Geef kleur aan je tuin met verschillende soorten grind

Geef kleur aan je tuin met grind

  • 12 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Dat heerlijk knerpende geluid van grind als je eroverheen loopt of rijdt … Dat bepaalt de sfeer van een tuin, terras of oprit. Maar er is meer. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten grind in een uitgebreid kleurenpalet. Zo bereik je de mooiste effecten. Houd jij ook van dit bijzondere materiaal? Het is natuurlijk, slijtvast én mooi. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van modern grind.

Creëer meer sfeer met grind

Grind bestaat al sinds mensenheugenis. Het is dan ook een natuurlijk materiaal. En juist dat maakt het zo tijdloos. Vandaag de dag kies je simpelweg jouw favoriete grind uit (gewoon via internet!). Ga voor strak en modern of kies voor klassiek en authentiek. Neem hier snel een kijkje bij de diverse soorten grind.

Bron: Grind-split.nl

Baskisch rood geeft bijvoorbeeld een exotisch tintje aan je tuin. Een bekende splitsoort is Basalt split. Grijs combineer je met elke tuininrichting en het verveelt nooit. Wil je echt iets bijzonders? Dan is Schots graniet misschien iets voor jou. En wat dacht je van een stijlvol schelpenpaadje?

De voordelen van grind in je tuin

Niet iedereen heeft groene vingers. Grind in je tuin is dan een ideale oplossing. Het voordeel van grind is dat het bij allerlei stijlen past. Wat voor tuin je ook hebt, je vindt altijd een grindsoort die matcht. Bovendien is het kleurvast, waardoor het door de jaren heen mooi blijft. Uiteraard is het een voordeel dat het weinig onderhoud kost. Je hoeft het namelijk alleen af en toe te harken. En last but not least: grind is beter voor het milieu dan betegeling. Grind voert namelijk regenwater op een meer efficiënte manier af.

Bron: Grind-split.nl

Structuur is belangrijk

Kies je voor grind als materiaal voor je tuin, terras of paden? Dan is het verstandig om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van grind. Omdat de steensoort rond is, zorgt die voor veel beweging. Grof grind is daarom veel geschikter voor sierpaden, terwijl fijner grind beter gebruikt kan worden voor looppaden. Fijn grind is alles waarvan de korrelgrootte minder is dan 30 mm. Alles daarboven kun je als grof grind beschouwen.

Bron: Grind-split.nl

Grind op het dak

Heb jij een plat dak? Dan weet je hoe onmisbaar ballast is. Grind is dan een uitstekende oplossing. Met de juiste onderlaag beschermt grind jouw dakbedekking. Zo waait die niet op. Daarnaast zorgt het voor een goede verwerking van water, zodat je lekkages voorkomt. Grind op het dak heeft echter nog een ander voordeel. Het grind werkt isolerend. Dat is vooral in de zomermaanden ideaal. Het neemt de warmte van het zonlicht op. Zo blijft het bij jou binnen lekker fris. Voor grind op het dak wordt vaak een korrelgrootte van 16 tot 32 mm gebruikt.

Een strakke oprit met grindplaten

Grind is perfect voor tuinen, terrassen en opritten. Vooral voor een oprit zijn grindplaten een goede keuze. Zo realiseer je een strak oppervlak waarover het makkelijk rijden is, ook met twee wielen. Het is volkomen veilig voor de auto. Bovendien blijft het grind zo ook mooi op zijn plaats en kost het je geen onderhoud. Zelfs niet als de oprit heel erg actief gebruikt wordt. Er zijn allerlei soorten soorten grindplaten verkrijgbaar. De fijnere platen doen het goed op wandel- en fietspaden en kleine opritten. De grovere platen zijn perfect voor alle opritten, ook voor zwaardere voertuigen.

Tip: Geniet van gezelligheid in je tuin door het creëren van een buitenbar!

Bekijk ook

De tuin overkappen? Dit zijn de mogelijkheden

Wil je graag vaker in de tuin zijn, ook als het weer niet meezit? Je …

Bekijk

Inboedelverzekering, waar moet je op letten bij het afsluiten?

Een inboedelverzekering is een verzekering die bijna iedereen zeker eens in zijn leven afsluit. De …

Bekijk

Top 5 cadeaus voor vrouwen

Mannen, goed opgelet, want we maken het jullie dit jaar wel heel makkelijk met cadeau’s …

Bekijk

Zelfbouw woning? Met dit nieuwe bouwsysteem kan het duurzaam én goedkoop

Je eigen vrijstaande woning op een mooi stukje grond - het is een droom die …

Bekijk