Gezellige sfeer creëren met lampenkappen

  • 19 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Het kan soms lastig zijn om in een modern interieur een trendy sfeer te creëren. Zeker wanneer je denkt aan de verlichting. Die is meestal voorzien van strakke lijnen en vormen. De laatste jaren kiezen daarom steeds meer mensen voor het kopen van armaturen met vervangbare lampenkappen. Hiermee pas je de sfeer in huis gemakkelijk, snel aan. Bovendien is het vervangen van een lampenkap lang niet zo prijzig als het vervangen van een volledige lamp. Met een losse lampenkap is het vrij eenvoudig om een hele andere sfeer in je huis te creëren!

Ronde lampenkappen met kleur

In een modern interieur kom je vooral rechte lijnen tegen (denk aan bijvoorbeeld de bank). Dit patroon kun je juist verbreken doormiddel van de verlichting. Door de rechte lijnen af te wisselen met een ronde vorm van een grote lampenkap breng je niet alleen een origineel element in je huis, maar verander je ook de sfeer. Vaak ervaren mensen ronde vormen als gezellig en knus en dat is dan ook precies wat je wilt bereiken met deze lampenkappen. Kies voor een neutraal witte of zwarte lampenkap. Of neem juist een (steun)kleur die goed past bij je inrichting. Denk bijvoorbeeld aan een paarse of groene lampenkap. Wanneer de rest van je interieur weinig kleuren bevat geeft dit een leuke touche.

“Paars en groen combineren mooi met een grijs interieur.”

woonhome-lampenkap-stijl-interieur-vervangen

Vierkante lampenkappen voor meer rust

Heb je al veel ronde vormen in huis. Of heb je je interieur redelijk druk ingericht. Dan is het juist verstandig om te kiezen voor vierkanten lampenkappen. De rechte en strakke lijnen zorgen voor meer rust en passen goed in iedere stijl interieur. Ook vierkanten lampenkappen bestaat uiteraard in heel veel verschillende kleuren, waardoor je eigenlijk altijd wel de juiste kleur vindt voor jouw interieur.

“Kies bij een druk interieur naast een vierkanten lampenkap ook voor rustige kleuren. Vermijd opvallende kleuren als rood en roze.”

woonhome-lampenkap-lampen-kap-diffuser

Lampenkap diffuser

Voordelen van diffusers aan je lampenkap

Wil je echt een sfeervolle sfeer creëren? Kijk dan ook eens naar diffusers. Dit zijn kappen van stof die je in de onderkant van je lampenkap vastzet. De diffuser zorgt ervoor dat het licht zacht en gelijkmatig wordt verspreid door de hele ruimte, zodat je de ergste felheid eruit haalt. Dit zorgt niet alleen voor licht dat prettig is voor de ogen, maar ook voor een veel warmere en gezelligere sfeer in huis wanneer de lamp aan staat. De diffusers zijn te verkrijgen als gesloten kap of met een opening in het midden waardoor het licht deels wel gericht op tafel valt. Dit is vooral handig als de lamp boven de eettafel hangt of als je bijvoorbeeld meer licht op je werkplek wilt hebben. Voor vrijwel elke lampenkap is er een passende diffuser aangeboden, zodat je daarmee altijd extra gezelligheid kunt creëren.

“Een gezellige sfeer creëren is met hanglampen met lampenkappen niet zo moeilijk: het hangt vooral af van je keuze voor de juiste lampenkap. Zorg ervoor dat de kleur goed past in je inrichting en dat ook de vorm erin thuishoort. Met behulp van een diffuser verzacht je het licht en de uitstraling van de lamp, waardoor je zeker een warmere en gezelligere sfeer creëert.”

Bekijk ook

De Velvet woontrend: 4x velvet in je interieur

Velvet is een prachtig warm en comfortabel materiaal voor in het interieur. Het roept een …

Bekijk

Like & Share: Win een Dutch Design Chair

Woonhome.nl heeft dit jaar nog een leuke winactie! Als jij Woonhome.nl op Facebook hebt geliket …

Bekijk

Weekendspots: Markthal Rotterdam

Geïnspireerd op de versmarkten in Stockholm, Barcelona en Valencia heeft Rotterdam nu ook een prachtige …

Bekijk

Brei(d) je interieur zelf uit met wollen accessoires

Sneeuw, ijs en koude wind: net zoals de afgelopen dagen, kan het nog behoorlijk koud …

Bekijk