september 2016

  • Door Woonhome.nl

Toe aan verandering in je interieur? Rigoureus al je meubels vervangen is absoluut niet nodig. Kies bijvoorbeeld om één prominent item te vervangen. Je zult versteld over het verschil je kamer. Neem bijvoorbeeld de eettafel. Deze neemt over het algemeen een grote ruimte in beslag. Een andere stijl tafel zorgt daarmee voor een totaal nieuwe look. 

woonhome-boom-stamtafels-boomstamtafels-interieur-samenstellen

“Een goede vervanger voor je huidige eettafel is wellicht een boomstamtafel. Op het moment zijn boomstamtafels razend populair. Lees in dit artikel daarom alles over boomstamtafels!”

Boomstamtafels: uniek en één en al natuur

Het woord zegt het al; een boomstamtafel is gemaakt van een boomstam. De tafel heeft een robuust en natuurlijk uiterlijk. Het leuke hierbij is dat geen één boomstamtafel hetzelfde is. Net zoals bomen van elkaar verschillen, doen deze tafels dit ook. Bovendien kun je uit diverse soorten houtkiezen. Eikenhout is een vaak gebruikte houtsoort. Maar ook essenbout of beukenhout zijn mogelijk bij boomstamtafels.

woonhome-houten-tafels-boomstamhout-tafels-ijzeren-onderstel

Boomstam tafel met ijzeren onderstel geeft een prachtige uitstraling

Boomstamtafels in ieder interieur

Ga je voor een natuurlijke boomstamtafel? Je kunt de tafel nog unieker maken met een afwerking naar keuze. Wil je het hout gladgeschuurd, of juist de nerf nog goed zien? Kies je voor donker gelakt hout of voor licht geolied hout? De keuze is ruim en passend bij iedere interieurstijl. Neem bijvoorbeeld het onderstel. Ook dit kan in allerlei vormen en materialen. Van staal tot hout in allerlei kleuren. Al deze mogelijkheden maken een hele unieke tafel; een ideaal object om je kamer een totaal nieuwe look te geven!

woonhome-hout-houtstijl-nerf-boomstamtafel-boomstam-tafel-boomstamhout-ijkenhout

Boomstamtafel voor een nieuwe uitstraling

Voordelen van boomstamtafels op een rijtje:

Zo divers een boomstamtafel is, zo veel voordelen de tafel met zich meebrengt. Lees hier de belangrijkste voordelen van een boomstamtafel:

  • Duurzaam. Heb je eenmaal een boomstamtafel aangeschaft, dan kun je er echt jaren mee vooruit. De tafels zijn gemaakt van harde, duurzame houtsoorten en bijna niet kapot te krijgen.
  • Makkelijk te onderhouden. Eventuele gebruiksschade in de loop van tijd? Een boomstamtafel is makkelijk en netjes bij te werken. En kies je echt levendig, onbewerkt hout, is dat in de meeste gevallen niet eens nodig!
  • Eenvoudig schoon te maken. Dankzij de duurzame materialen en afwerking heeft de tafel een mooi oppervlak dat je eenvoudig reinigt.
  • Ideaal in gebruik. Een boomstamtafel is heel praktisch en super stevig. Het maakt niet uit wat je erop zet. Je moet wel heel goed je best doen, wil deze tafel gaan verschuiven. Gebruik ‘m dus als eettafel, maar ook als werktafel!
  • Uniek. Geen twee boomstamtafels zijn hetzelfde. Zo heb je altijd een speciale tafel die niemand heeft. Bovendien kun je ‘m helemaal naar wens samenstellen!
  • Uitstraling. Een boomstamtafel doet iets met je kamer. Je zult zien dat de natuurlijke uitstraling echt een eye-catcher van je woonruimte is

Zijn er dan helemaal geen nadelen te noemen? Ja, als je gewend bent je tafel regelmatig te verschuiven dan is dit met een boomstamtafel wel wat lastiger, want de tafels zijn echt loei zwaar.

woonhome-ander-interieurstijl-interieur-stijl-boomstamtafel-tafel

Boomstamtafel een prachtig mooie uitstraling

Opties voor een boomstamtafel

Er zijn vele soorten boomstamtafels te verkrijgen. Ga daarom voor jezelf na wat voor tafel zoekt. Gaat het om een werktafel, eettafelsalontafel of een bijzettafel? Welke vorm spreekt je aan? Ga je voor natuurlijke vormen of houd je van een strak design? Of je de tafel nu in een klassieke, moderne of landelijke woonruimte wilt plaatsen, er zijn zeker mogelijkheden!

woonhome-boomstamtafels-ieder-interieur-stijl

Een nieuwe uitstraling tafel met een boomstam blad

Waar koop je een boomstamtafel?

Enthousiast geworden? Heel wat meubelwinkels verkopen inmiddels boomstamtafels. Kijk ook eens bij Meneervanhout.nl. Deze online shop heeft een aantal mooie exemplaren. Wie weet staat er binnenkort een prachtige boomstamtafel in jouw woning te pronken.

Bekijk ook

Tips en voordelen voor jouw kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden heel veel voordelen. Toch is het vervangen van je raamkozijnen een flink …

Bekijk

Maak een statement met tapijt

Exit schoenen of laarzen, enter sokken, pantoffels of zelfs blote voeten. Liep je namelijk eerst met …

Bekijk

5x moderne bankstellen voor jouw interieur

Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige woonhuis toe aan een nieuwe inrichting? Er …

Bekijk

Office Tuesday – Random Studio: kantoor met huiskamergevoel

Random Studio is een digitale productiebureau uit Amsterdam. Het bedrijf bestaat uit een team van …

Bekijk