Geef je interieur een stoere uitstraling met industriële wandlampen

  • 24 oktober 2016

  • Door Woonhome.nl

Bij het inrichten van je woning kan je uit verschillende stylen kiezen. Modern, klassiek, vintage, industrieel of stoer. Iets lastiger is om een aantal van deze stylen op een stijlvolle manier met elkaar te combineren. Terwijl het juist wel tof is om bijvoorbeeld moderne meubels met klassieke accessoires te combineren. 

In dit artikel lees je hoe je elke interieurstijl toch een stoere uitstraling touche geeft met industriële wandlampen. Deze wandlampen vind je zowel in fysieke winkels als online in de online webshop. Daarbij kan je naast industriële wandlampen uiteraard ook kiezen voor industriële vloer-, tafel- of hanglampen kiezen.

Verschillende soorten industriële wandlampen

Industriële wandlampen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Naast de bekende grotere en robuuste lampen zijn er ook kleinere strakke modellen. Denk bijvoorbeeld aan de Jieldé lamp. In een modern interieur is het vaak gaaf om de grotere wandlampen te gebruiken. Terwijl in een klassieke inrichting de kleine wandlamp beter uitkomt. Met industriële wandlampen geef je een kale of saaie muur weer een stoere uitstraling!

“Tip: kies je liever niet voor een industriële lamp, maar wil je het interieur van je woning wel van een stoer tintje geven? Ga dan voor een stellingkast! Deze staat bijvoorbeeld goed in je keuken of werkkamer.”

woonhome-industriele-woonitems-lampen-woonspullen-interieurstijl-stijl-interieur

Een industriële wandlamp kopen

Er zijn heel veel (online) winkels die industriële lampen aanbieden. Let bij het aanschaffen van een industriële wandlamp wel goed op dat er verschil zit tussen een authentieke, industriële wandlampen en namaakmodellen. Hoewel de ‘namaak’ modellen ook vaak erg gaaf kunnen zijn, hebben deze lampen toch vaak niet die stoere uitstraling van een authentieke industriële wandlamp.

De charme van authentieke, industriële wandlampen

Authentieke modellen komen vaak rechtstreeks uit Oost-Europa en zijn vervolgens opgeknapt. Doordat deze opknapbeurt gaan deze lampen nog vele jaren mee. Hierbij behouden de lampen hun authentiek uiterlijk met  een unieke combinatie van gebruikssporen. Maar zijn ze helemaal in het moderne interieur te gebruiken. 

woonhome-industriele-lampen-oost-europa-lamp-industrieel-set-interieur

Meer weten? Doe inspiratie op!

Wil je meer weten over het gebruik van industriële wandlampen om je interieur een stoer tintje te geven? Er zijn verschillende websites waarop je inspiratie op kunt doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de blogs van bekende interieur stylisten, die vaak foto’s van de door hun ingerichte kamers op internet zetten. Dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt met industriële meubels! 

Bekijk ook

Een moderne badkamer met een design hangend toilet

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Niet alleen is het een functionele …

Bekijk

Slim schakelen met slimme accessoires in huis

Je hoort tegenwoordig veel over de ‘Smart Home’, maar vaak blijft het steken in onduidelijk …

Bekijk

De design luchtreiniger van Leitz reinigt de lucht op vier niveaus

Je staat er vast niet bij stil, maar ook binnen in huis hangt er veel …

Bekijk

Woontrend 2018-2019: chique interieur met subtiele eyecatchers

Ieder jaar duiken er nieuwe woontrends op die we de tijd daarna terugzien. Heb jij …

Bekijk