Geef de woonkamer een make-over in 5 stappen

  • 11 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

We willen allemaal wel eens nieuws met het interieur. Vooral de woonkamer, waar je veel tijd doorbrengt, is na een paar jaar misschien toe aan een make-over. In dit artikel ontdek je hoe je in 5 stappen een compleet nieuwe look creëert. Ben je zelf niet zo’n handige Harry? Dan kun je voor sommige klussen natuurlijk gewoon een klusjesman inhuren. Dat scheelt weer een hoop tijd en moeite!

Stap 1. Geef de muur een andere kleur

Kleur doet veel met de sfeer van een ruimte. Door de muur van de woonkamer een likje verf te geven, creëer je dus een hele andere uitstraling! Zoek online naar de trendkleuren van dit seizoen of laat je leiden door je eigen interieurstijl. Probeer eventueel eerst een aantal kleuren uit op de muur voordat je een definitieve keuze maakt. Op een klein strookje kan het heel anders ogen dan bij jou thuis op de wand.

Stap 2. Laat een nieuwe vloer leggen

Voor een echte frisse wind door je huis vervang je ook de huidige vloer voor een nieuwe. In sommige gevallen hoef je de oude vloer niet eens te verwijderen. Zie je heel erg op tegen deze klus? Laat dan bijvoorbeeld de PVC vloer, de keramische tegels of laminaat laten leggen door een professional.

Een vloer is een van de belangrijkste onderdelen van de woonkamer

Een vloer is een van de belangrijkste onderdelen van de woonkamer

Stap 3. Verplaats de meubels

Wil je geen geld uitgeven aan allemaal nieuwe meubels? Zet de bank, de stoelen en tafels dan gewoon op een andere plek! Met een andere indeling lijkt de woonkamer weer helemaal als nieuw. Je kunt ter plekke experimenteren en schuiven, maar je kunt ook eerst een plan maken door een plattegrond te tekenen. Soms hoef je maar twee grote meubelstukken te verplaatsen voor een groots resultaat.

Stap 4. Koop andere verlichting

Vaak vergeten we hoeveel invloed de verlichting heeft op de sfeer van de woonkamer. Tijd om je hier goed in te verdiepen! Kijk niet alleen naar het design van de lamp, maar let ook op de kleur en felheid van de verlichting zelf. Koel licht oogt heel fris en helder – warm licht is romantisch en sfeervol.

Stap 5. Vervang de woonaccessoires

Kleine woonaccessoires zijn eenvoudig te vervangen. Met decoratie kun je dus best regelmatig afwisselen. Denk aan sierkussens op de bank, de prints of foto’s aan de muur, kleine items op de kast en de planten in de vensterbank. Kies na een tijdje bijvoorbeeld voor een nieuw thema, een ander kleurenpalet of totaal andere materialen.

Bekijk ook

Woontrend: Velours! 💕 Durf jij het aan?

Ken jij Sofacompany al? Deze Deense design meubelshop opende onlangs nog een gave showroom in …

Bekijk

Je woonkamer stijlvol inrichten

Veel mensen vinden het een uitdaging om hun huis zelf stijlvol in te richten. Natuurlijk …

Bekijk

Hier moet je op letten bij het kiezen van verlichting van de woonkamer

De juiste verlichting in je interieur is belangrijk. Sfeer in een kamer staat of valt …

Bekijk

Voorbereiden op de winter met vloerverwarming

Misschien wil je er dan nog helemaal niet aan denken, maar tijdens de warme zomerdagen …

Bekijk