Geef thuiswerken een nieuwe dimensie met een luxe tuinkantoor

  • 10 september 2020

  • Door Brechtje van Dam

Bij het nieuwe normaal hoort ook thuiswerken. Voor de één is dat geen probleem terwijl de ander er veel moeite mee heeft. Heb je geen ruimte in huis voor een goede thuiswerkplek? Dan is een luxe tuinkantoor wellicht de oplossing voor jou. 

Buiten werken kan in je eigen tuinkantoor

Het hele jaar door buiten werken en ondertussen genieten van je tuin? Het kan met een houten tuinkantoor. Een tuinkantoor of tuinkamer is namelijk een vrijstaande terrasoverkapping en heeft met het dak en de wanden nog het meest weg van een extra kamertje in je tuin. Zo kun je thuiswerken en toch ook weer niet.

Werken met veel frisse lucht en tussen het groen is goed voor je concentratie.

Werken met veel frisse lucht en tussen het groen is goed voor je concentratie.

Hiervoor zijn tuinkantoren écht handig

Vind jij het ook zo lastig om werk en privé te scheiden als je thuis werkt? Met een tuinkantoor is het een stuk makkelijker. Bovendien is het ideaal voor wie geen extra werkruimte heeft in huis. Je opdrachten doen aan de keukentafel is ook niks. Een tuinkantoor is dan de oplossing. Een derde argument voor het tuinkantoor is dat je er mensen kunt ontvangen. Vind je het niks dat je klanten nu door jouw huis lopen voor elke afspraak? Met een tuinkamer heb je een aparte ingang voor je thuiswerkplek.

Goede isolatie is het halve werk

Om te zorgen dat je het hele jaar door in je tuinkantoor kunt werken, is goede isolatie belangrijk. In tegenstelling tot een schuur of normaal tuinhuis heb je bij een tuinkamer dikke wanden nodig. Een wanddikte van tenminste 70 millimeter isoleert het beste. Wil je een minder dikke wand? Dan zijn er nog andere maatregelen om je tuinkantoor te isoleren.

Een inspirerende thuiswerkplek

Een inspirerende thuiswerkplek

Plaats ook isolatieplaten in je tuinkantoor

Alleen dikke wanden is in ons land niet genoeg. Om in de zomer de koelte te bewaren en in de winter lekker warm te zitten, heb je isolatiemateriaal nodig. Isolatie in de vorm van platen kun je zowel in de wanden als de vloer aanbrengen zonder dat het gewicht van de constructie sterk toeneemt. Er zijn namelijk isolatieplaten van kunststof die vrij dun zijn.

Vergeet de ventilatie in je tuinkamer niet

Op een werkplek is goede ventilatie essentieel. Ventilatie is niet alleen nodig voor gezond hout en een langere levensduur van het materiaal. Frisse lucht is ook beter voor je concentratie. Gelukkig kun je een tuinkantoor gemakkelijk voorzien van roosters waarmee de luchtcirculatie op gang blijft. Plaats de roosters op verschillende hoogte voor het beste resultaat.

Vergader of ontvang klanten in je luxe tuinkantoor.

Vergader of ontvang klanten in je luxe tuinkantoor.

De kosten van je nieuwe tuinkantoor

Ben jij lekker handig? Dan kun je een tuinkantoor misschien wel zelf maken! Zorg wel altijd voor een stevige fundering. Heb jij echter twee linkerhanden? Er zijn een hoop tuinkamers om uit te kiezen bij De Reus Houtbouw. De prijzen variëren van 23.900 euro tot 37.850 euro. Natuurlijk hangt dit allemaal af van het oppervlakte, aantal ramen en deuren in je tuinkantoor. Laat je fantasie de vrije loop!

Bekijk ook

Geef thuiswerken een nieuwe dimensie met een luxe tuinkantoor

Bij het nieuwe normaal hoort ook thuiswerken. Voor de één is dat geen probleem terwijl …

Bekijk